hirdetés
hirdetés

2019-ben nyílik a világ legnagyobb repülőtere

A Peking Daxing kerületében nyíló repülőtér lesz a világ legnagyobb repülőtere. 700 ezer négyzetméteren, eleinte 4 kifutópálya üzemel majd és több mint 100 millió utas befogadására lesz képes évente. 

hirdetés

A Reuters szerint az új pekingi repülőtér lesz a világon a legnagyobb.

Az új repülőtér, amely 2019-ben nyílik meg a déli Daxing kerületben, a pekingi légi közlekedés növekvő igényeinek kielégítésére szolgál majd.

Ezzel a SkyTeam szövetség tagjai egy tető alatt helyezkednek majd el, lehetővé téve az utasoknak a könnyű csatlakozást más járatokhoz is. 

"A repülőtéri terminál kialakításának átfogó szimmetriája, valamint az áramló, egymással összekapcsolt formákkal együtt olyan folyadékkompozíciót hoz létre, amely a kínai tájak harmóniáját hivatott szimbolizálni” -olvasható az építésznő, Zaha Hadid, cége oldalán.

Az új, 700 ezer négyzetméteres terminálon belül az innovatív tervezési funkciók középpontjában egy hat hengeres központi csomópont található, amelyhez egy ponttal összekötő járdák találhatók, hogy megkönnyítsék a terminál navigálását.

A repülőtéren eleinte négy kifutópályája lesz és évente 100 millió utas befogadására lesz képes.

Zajlik egy nagy sebességű vasútvonal kialakítása is, mellyel könnyen megközelíthető lesz a légikikötő az utasok számára.

forrás: www.zaha-hadid.com
forrás: www.zaha-hadid.com

forrás: www.zaha-hadid.com
forrás: www.zaha-hadid.com

forrás: www.zaha-hadid.com
forrás: www.zaha-hadid.com

(forrás: Reuters)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai