Peking valamennyire enyhít

Peking valamennyire enyhít 

Tovább enyhítik azokat a korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány mostani hullámának megfékezésére alkalmaztak, miután a járványhelyzet jelentősen javult, jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságok hivatkozva.
Pekingbe mostanában inkább ne készüljön!

Pekingbe mostanában inkább ne készüljön! 

A kínai főváros a hírek szerint ismét elkezd teljesen bezárkózni a növekvő covid-esetszámok miatt.

Pekingből nem érkeznek jó hírek 

Újra megkezdték a tömeges koronavírus-tesztelést Pekingben. A hatóságok így akarják megakadályozni, hogy ismét járvány törjön ki a kínai fővárosban.
Sorra törlik a járatokat Pekingben

Sorra törlik a járatokat Pekingben 

Több mint ezer járatot töröltek Peking két nemzetközi repülőterén a koronavírus okozta megbetegedések növekvő száma miatt - számolt be a China Daily című kínai pártlap szerdán.
Peking ismét bezár a turisták elől

Peking ismét bezár a turisták elől 

A koronavírus-járvány újabb hullámától tartanak Pekingben, ezért ismét megálljt parancsolnak az idegenforgalomnak.

A Pekingbe tartó nemzetközi járatok más kínai városokban landolnak 

Az összes Pekingbe tartó nemzetközi repülőjáratot más kínai városba irányítják át hétfőtől, hogy csökkentsék a kínai fővárosra nehezedő terhet, melyet a nagy számú beutazó egészségügyi szűrése és karanténba helyezése jelent.
Megnyílt Peking második nemzetközi repülőtere

Megnyílt Peking második nemzetközi repülőtere 

Hivatalosan is megkezdte működését Peking második nemzetközi repülőtere, a Beijing Daxing International Airport szerdán, az alkalomból rendezett ünnepélyen Hszi Csin-ping kínai elnök is részt vett – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség szerdán.
Hol máshol lehetne a világ legnagyobb repülőtere?

Hol máshol lehetne a világ legnagyobb repülőtere? 

Kevesebb mint öt év alatt sikerült felhúzni a semmiből a Daxing Nemzetközi Repülőteret, ami nagy mértékben tehermentesíti Peking 2008-ban megnyitott másik repülőterét - írja a hvg.hu.
A pollen- és porallergiások ne most menjenek Kínába

A pollen- és porallergiások ne most menjenek Kínába 

Súlyos problémákat okoz a nyárfákról és fűzfákról hulló szösz Pekingben és Kína északi területein tavasszal, amelyeket a város vezetése különböző intézkedésekkel próbál orvosolni - derül ki a CGTN kínai nemzetközi televízió híroldalán szerdán megjelent cikkből. 

Toulouse-Lautrec Munkácsy nyomába szegődik 

A pekingi Szépművészeti Akadémián (Beijing Fine Art Academy) mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec kollekciójából válogatott kiállítás. A Toulouse-Lautrec világa című, szeptember 30-án nyílt, 90 litográfiát bemutató tárlat a francia művész első átfogó kiállítása a kínai fővárosban. A pekingi Akadémián nem először találkozhatnak magyar anyaggal, három évvel ezelőtt Munkácsy Mihály művei mutatkoztak be ugyanitt - közölte hétfőn a Szépművészeti Múzeum.

Budapestről nyílt fotókiállítás Pekingben 

A Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszú ideje fennálló testvér repülőtéri együttműködése keretében exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabblégikikötőjében. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport által biztosított fényképek a magyar főváros szépségét mutatják be a pekingi repülőteret az elkövetkező egy hónapban használó utasok millióinak.

2019-ben nyílik a világ legnagyobb repülőtere 

A Peking Daxing kerületében nyíló repülőtér lesz a világ legnagyobb repülőtere. 700 ezer négyzetméteren, eleinte 4 kifutópálya üzemel majd és több mint 100 millió utas befogadására lesz képes évente. 

Kalandok Csungkuóban 

Csungkuónak, vagyis Középső birodalomnak nevezték országukat a kínaiak évszázadokon át, mivel ezt tekintették a világ közepének. A kifejezés ma is aktuális: bő egy hét alatt eljutottam a Föld legnépesebb városai közül kettőbe, jártam a világ második legmagasabb épületének tetején, végiggyalogoltam minden idők legnagyobb palotaegyüttesén, láttam a bolygó legmagasabban fekvő golfpályáját, közben a „férfiak mennyországában” is megfordultam.

Hat földrészre repül a kínai légitársaság 

A Kínai Népköztársaság nemzeti légitársasága, az Air China a minap Budapesten mutatta be téli-tavaszi menetrendjét. A rendezvény társszervezője a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (CNTA) volt.

Ezekre figyeljen, ha Pekingbe utazik! 

A Budapest Airportról immár közvetlenül is elérhető Kína fővárosa, és a reptér tapasztalatai alapján folyamatosan nő az érdeklődés a távol-keleti célállomás iránt. A direkt összeköttetés nem csak az üzleti célból utazóknak kedvez, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy Ázsiában tölti a szabadságát. Az érdeklődés ősszel sem csökkent a város iránt, amely a még ilyenkor kellemes klímájával és számos felfedeznivalójával jó alternatíva az egzotikus utak iránt érdeklődők számára.

Indul az Air China Peking-Varsó járata 

Kihívója akadt a LOT közvetlen pekingi járatának, az Air China szeptembertől heti négyszer közlekedik Varsó és a kínai főváros között.

Pekingből kapott ajándékot Budapest 

Pekingi Ajándék címmel augusztus 19-én színes showműsorral mutatkozott be a Szabadság téren a kínai főváros.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép Kínában 

Kényszerleszállást hajtott végre pénteken Északkelet-Kínában az észak-koreai nemzeti légitársaság egyik Phenjanból Pekingbe tartó utasszállító repülőgépe, mert füstöt észleltek a repülőgép belsejében.

Ön tudja, miért kerülik a kínaiak a lépcső közepét? 

Füstölt csirkeláb, sült szöcske, középiszony, 60 centis küszöbök, a Világ Hetedik Csodája és hasonló érdekességek vonzzák az utazókat Pekingbe, ahová már Budapestről közvetlenül is eljuthatunk az Air China járatával, hetente többször.

Wifis, mobiltöltős utcai vécék lesznek Pekingben 

A komfortérzetet javító, a szolgáltatás színvonalát emelő, egyben környezetbarát megoldásokkal, sőt egyes helyeken wifivel látják el az új nyilvános illemhelyeket a kínai fővárosban - jelentette be a pekingi önkormányzat hétfőn.

Eggyel kevesebb Budapest-Peking járat indul télen 

A téli menetrendi időszakban az Air China ideiglenesen felfüggeszti vasárnapi budapesti járatát, így tavaszig négy helyett heti három járat fog közlekedni.

Új járatok indulnak Kínába Prágából és Bécsből 

A Hainan Airlines Prágából Pekingbe, míg az Austrian Bécsből Sanghajba indít közvetlen járatot.

Kína és Oroszország összefog a vörös turizmusért 

Kínai és orosz turisztikai szakemberek az együttműködési lehetőségeket keresik az úgynevezett "vörös turizmusban", a Kínai Kommunista Párt (KKP) múltjához, a forradalomhoz kötődő emlékhelyek népszerűsítésében.

Folytatódhat a kínai turistaözön 

Az utóbbi hét év alatt megnégyszereződött a Magyarországra érkező kínai turisták száma. Hazai turisztikai szakemberek a forgalom további erősödésében bíznak, miután az Air China május elején budapesti járatot indított. A schengeni biometrikus vízum tervezett őszi bevezetése azonban lassíthatja a folyamatot.

Kína legszigorúbb dohányzásellenes rendelete lépett hatályba Pekingben 

Hétfőtől tilos a dohányzás a kínai főváros nyilvános beltéri helyein, éttermekben, hivatalokban, tömegközlekedési eszközökön és néhány külső közterületen is.

Közel száz múzeumba teszik ingyenessé a belépést Kínában 

A különböző tudományokat népszerűsítő múzeumok ingyenes látogathatóságát biztosító alap létrehozására 350 millió jüant, vagyis csaknem 15,4 milliárd forint értékű összeget különítenek el az idén a kínai költségvetésből.

Heti négyszer 237 utas Kínából és vissza? 

A Peking-Budapest járatot egy Airbus A 330-200-as típusú repülőgép repüli 30 business és 207 turista osztályú üléssel hetente négyszer - közölte a Budapest Airport. A járat kihasználtságát meg majd meglátjuk.

Így ünnepelték Pekingben a budapesti járat május 1-jei indulását 

Május elsejétől új járatot indít Budapestre az Air China, a kínai nemzeti légitársaság. Az ezt ünneplő csütörtöki pekingi rendezvényen Szilas Cecília magyar nagykövet kijelentette, hogy a Kínából útnak indulók számára kapu lesz Magyarországra és Európába a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér.

Megkezdték a Budapest-Peking járat technikai előkészítését 

Az Air China kínai nemzeti légitársaság még idén tavasszal heti négy járatot indít Peking és Budapest között. A Budapest Airportnál megkezdték a technikai előkészítést az új járat kiszolgálásával, miután kormányszintű megállapodás született Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti közvetlen légi összeköttetés felújításáról.

Hogy kerül a pekingi Régi Nyári Palota Csöcsiangba? 

A pekingi Régi Nyári Palota mását építik a kelet-kínai Csöcsiang tartományban több mint négyszáz hektáron, a fővárosi emlékhely igazgatósága azonban vitatja ennek jogszerűségét, és perrel fenyeget a szellemi tulajdonjogok megsértése miatt.

A Távol-Keletre csábít az Emirates 

A kínai Nagy Fal vagy Tokió pezsgő Shibuya negyede? Kelet-Ázsia az ősi hagyományok és a futurisztikus, modern kultúra találkozása, amely egyedülálló gasztronómiai élményeket és pezsgő üzleti lehetőségeket tartogat a 21. század felfedezőinek.

Esténként indulnak Budapestről Pekingbe az Air China járatai 

Az Air China kínai nemzeti légitársaság még idén tavasszal heti négy járatot indít Peking és Budapest között. A Budapest Airportnál megkezdték a technikai előkészítést az új járat kiszolgálásával kapcsolatban, miután kormányszintű megállapodás született Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti közvetlen légi összeköttetés felújításáról.

Megnyílt a pekingi "magyar hónap" 

Magyar huszárokat és néptáncosokat, magyar ételkülönlegességeket és borokat vonultatott fel pénteken Pekingben a magyar nagykövetség és a kulturális intézet, valamint a patinás Minzu szálloda, amely egy hónapon át számos, Magyarországot bemutató rendezvény belvárosi helyszíne lesz.

Májustól újra lesz közvetlen légijárat Budapest és Peking között 

Újra lesz közvetlen légi összeköttetés május 1-jétől Kína és Magyarország, Peking és Budapest között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Busójárás Pekingben 

Nagy érdeklődés és figyelem kísérte Paraszkay György grafikusművész, fotográfus hétvégi vetítőképes előadását a mohácsi busójárásról Pekingben a magyar kulturális intézetben.

Korlátozások a Tiltott Városban 

Nyolcvanezerre korlátozza a napi látogatók számát a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város.

Végre igazi nagy repülőtere lesz Pekingnek 

A kínai fővárosban elkezdődött az új légikikötő építése, a régi már képtelen megbirkózni a hatalmas forgalommal.

Hamarosan Pekingben sem gyújthatunk rá akárhol 

A pekingi törvényhozás rendeletben tiltotta meg a dohányzást a főváros beltéri nyilvános helyein, a tömegközlekedési eszközökön és néhány külső közterületen is - számolt be a kínai központi televízió pénteki híradásában.

Ellepi Pekinget a szmog 

Szmog borítja a kínai fővárost immár harmadik napja, a helyi online média szerint a lakosságot pénteken arra figyelmeztették, hogy csak szükség esetén hagyja el otthonát és akkor is viseljen védőmaszkot.

Mégsem indul a Tarom Bukarest-Peking járata 

A román légitársaság egyelőre nem repülhet a megadott útvonalon.

Könnyebben jutnak schengeni vízumhoz a kínaiak 

Egyre ritkábban utasítják vissza a kínai kérelmezők schengenivízum-kérelmét, ezért a jövőben egyre könnyebben juthatnak európai beutazási engedélyhez a kínai turisták.

Ellógják a vacsorát 

Ötven méter magasan lévő, daruról lógó "étterem" hódít a kelet-kínai Sanghajban, ahol a különleges vacsoráért akár több százezer forintot is elkérnek a szervezők.

Újraindul a Tarom Bukarest-Peking járata 

Március 24-én jelentették be a hírt a kormányfő-helyettes.

Heti 4 közvetlen járat Peking és Bécs között 

Új interkontinentális járatot indított az Air China a kínai és az osztrák főváros között, a gép leszállás után Bécsből folytatja útját Barcelonába.

Duplájára nő a sanghaji repülőtér 

Jelenlegi kapacitását csaknem megduplázva a világ legnagyobbjainak sorába emelkedhet az évtized végére a sanghaji Putung Nemzetközi Repülőtér - jelentette be a város repülőtéri hatósága.

Reptéri szintű átvizsgálás a pekingi metróban 

Szigorított biztonsági intézkedéseket vezetnek be a kínai főváros metróvonalain, feltehetően terrorveszély miatt.

Fenyegetés: merénylet készül a pekingi repülőtér ellen? 

A tajvani titkosszolgálat március elején olyan tartalmú információt kapott, amely szerint a pekingi nemzetközi repülőtér és metró biztonságát terrortámadással fenyegethetik - erősítette meg a tajvani Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója hétfőn.

Peking fuldoklik a szmogban 

Csaknem egy hete napról napra rosszabb a levegő minősége Pekingben, mind többen panaszkodnak torokfájásra, szédülésre, a kórházakat megjárt emberek teltházakról számolnak be. Már a hivatalos híradások is 500 körüli PM2,5 értékeket emlegetnek, ami a finom porszemcsék sűrűségére vonatkozó nemzetközileg elfogadott egészségügyi határérték közel 20-szorosa.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!