Vágó Ágnes
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java

Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java  

A Szentendrei Skanzen területén tartotta idei közgyűlését április 9-én, egy nyarat idéző tavaszi napon a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ).
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
Pozsonyi Kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom

Pozsonyi Kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom 

Napsütéses, kora tavaszi napokon látogattunk el a Magyar Királyság egykori fővárosába, egyben a világ legfiatalabb fővárosába. És milyen jól tettük! Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatában ezúttal Pozsonyt mutattuk be.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
 Török workshopon a Kartago Tours-szal

Török workshopon a Kartago Tours-szal  

Huszonnégy török szállodás érkezett Pozsonyba azért, hogy magyar és szlovák utaztató partnerekkel találkozhassanak, ismeretséget köthessenek és bemutassák kínálatukat.
„Emlékezetes lesz az idei főszezon”

„Emlékezetes lesz az idei főszezon” 

Pozsonyi mozaik a Kartago Tours-szal.
Kultúra, fenntarthatóság és fociláz - 2024 fő kampánytémái a németeknél

Kultúra, fenntarthatóság és fociláz - 2024 fő kampánytémái a németeknél 

Tudtuk meg a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjétől egy minap tartott szakmai tájékoztatón.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Telt ház az idei Árpád Párlat koktélversenyen - jövőre szintet lép a rendezvény 

Minden várakozást felülmúlt a március 4-én megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, a jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest magas volt.

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik nagy nyertesét, a budapesti Verno House-t 

Négy kategóriában is az első helyen végeztek tavalyi versenyünk alkalmával.

Mercedes-múzeum és igazi sváb konyha - felfedeztük Németország egyik legélhetőbb nagyvárosát 

Béke, nyugalom, tiszta utcák, rendezett terek, hatalmas parkok, halálpontos tömegközlekedés – ilyen manapság az egyik legélhetőbbnek tartott német nagyváros, Stuttgart.

Légi irányításmentes irányítótorony, boldog rókacsalád, elhagyott helikopterhangárok és a távolban felsejlő akkugyár 

A TUI Magyarország meghívására bejárhattuk a Debrecen Airport minden zegét-zugát.

Tunézia: az elmúlt év mérlege, biztató idei kilátások, debreceni charterindulás 

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája évadnyitó állófogadásra hívta partnereit február 7-én, a Vár tövében található Felix Kitchen&Bar elegáns különtermébe.

Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban 

A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.

Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda 

Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.

IBUSZ: évértékelés és szezonnyitás grandiózus körülmények között 

Bár már 120 esztendős, de most is dübörög, méghozzá nem akárhogy. Ez a hazai legpatinásabb, idehaza alapított és azóta is magyar tulajdonban lévő legnagyobb utazási iroda - az IBUSZ.

A görög-specialista UniTravel bemutatta idei kínálatát 

Kint ónos eső nehezítette az életet, bent, a belvárosi szállodában viszont pörgő, informatív turisztikai programon vehettünk részt – az UniTravel Utazási Iroda jóvoltából.

Öt szerethető cukrászda Újbudán 

Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.

Kettő az egyben: belépett a TRIBE márka az ibis-szel karöltve a hazai szállodapiacra 

Az Accor egyik legdinamikusabban növekvő európai hotelmárkája, a TRIBE pénteken megnyitja első szállodáját Budapesten. Az újonnan épült, az ibis márkával közös dual-branded szálloda a pesti, ferencvárosi Libertyben, a WING egyedülállóan többfunkciós projektjében kap helyet. A siker garantált - többek közt a tökéletes lokációnak köszönhetően. Körülnézhettünk a szállodában, az első vendégek érkezését megelőzően.

"Legyen a Horváth-kertben, Budán..." 

A Dobay-cukrászat legújabb egysége nyílt meg december 1-én, pénteken a budai Krisztinaváros szívében. Azon a helyen, amelyet egykor Horváth-kertként ismertek pestiek és budaiak egyaránt.

Egy nap a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon 

Úton vagyunk a Tokaji borvidék egyik ismert pincészetéhez, a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokra, amelynek a monarchia korát idéző elegáns Gróf Degenfeld Kastélyszálló, és ennek 60 főt befogadni képes patinás étterme is része.

Egyre mélyülő kutyabarátság Budapest első Hampton by Hilton házában 

Hogy pontosabban szóljunk, nemcsak kutyákat, hanem más házikedvenceket is szívesen látnak a pesti belváros egyik új, idén ősszel megnyitott házában. Ahová "kutyás próbaalvásra" szerkesztőségünk is meghívást kapott. Naná, hogy éltünk ezzel a szokatlan invitálással.

Belépett a budapesti szállodapiacra a Four Points by Sheraton 

Jött, látott és győzött. Már a nyári próbaüzem alatt mesés foglaltsági számokat produkált a pesti Dunapart ékköveként, a Szent István park szomszédságában magasodó, kétfunkciós ház. A november 16-án tartott ünnepélyes megnyitó alkalmával pedig egy, azaz egyetlen szobát tudnak megmutatni a meghívottaknak a szállodabejárás alkalmával – a többiben ugyanis szerencsére vendégek tartózkodnak.

Árképzés, energiaköltségek, mit hoz a jövő? 

Vajon a belföldi vendégek „kiárazódtak” a hazai szálláshelyekről? Mi volt az elmúlt időszak tapasztalata átlagár esetén? Mit hozott a konyhára és mit vett el a bevételekből az energiára fordított költség, és mit a munkaerőhelyzet? Mi a helyzet a foodcost-tal? Miképp lehet a tulajdonosi kör elvárásait menedzselni? És mi várható a következő esztendőtől?

Beszédes vendégszámok, SZÉP kártya-tervek, közelgő HOTREC közgyűlés 

A vadonatúj Balatonfüred Kongresszusi Központban több mint 250 regisztrált szállodás és 66 kiállító társult tag részvételével november 15-én tartotta 2023. évi őszi közgyűlését - sorban az 58-at - a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelyen sokakat érintő szakmai információk, érdekességek, aktualitások hangzottak el az egész napos programfolyam során. Helyszíni beszámolónk következik.  

Hosszú hétvégén Horvátország Velencéjében 

Digitális detox – ez volt a terv. Se telefon, se tévé, se laptop, négy napot csak kibírunk mindenféle okoseszköz nélkül. Miniszabin jártunk Horvátországban az őszutón, ráadásul még a tenger sem hűlt le, így minden nap jöhetett a fürdőzés is. Az erről szóló írás laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán jelent meg.

Nagy a baj bor-fronton, de a minőségi vörösboroknak van jövője 

Hallottuk azon a borkóstolón, amelyet a villányi illetőségű Jammertal Borbirtok tartott október 26-án, a budai Citadella szomszédságában lévő Búsuló Juhász Étteremben.

Október 7-e után 8 ezer Izraelben dolgozó idegenvezető vált munkanélkülivé 

Köztük van Bodrogi Zsuzsa, aki 25 éve rendelkezik hivatalos engedéllyel idegenvezetői munkára Izrael területén. 

Bemutatkoztak Berlin új arcai 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) és a Berlini Turisztikai Hivatal - Visit Berlin közös tájékoztatón mutatta be Berlin újdonságait, sokszínű vendégmágnes programjait október 26-án, a budai Haris Parkban, egy laza sajtóreggeli keretében.

Zengő Öcsi, Tarcali Kék, Csóka poharazva és a többiek 

Különleges boros program új gasztrokoncepció mentén felsorakoztató vacsorával egybekötve az Andrássy Gardenben - régi magyar fajták társaságában.

A szép bor összeköt 

Bár nincs mindenben egyetértés az Európa és Ázsia határán elhelyezkedő, nagyjából Magyarország területű Azerbajdzsán és az EU jónéhány tagállama között, de ez szerencsére az azeri vidéken élő, és dolgozó borászok szakértelmét, borkészítési technológiáját, és az ott elkészült, sorra nemzetközi elismerést szerző tételeiket egyáltalán nem befolyásolja. Erről győződhettünk meg a budapesti Azerbajdzsáni Nagykövetségen tartott, borkóstolással egybekötött díszebédjükön, amelyen az ország topborászata, a történelmi szőlővidékkel megáldott Savalan Aspi Pincészet mutatkozott. be.

A TUI szerint ilyen lesz az idei tél 

A reptéri Aeroparkba, egy különleges túrára invitálta utazási irodás partnereit a TUI magyarországi képviselete október 25-én, majd a reptéri ibis Styles hotelben az utazásszervező cég aktuális ajánlatait Taskár Tamás mutatta be meghívott vendégeiknek.

Új séf, különleges feladattal a METRO-nál 

Október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem új saját márka nagyköveteként a Bocuse d’Or-on bronzérmet szerzett Dalnoki Bence. A fiatal séftehetség öt ínyencfogást készített a METRO saját márkás alapanyagainak felhasználásával a bemutatkozás alkalmával.  

A Spoon fedélzetére új séf érkezett 

Fekete Tibor személyében, akit fine bistro jellegű vacsora keretében be is mutatott a hajó üzemeltetője a média képviselőinek október 17-én, mesés panorámával övezve.

Nem nyerni érkezett, de nagyon örült, amikor őt hirdették ki győztesként 

Folytatjuk tavalyi Klasszis TopDesign versenyünk győzteseinek bemutatását. Aktualitás, hogy a napokban zárult a pályázatok beadásának határideje, és már minden versenymunka a zsűrinél van pontozásra. Annyit előzetesen elárulhatunk, idén is érkeztek szép számban nevezések Az év Klasszis TopDesign tervezője címre, amelyet tavaly, a zsűri egyhangú szavazása alapján Radnóczy Eszternek, az Ester’s Partners (SaniWorld Kft) alapító-vezető tervezőjének ítéltek oda.

