hirdetés

Nem újdonság, de gyakran elfelejtjük: a Google mindent tud rólad

Miért született az GDPR-törvény? Az emberi méltóság tiszteletben tartása miatt. Mert az informatika lassan mindent tudó korszakában kordában kell tartani az érzékeny személyes adatokat. 

hirdetés

Erről szólt Makai Gábor előadása az MSZÉSZ Közgyűlésének első napján, amelyben először saját példája alapján mutatta be, mennyi mindent tud róla a Google azok alapján, hogy használja az applikációt. Tudja merre járt, milyen információkra keresett rá, és ezt az információhalmazt akár egy ingyenes hirdetés beállítás alkalmazásával bárki kamatoztathatja is.

pixabay.com
pixabay.com
 

A GDPR egy olyan jog, hívta fel a figyelmet a szakértő, amit mindenkinek tiszteletben kell tartani a mai információgazdag világban.

Majd a VIZA alkalmazása kapcsán Makai Gábor elmondta, az új jogszabály bevezetése új eszközt, új szoftvert, új jogosultságokat igényel, aminek kapcsán minden szálláshelyen el kell kérni a személyi igaolványt a becsekkoló vendégektől (14 év alattiakra ez nem vonatkozik). A viza.hu oldal kapcsán pedig azt a megállapítást tette, hogy annyira gyorsan változik napról-napra a szabályzati környezet, hogy ember legyen a talpán, aki ezt érdemben követni tudja, ugyancsak nehéz helyzetben van az, akinek ezt kezelnie kell az adott szálláshelyen.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai