hirdetés

Féltik az állásukat az őrző-védők

Veszélyes a pánikszerű költségcsökkentés, hívják fel a szállodások, sport- és szórakoztató létesítmények vezetőinek figyelmét az őrzésvédelemben dolgozók.

hirdetés

Pánikszerűen csökkenti költségeit a szállodaipar, de a sport- és a szórakoztató létesítmények is. Ez olyan járulékos veszélyeket hordoz, amit a döntéshozók nem mindig gondolnak át, állítják az őrző-védő szolgáltatók.

Kellő szakértelemmel meghúzható az a határ, vélik,  ahol az őrzési, védelmi kiadások lefaragása még nem jelent nagyobb kockázatot a fenntartásuknál. A hotelek, sport- vagy szórakoztatóközpontok a saját forgalmuk hirtelen csökkenését látva mindent megtesznek a költségek lefaragására.

Ez egy ponton túl sokkal nagyobb kockázatokat hordoz, mint amennyit a fenntartott minimumszolgáltatások kifizetése jelent – ismertette a helyzetet Romasz Sándor, a Nevadasec Kft. tulajdonos-ügyvezetője, a Magyar Testőr Szövetség korábbi elnöke.

A vezető hangsúlyozza: attól, hogy a vendégek száma leesett, az épület nem lett kisebb vagy kevésbé értékes. Ha egy hotelnek két bejárata van, nem elég az egyiket ellenőrizni. Ha eddig 24 órás vagyonvédelemre volt szükség, a veszélyek nem csökkennek a bevételek arányában, sőt. A többé-kevésbé üres épületek és a kialakult helyzet még táptalajt is jelenthet a bűnözők számára.

Ráadásul, az őrök gyakran üzemeltetési feladatokat is ellátnak. Folyamatosan ellenőrzik az objektumot, nincs-e csőtörés, zárlat, vagy más esemény, ami azonnali intézkedés hiányában komoly károkat okozhat.

Minden épület rendelkezik biztosítással, de a biztosító megvizsgálja, hogy az üzemeltető kellő gondossággal járt-e el. Ha a szerződés alapja a rendszeres, élőerős őrzés, annak hiányában a biztosító elháríthatja vagy megoszthatja a felelősséget műszaki kár, bűncselekmény, például betörés esetén is – emlékeztet mindenkit a szakember.  Fontos, hogy egy megbízás felmondását, csökkentését kizárólag írásban szabad elfogadni, ahogy a megbízót ennek kockázatáról is írásban kell tájékoztatni, hogy később egyértelmű legyen a felelősség kérdése. 

(forrás: Goldcomm)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai