hirdetés
hirdetés

A Wizz Air utasai próbálhatják ki először az automata csomagfeladást

A Wizz Air elsőként csatlakozott a Budapest Airport 2B termináljának új gyorsabb, önkiszolgáló poggyászfeladási rendszeréhez. Az új szolgáltatással az előzetes online check-in-t követően az utasok maguk adhatják fel poggyászukat az erre kialakított check-in pultnál, a hagyományos folyamatnál gyorsabban.

hirdetés

Augusztus elején vezette be a Budapest Airport az új rendszert, egyelőre próbaüzemben. Itt az utas a pultok előtt kihelyezett nyomtató állomásoknál kézi scannerrel beolvassa a beszállókártyáján lévő vonalkódot, majd miután kinyomtatja a bag tag-et, azaz poggyászcédulát, azt felhelyezi a bőröndre. Ezt követően a poggyászt az automatizált pultnál lévő csomagszalag automatikusan továbbítja. Az új rendszer használatát folyamatosan repülőtéri személyzet segíti a helyszínen. Ezzel a Wizz Air utasai saját maguk, gyorsabban és egyszerűbben, akár már 3 órával járatuk indulása előtt feladhatják poggyászaikat.

A „self bag drop” nevű szolgáltatást a Budapest Airport jelenleg két pultnál teszt jelleggel vezette be a 2B terminál induló csarnokában, és egy sikeres tesztidőszak után további jelentős számú hasonló pult megnyitását tervezi.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai