hirdetés

2013-ban nyílhat hazánk első víz alatti szállodája

Az ágyból ugyan nem pecázhat a vendég, de a szálloda víz alá tervezett három szintjéről bizonyára pazar lesz a kilátás.

hirdetés

A korábban Kiskunhalasra tervezett szálloda Bonyhádon épülhet meg. A város képviselő-testülete elvi hozzájárulását adta a a víz alatti luxusszálloda beruházásához.

Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere elmondta: a Bonyhád alsószéplaki részén létesülő fürdőberuházás melletti területen épülhet fel a szálloda. A beruházó cég most elkezdheti a konkrét tervek kidolgozását, és megkezdődnek a tárgyalások az önkormányzattal a földterületet megvásárlásáról - mondta Potápi Árpád János. Hozzáfűzte: október végén térnek vissza témára, és hoznak konkrét döntéseket a beruházással kapcsolatban. 
    

Kökény Béla, a Trimp Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta: az ötszintes, több mint 28.000 négyzetméter bruttó alapterületű szállodát 10,5 milliárd forintból tervezik megépíteni, a finanszírozáshoz már több mint 10 magáncéggel van elvi megállapodásuk. Pályáznak európai uniós forrásokra is, de csak később, mivel cégük az idén alakult, banki finanszírozást pedig csak a beruházás utolsó harmadában kívánnak igénybe venni. 
    

Terveik szerint a szálloda - amelynek 3 szintje víz alatt lesz, ehhez sós vizet használnak - 2013 harmadik negyedévének végén nyithatja meg kapuit. A tervező az Incorso Kft. lesz, a tengervizes részek kialakítását pedig a Tropicarium-Oceanárium Kft. végzi. A Trimp Holding tájékoztatása szerint a beruházás területe 7,9 hektár. 
    

Kökény Béla elmondta: a korábbi elképzelés ellenére nem Kiskunhalason valósul meg a beruházás, mivel az ottani önkormányzat nem tudott a beruházáshoz megfelelő nagyságú területet megvételre ajánlani.

Kiskunhalas alpolgármestere, Lukács László július közepén még azt nyilatkoztata: nincs tudomása ilyen beruházásról, a városhoz semmilyen engedélyezési kérelem nem érkezett ezzel kapcsolatban.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztréium nyilvántartása szerint a szigethalmi székhelyű Trimp Holding Zrt. 2010. június 25-én került bejegyzésre. Főtevékenysége szállodai szolgáltatás, de emellett végez testedzési szolgáltatást, foglalkozik fodrászattal, szépségápolással illetve kínál fizikai közérzetet javító szolgáltatás. A cég jegyzett tőkéje 55,1 millió forint.  A zrt. három részvényese Bok Szilvia, Fodor Gusztáv István és Pasaréti Gabriella.  (Napi Turizmus/MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 1,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Már látom, hogy ha netalán elkészül ez az agyrém, akkor két év múlva ez is banki tulajdonba kerül!
Mi a fenét csinálnak a turisták Bonyhádon? három napig víz alatt ülnek?
Aki akar elmegy a Tropicáriumba aki pedig szállodába akar menni és wellnesselni, az meg oda.
Akkor rezsije lesz a tenger imitálásának, hogy a szobaárakat senki nem fogja megfizetni!
#
Teremtőm, aki a saját képedre teremtetted a fenti agyrém kiagyalóit is, add, hogy ez ne valósuljon meg! Ismét egy kitűnő elképzelés, ami pont beleillik a kontinens
közepén, a mérsékelt égövön fekvő országunk idegenforgalmi termékpalettájába. Próbáljunk már egy kicsit önmagunk lenni! Hogy is volt ez a balatonfüredi görög
faluval? És tényleg ki megy majd Bonyhádra? Az önkormányzat inkább a fazékgyárat fejlesztette volna fel, micsoda pompás serpenyők, meg fazekak kerültek ki onnan!
Némelyiket még ma is rendeltetésének megfelelően használom, azaz sütésre, nem pedig tükörszoft pingpongütőként forgózásnál. Na, de tényleg kifogyhatatlanok vagyunk
értelmetlen turisztikai fejlesztési ötletekből, ami önmagában nem baj, mert jó vagy rossz szándékú álmodozók máshol is vannak. A baj az lenne, ha az elképzelést
mondjuk a párt és a kormány az unióval vállvetve az adófizetők pénzéből támogatná. Hála a fenséges atyának, itt még nem járunk. Mindenesetre érdemes elolvasni a
csatolt, emlékeim szerint az ún. bolondok napi turizmusban kijött kamuhírt: Gyógyfürdő a föld mélyén.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai