hirdetés
hirdetés

500-700 fős létszámleépítést tervez a Ryanair

Több száz fős létszámleépítést tervez a Ryanair, mert állításuk szerint túl sok pilóta dolgozik náluk, miközben az igazgatóság a vezetőknek juttatható prémiumrendszer módosításáról szavazott - írja az AIRportal.hu

hirdetés

A Reuters szerint az alig több mint 50 százalékos jóváhagyással megszavazott új bónuszrendszer lényege, hogy öt év alatt meg kell duplázni a jövedelmezőséget, vagy a tőzsdei részvények értékét, ebben az esetben Michael O’Leary 100 millió dollár bónuszt kap. Mindeközben a vezérigazgató arról beszélt, hogy nagyon jól halad a szakszervezetekkel a megállapodások megkötése, de állítása szerint 500 pilótával több dolgozik a cégnél, mint kellene, ezért 500 és 700 fő közötti létszámleépítést tervez, amely a dublini főhadiszállást is érintheti. Ezzel kapcsolatban jelezte: volt, akinek 12 hónapos fizetés nélküli szabadságot ajánlottak fel, a leépítésben érintetteket a következő hetekben értesítik. 

A társaság a július végén közzétett negyedéves pénzügyi jelentésében emlékezett meg arról, hogy a vezérigazgató fizetését a felére csökkentik, és a létszámleépítést már akkor meglebegtették, bár még 900 munkavállaló kirúgását helyezték akkor kilátásba: 500 pilóta és 400 légiutas-kísérő elbocsátásáról szóltak a hírek. A társaság az AIRportal-hoz eljuttatott korábbi közleménye szerint az utasforgalom 7 százalékkal 37,6 millióra nőtt a június 30-ával zárult első negyedévben, az árbevétel pedig 2 milliárd eurót tett ki, 9 százalékkal magasabbat, mint az előző év azonos időszakában. Ennek ellenére az ír fapados társaság a tavalyihoz képest 20 százalékkal kevesebb, 319 millió euró adózott nyereséget könyvelhetett el a a magasabb bér- és kerozinköltségek miatt.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai