hirdetés
hirdetés

Dubai Airshow: a fenntarthatóságért

A Dubai Airshow a legnagyobb repülőgépipari kereskedelmi rendezvény a világon, és az első azóta, hogy a koronavírus-járvány a repülési iparágat is sújtotta

hirdetés

A szektor szakértői 4 napot töltenek itt, hogy újra találkozzanak egymással, és elinduljanak egy fenntartható kilábalás felé, adja hírül a euronews.com tudósítása.

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség becslése szerint a pandémia a világ repülési iparágának 175 milliárd euró veszteséget jelentett 2020 és 2022 között. Két év kihagyás után most 1200 kiállító van a Dubai Airshow helyszínén, ahová több mint 8500 látogatót vártak. A rendezvény egyik szervezője, Timothy Hawes szerint ez az érdeklődés annak a jele, hogy a repülési iparág kezdi újra összeszedni magát, a dubaji visszatérés pedig a szektor iránti bizalmat mutatja.

Az amerikai repülőgépgyártó Boeing ezen az eseményen jelentette be, hogy egy megrendelés teljesítésére 11 keskeny törzsű 737-est teherszállító gépekké alakít át. Európai riválisa, az Airbus pedig szintén a napokban jelentette be, hogy 255 darab A321-es gyártására kapott megrendelést nagyjából 28,8 milliárd euró értékben. Csak a magyarországi központú Wizz Air több mint 100 új gépet rendelt.

A teljes cikk elolvasható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai