hirdetés
hirdetés

30 km/h-val lehet közlekedni Párizs nagyrészén

30 kilométer/óra a maximális megengedett sebesség hétfőtől Párizs utcáinak többségén – a francia főváros vezetőségének döntése alapján.

hirdetés

Egy korábbi felmérésben a párizsiak 59 százaléka támogatta a sebességkorlátozást, amelynek fő célja a balesetek számának legalább 25 százalékos csökkentése, illetve a korábbihoz képest fele annyi zaj és több szabad terület, különösen a kerékpárosok számára.

 

A sebességkorlátozás kevésbé nyeri el a párizsi agglomeráció lakosainak tetszését: 61 százalékuk ellenezte az intézkedést, és a mintegy 40 millió autóst tömörítő autósok egyesülete is kételyeinek adott hangot, mondván, hogy Párizsban amúgy is ritkák a balesetek, amelyek többségében kerékpárosok az érintettek.

A párizsi utcák 60 százalékában már eddig is az óránkénti 30 kilométeres sebesség volt csak megengedett.
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk