Vágó Ágnes
Van úgy, hogy az utolsókból lesznek az elsők

Van úgy, hogy az utolsókból lesznek az elsők 

Az idei Kékszalag verseny legutolsó befutójaként, szombat éjjel 2 óra 40 perc 07 másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után, a 456. helyen teljesítette a távot az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco.
Hatszáz nevezést vártak, végül ötszáztízen indultak a Kék Szalagon - idén nincs csúcsdöntés

Hatszáz nevezést vártak, végül ötszáztízen indultak a Kék Szalagon - idén nincs csúcsdöntés 

FRISSÍTVE A rohanógépek elől vágtattak délidőben, a tavalyi győztes Fifty-Fifty azonban jóval az élmezőny mögött haladt. Időközben azonban változott a helyzet - alaposan beleszólt a verseny alakulásába az időjárás. És igencsak váratlan végeredmény született!
Einstein az erdő mélyén, Marlene Dietrich a kamerák tüzében - Potsdam másképp

Einstein az erdő mélyén, Marlene Dietrich a kamerák tüzében - Potsdam másképp 

Erdőben sétáló Einstein, börtönben sínylődő Stasi-rabok, rendezői kanapén osztott főszerep Marlene Dietrich-nek, nőimádó Modigliani és Brandenburg története digitálisan elmesélve.
Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók

Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók 

Frei Tamás rövid időre megszakítva világ körüli kávés körútját néhány napra Magyarországra látogatott, és ha már ideérkezett, június 11-én felavatta legújabb flagship-kávézóját.
Több is veszett Mohácsnál - törökországi magyar emlékek nyomában

Több is veszett Mohácsnál - törökországi magyar emlékek nyomában 

Mohácsnál tényleg sok minden elveszett – azonban a törökök egész másképp látják a mohácsi csatát. Szerintük dicsőséges hadjáratuk egyik legnagyobb győzelmét aratták – útban Bécs bekebelezése felé, 1526. augusztus 29-én.
Igazi meglepetésország - a Selyemút mentén

Igazi meglepetésország - a Selyemút mentén 

Akik már bebarangolták tájait – mind egybehangzóan állítják, sokkal nagyobb élmény felfedezni ezt a közép-ázsiai országot, mint amire előzetesen számítottak.
Kétéves a Turizmus Konjunktúra Index

Kétéves a Turizmus Konjunktúra Index 

Június 5-én a pesti a&o Hostelben szakmai programmal ünnepelték a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) második születésnapját.
Félidőhöz ért a Magyar-Török Kulturális Évad

Félidőhöz ért a Magyar-Török Kulturális Évad  

Tájékoztatót tartottak Budapesten az egy éven át tartó programsorozatról.
„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció”

„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció” 

Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.

Szárnyal az airBaltic - felértékelődnek az északi úti célok 

A Lett Nagykövetség épülete adott otthont május 28-án, kedden annak a szakmai programnak, amelyet a Budapest Airport a Lett Köztársaság magyarországi Nagykövetsége és az airBaltic légitársaság közösen szervezett.

Málta - a sziget, ahol nem csak a tenger a főszereplő 

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal üzleti partnereit invitálta május 16-án, csütörtök délelőtt az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapestbe.

Egészségnap a hévízi Hotel Európa Fit****superior vendégtereiben 

Második alkalommal hirdette meg a szálloda egész napos, ingyenes programját május 11-én, szombaton.

Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész 

Az MSZÉSZ május 14-én, a Grand Hotel Esztergomban tartott szakmai találkozójának három érdekes előadásáról számolunk be.

Egy híján 60: Esztergomban tartották tavaszi (59.) közgyűlésüket a hazai szállodások 

Helyszíni beszámoló a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi közgyűléséről.

Ökotudatos világutazó, az organikus építészet atyja, a természet zseniális művésze 

Hundertwasser világa Bécsben, az újranyitott KunstHaus Wien-ben.

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.

Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java  

A Szentendrei Skanzen területén tartotta idei közgyűlését április 9-én, egy nyarat idéző tavaszi napon a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ).

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.

Pozsonyi kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom 

Napsütéses, kora tavaszi napokon látogattunk el a Magyar Királyság egykori fővárosába, egyben a világ legfiatalabb fővárosába. És milyen jól tettük! Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatában ezúttal Pozsonyt mutattuk be.

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.

