hirdetés

Aranykulcsosok a megújult Budavári Magyar Borházban

hirdetés

Jól esett a borospince hűvössége ezen a meleg nyári délutánon azon szerencséseknek, akik részt vettek az Aranykulcs havi összejövetelén, melynek a megújult Budavári Magyar Borház adott otthont.
A borház a Várban található, bejárata a Hiltonnal szemben nyílik, kialakítása tökéletesen illik a várbéli miliőhöz. A borkínálatuk különös gonddal válogatott, lefedi a magyar borvidékek választékát a nagy termelőktől a kis, házi pincészetekig.
Klemens Ádám sommelier, szakmai vezető hozzáértő, ugyanakkor izgalmas vezetése során megtudtuk, hogy akár egy főnek is tartanak vezetéssel egybekötött kóstolást, de természetesen csoportokat is fogadnak. Sajnálatos, hogy magyar vendégek nem látogatják nagyobb számban a helyet.
Az este további részében előadást tartott a BUNT24 a VAM Design Centerben található 3D Van Gogh kiállításukról, melyet koncertek kísérnek, különleges audiovizuális élményt szerezve a látogatóknak.
A kiállítás 2013. november 30-ig látogatható.
Megismerhettünk továbba két újszerű városnézési koncepciót:
a Moviewalking túra keretein belül Budapesten forgatott filmek kulisszái közé képzelhetjük magunkat, illetve megtudtuk, mi is az a Trikke (egyszerűen megfogalmazva, egy modern, háromkerekű roller), amely az aktívabb, kalandosabb városnézéseket kedvelőkkel ismerteti megújult nézőpontból a budapesti attrakciókat.
Végül, de nem utolsósorban bemutatkozott a franchise-ként működő La Bodeguita Del Medio budapesti étterme, mely a finom fogásokkal, koktélokkal, és az ezeket kísérő show-elemekkel (táncosok, trombita, élő zene) varázsol kubai, karibi hangulatot a város közepébe, a Dob utcába.
Végül, de nem utolsósorban megtisztelt minket jelenlétével Grégoire Toth, svájcban élő, magyar származású kollégánk, aki Magyarországon ünnepli 75. születésnapját. Toth úr a nyolcvanas években komoly segítséget nyújtott a Magyar Aranykulcs Egyesület megalakulásakor, segítette az egyesület beilleszkedését a nemzetközi életbe, de kapcsolata az egyesületünkkel a későbbiekben is megmaradt. Ezúton is boldog születésnapot kívánunk neki!

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai