hirdetés

Széchenyi Turisztikai Kártyával az ágazat talpon maradásáért

November végéig 30 milliárd forint szabadon felhasználható forrást igényelt a Széchenyi Turisztikai Kártya Konstrukcióban összesen 777 vállalkozó; elsősorban szálláshelyeket és vendéglátóhelyeket üzemeltető kis-és középvállalkozások – derül ki a KAVOSZ Zrt. kimutatásából. 

hirdetés

A Széchenyi Turisztikai Kártya szeptember 21. óta segíti az ágazati szereplők talpon maradását. Különlegessége, hogy rendkívül előnyös hitelkonstrukciót biztosít kifejezetten turisztikai vállalkozások számára, a COVID-járvány kedvezőtlen hatásainak mérséklésére. 

Eddigi a befogadott hitelkérelmek 61%-át mikro-, 32%-át kis-, 9%-át közepes vállalkozás nyújtotta be. Az igényelt hitelösszeget vizsgálva a vállalkozásméret szerinti megoszlás 32-50-18%. A befogadott hitelkérelmek nagyságát tekintve a teljes igényelt összegből az éttermi, mozgó vendéglátás 34%-kal, a szállodai szolgáltatás 15%-kal részesedik, szintén kiemelkedő még az utazásszervezés 12%-kal. Őket az egyéb szárazföldi személyszállítás követi a sorban 10%-os részesedéssel. 

Fontos kiemelni, hogy a konstrukció kizárólag a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára elérhető, szabadfelhasználású, és teljes egészében kamat- és költségmentes (a vállalkozásoknak csak a hitelhez kapcsolódó garantőrintézményi kezességvállalás nettó, támogatással csökkentett díját kell fizetniük). Az igényelhető összeg felső határa 250 millió forint, a Programban rendelkezésre álló keretösszeg 100 milliárd forint. A hitel 1, 2, vagy 3 éves futamidőre is igényelhető.

Az új hiteltermék a Széchenyi Kártya Program termékpalettáján, a KAVOSZ Zrt. koordinálása mellett érhető el. A vállalkozások hitelhez jutását ezen konstrukcióban a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása segíti. A vállalkozások a területi kereskedelmi és iparkamarák, a KAVOSZ Zrt. irodáiban, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél tudják igényelni a hitelt.

 

(forrás: MTÜ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai