hirdetés
hirdetés

Egyre többen elégedetlenek az utazási korlátozások miatt

Egy új felmérés szerint a megkérdezettek döntő többsége nemcsak azt nehezményezi, hogy sok helyre nem utazhat a határzár miatt, hanem szerintük az utazási szabályok is egyre bonyolultabbak - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A friss közvélemény-kutatást a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) végezte el szeptemberben 11 országban, 4700 utas megkérdezésével.

Az eredmények szerint már 67 százalék gondolja úgy, hogy minden országnak meg kellene nyitnia a határait, ez 12 százalékponttal több, mint a legutóbbi, júniusi felmérésnél. Emellett 64 százalék úgy gondolja, a határzár egyébként sem segít a járványkezelésben, és 73 százalék szerint rosszabb az életminőségük azért, mert a korlátozások miatt nem tudnak utazni. Mindkét utóbbi csoportban nagyjából 10 százalékponttal többen vannak, mint a júniusi felmérés idején.

A megkérdezettek 73 százaléka szerint nagyon nehéz követni, hogy milyen előírások vannak, ugyanennyien tartják nehézkesnek és problémásnak a járvánnyal kapcsolatos dokumentumok kezelését. Az egyik legnagyobb visszatartó erő az utazásnál a karanténkötelezettség, a válaszolók 84 százalék nem utazna, ha tudná, hogy ez vár rá. Mostanra már a megkérdezettek 73 százaléka törölné el a kötelező karantént negatív PCR-teszteredmény, illetve 71 százalék a beoltott utasok esetében, utóbbiaknak a válaszolók 80 százaléka szerint teljesen szabad mozgást kellene biztosítani.

Ugyanakkor a legtöbben nem akarják, hogy oltáshoz kössék a légi utazást, több mint 80 százalék úgy látja, ez morálisan nem lenne helyes lépés, a vakcina felvételét a repülés előtti teszteléssel ki lehetne váltani szerintük.
Tesztelésre egyébként az utasok 85 százaléka hajlandó lenne, de 75 százalék szerint a PCR- és antigén-tesztek még mindig nagyon drágák, ami visszaveti az utazási kedvet, ezért 80 százalék úgy látja, a kormányoknak kellene viselniük ennek költségét. A maszkviselést a repülőgépek fedélzetén a felmérés szerint 87 százalék támogatja.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!