A díjazottak: négy étterem és kilenc szálloda

Az elmúlt évben 4 étterem és 9 szálloda nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. Munkatársunktól

A díj meghosszabbítására pedig 18 szálloda és 3 étterem kapott lehetőséget. Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója pénteken az Expo Congress Hotelben megrendezett sajtótájékoztatón mutatta be a nyerteseket. 

A projektigazgató ismertette, hogy a díjat 2006-ban vezették be a Nemzeti Turisztikai Bizottság koordinálásával, és azóta 142 szolgáltató pályázott, közülük 121-en kapták meg az elismerést, és eddig csak öt szolgáltatótól kellett azt visszavonni. Elhangzott, hogy a díj elnyerése azt jelenti, hogy a nyertes szálloda vagy étterem megfelel a besorolási elvárásoknak.

A HOTREC, az EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete 2007-ben akkreditálta a programot, és 2Q-ra minősítette, ez jelentős nemzetközi elismerést jelent, mivel a Magyar Turizmus Minőségi Díj egyben az európai kritériumokat igazoló 2Q jel használatára is jogosultságot biztosít.

A 2010-es díjat a herceghalmi Abacus Business Wellness Hotel, a hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua, a budapesti Expo Congress Hotel, a telki Globall Football Park és Sporthotel, az egri Hunguest Hotel Flóra, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, a fővárosi Opera Garden Hotel és Apartments, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa és a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak nyerte.

Az éttermek közül a budapesti Borssó Bistro, a Tercia Fertőendréd Étterem, a soproni Tercia Hubertus Étterem és a Tercia Kópháza Étterem nyerte el.

A díjakat - mint minden évben - az idén is az Utazás Kiállításon adják át.

A Nemzeti Turisztikai Bizottság ebben az évben is meghirdeti a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázati programot szállodák és éttermek részére, jelentkezni a mai naptól március 11-éig lehet


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.