Török workshopon a Kartago Tours-szal  

Huszonnégy török szállodás érkezett Pozsonyba azért, hogy magyar és szlovák utaztató partnerekkel találkozhassanak, ismeretséget köthessenek és bemutassák kínálatukat.

„Emlékezetes lesz az idei főszezon” 

Pozsonyi mozaik a Kartago Tours-szal.

Kultúra, fenntarthatóság és fociláz - 2024 fő kampánytémái a németeknél 

Tudtuk meg a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjétől egy minap tartott szakmai tájékoztatón.

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Telt ház az idei Árpád Párlat koktélversenyen - jövőre szintet lép a rendezvény 

Minden várakozást felülmúlt a március 4-én megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, a jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest magas volt.

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik nagy nyertesét, a budapesti Verno House-t 

Négy kategóriában is az első helyen végeztek tavalyi versenyünk alkalmával.

Mercedes-múzeum és igazi sváb konyha - felfedeztük Németország egyik legélhetőbb nagyvárosát 

Béke, nyugalom, tiszta utcák, rendezett terek, hatalmas parkok, halálpontos tömegközlekedés – ilyen manapság az egyik legélhetőbbnek tartott német nagyváros, Stuttgart.

Légi irányításmentes irányítótorony, boldog rókacsalád, elhagyott helikopterhangárok és a távolban felsejlő akkugyár 

A TUI Magyarország meghívására bejárhattuk a Debrecen Airport minden zegét-zugát.

Tunézia: az elmúlt év mérlege, biztató idei kilátások, debreceni charterindulás 

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája évadnyitó állófogadásra hívta partnereit február 7-én, a Vár tövében található Felix Kitchen&Bar elegáns különtermébe.

Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban 

A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.

Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda 

Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.

IBUSZ: évértékelés és szezonnyitás grandiózus körülmények között 

Bár már 120 esztendős, de most is dübörög, méghozzá nem akárhogy. Ez a hazai legpatinásabb, idehaza alapított és azóta is magyar tulajdonban lévő legnagyobb utazási iroda - az IBUSZ.

A görög-specialista UniTravel bemutatta idei kínálatát 

Kint ónos eső nehezítette az életet, bent, a belvárosi szállodában viszont pörgő, informatív turisztikai programon vehettünk részt – az UniTravel Utazási Iroda jóvoltából.

Öt szerethető cukrászda Újbudán 

Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.

Kettő az egyben: belépett a TRIBE márka az ibis-szel karöltve a hazai szállodapiacra 

Az Accor egyik legdinamikusabban növekvő európai hotelmárkája, a TRIBE pénteken megnyitja első szállodáját Budapesten. Az újonnan épült, az ibis márkával közös dual-branded szálloda a pesti, ferencvárosi Libertyben, a WING egyedülállóan többfunkciós projektjében kap helyet. A siker garantált - többek közt a tökéletes lokációnak köszönhetően. Körülnézhettünk a szállodában, az első vendégek érkezését megelőzően.

"Legyen a Horváth-kertben, Budán..." 

A Dobay-cukrászat legújabb egysége nyílt meg december 1-én, pénteken a budai Krisztinaváros szívében. Azon a helyen, amelyet egykor Horváth-kertként ismertek pestiek és budaiak egyaránt.

Egy nap a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon 

Úton vagyunk a Tokaji borvidék egyik ismert pincészetéhez, a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokra, amelynek a monarchia korát idéző elegáns Gróf Degenfeld Kastélyszálló, és ennek 60 főt befogadni képes patinás étterme is része.

Egyre mélyülő kutyabarátság Budapest első Hampton by Hilton házában 

Hogy pontosabban szóljunk, nemcsak kutyákat, hanem más házikedvenceket is szívesen látnak a pesti belváros egyik új, idén ősszel megnyitott házában. Ahová "kutyás próbaalvásra" szerkesztőségünk is meghívást kapott. Naná, hogy éltünk ezzel a szokatlan invitálással.

Belépett a budapesti szállodapiacra a Four Points by Sheraton 

Jött, látott és győzött. Már a nyári próbaüzem alatt mesés foglaltsági számokat produkált a pesti Dunapart ékköveként, a Szent István park szomszédságában magasodó, kétfunkciós ház. A november 16-án tartott ünnepélyes megnyitó alkalmával pedig egy, azaz egyetlen szobát tudnak megmutatni a meghívottaknak a szállodabejárás alkalmával – a többiben ugyanis szerencsére vendégek tartózkodnak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!