Gundel-díjátadó gálaebéd a gombóc jegyében 

Immár harmadik alkalommal a Gundel-díjátadó ünnepség legméltóbb helyére került - a városligeti Gundel Étterembe -, ahol az idei díjazottakat ünneplő gálaebédre hívta az Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a vendéglátós szakma krémjét. Itt minden a hagyományról, a dicső gasztromúltról, a sikeres jelenről és a felszolgálótanulók sebes igyekezetét látva a reményteli jövőről szólt.

Izrael most a gyász, az ellencsapás országa, nem a turizmusé 

Több száz halott, több ezer sebesült és legalább száz túsz – ez a pillanatnyi mérlege annak a példátlan méretű terrortámadásnak, amelyet a Hamasz indított izraeli területek ellen, szombat hajnalban. A legfrissebb információk szerint hamarosan érkezik izraeli oldal felől a Gázai övezet felé a szárazföldi megtorló ellentámadás.

Zöld megoldások, szélvész iramú növekedés, folyamatos flottacsere 

Több mint 3 ezer alkalmazott, 68 úti cél és 186 db Airbus A320, valamint A321 típusú repülőgépből álló flottájukkal 51,1 millió utas szállítottak járataikkal a 2023. március 31-én záródó pénzügyi évben – ez az eddigi mérleg, amelyet Radó András, a Wizz Air kommunikációs igazgatója von meg azon a reggeli rendezvényen, amelyre a sajtó képviselőit hívták el.

Sokoldalú Szerbia 

Szerbia aktuális turisztikai kínálatát mutatta be meghívott üzleti partnereinek a Szerb Turisztikai Hivatal és az Air Serbia képviselője október 3-án, a budapesti Szerb Nagykövetségen.

MTÜ-vezér: "Soha rosszabb nyarunk ne legyen" 

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott október 4-én a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelynek során közösen értékelték és elemezték az idei nyár turisztikai eredményeit.

Turistamentes úti célok, egyre több szabadban töltött szabadidő, desztinációk helyett közös élményterek  

Eljött az újturizmus kora. A Turizmus Világnapján, szeptember 27-én nagyszabású, nemzetközi konferenciát rendezett a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Turizmus Intézete, amelynek témái a fenntartható, felelős és regeneratív turizmus kilátásai és lehetőségei voltak. Helyszíni beszámolónk következik.  

Dübörgő budapesti nyár, a vártnál kevesebb külföldi a Szigeten, zöld lámpa a Rác fürdőnek 

A Turizmus Világnapja alkalmából, szeptember 27-ére Fővárosi Turisztikai Kerekasztalt hívott össze a Budapest Brand nZrt., Faix Csaba vezetésével, amelynek fő témája a Tourism & Green Investments volt. A nyári aktivitásokról eredményekről először a vezérigazgató számolt be a meghívott közönségnek, majd a szakmai program további részeként Kádár Tamás, a SZIGET Kulturális és Menedzser Iroda Kft. cégvezetője, őt követően Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója, végül dr. Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára tartottak előadást, illetve válaszoltak Faix kérdéseire.

Egom, Babits, Botticelli és még sok minden más 

Ahogy vendéglátóink segítségével egyre több érdekességről hallunk városuk történetéből, lassan kibontakozik a kép: kevés olyan utazó lehetett a múltban, aki Magyarország felé tartva, vagy onnan útban máshová, ne került volna valamiképp kapcsolatba az egykori magyar koronázó székhellyel, Esztergommal.  

Céges rendezvények területén hasít a HotelPremio csoport 

Exkluzív helyszínen, az Operaházzal szemközt, az eredetileg Lechner Ödön által tervezett Dreschler-palotának emelt épületben, majd később a pestiek körében Balettintézetként ismert, és egy hosszú bezárási periódus után két hónapja Csipkerózsika-álmából igazi luxushotelként ébredő, W Hotel Budapestben tartotta céges partnerpartiját a cégeshelyszínek.hu portálként induló, mostantól pedig HotelPremio Group-ként hívott rendezvényszervező csapat, Tatár György alapító-tulajdonos vezetésével.

Belépett a budapesti piacra az amerikai Hampton by Hilton-lánc 

Hampton by Hilton Budapest City Centre néven, a fővárosba érkező turistáknak tökéletes lokációval, egy hete berobbant a budapesti szállodapiacra a háromcsillag superior besorolású szálloda. Az épület tulajdonosa az izraeli érdekeltségű Long Bridge Dessewffy utca Kft., üzemeltetője az amerikai Hilton.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!