hirdetés
hirdetés

6=1 200 000

Első debreceni járatának indulása óta a WIZZ 1,2 millió utast szállított debreceni útvonalain - közölte kedden a légitársaság.

hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a légitársaság működése nagyban hozzájárult a régió turizmusának fejlődéséhez: a külföldi vendégéjszakák száma mintegy 45%-kal nőtt ebben az időszakban.

Emlékeztetnek, hogy az első menetrend szerinti WIZZ-járat Debrecenből London Lutonba 2012 júniusában szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát. 2015-ben nyitotta meg a Wizz Air bázisát Debrecenben, ezzel számos helyi munkahelyet teremtve a légitársaságnál és üzleti partnereinél egyaránt, és az utasok is jól jártak.

Az elmúlt 12 hónapban a Wizz Air több mint 307 000 utast szállított debreceni útvonalain, ami 20%-kal több, mint az előző év hasonló időszakának teljesítménye, stimulálva a helyi turizmust és gazdaságot, több mint 200*** helyi munkahelyet támogatva. 2018 első 5 hónapjában pedig a WIZZ közel 25%-kal több utast szállított debreceni hálózatában, mint az ezt megelőző év hasonló időszakában.

Fotó: Wizz Air

Nemrégiben a légitársaság bejelentette, hogy 2018 decemberében újabb Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a debreceni bázisra, így kétszeresére bővíti kelet-magyarországi bázisának kapacitását. A bővítéssel a Wizz Air befektetése debreceni bázisán 200 millió dollár fölé emelkedik, és a légitársaság több mint 70 helyi közvetlen munkavállalót foglalkoztat majd Debrecenben. A következő debreceni légiutas-kísérő toborzást június 23-án tartja a vállalat.

A Wizz Air jövőre közel 600 000 ülőhelyet kínál 11 országba közlekedő 14 debreceni útvonalon, köztük a nemrég bejelentett, Barcelonába és Palma de Mallorcába (Spanyolország), Baselbe (Svájc), Doncaster/Sheffieldbe (Egyesült Királyság), Dortmundba (Németország), Lárnakába (Ciprus) és Máltára közlekedő járatokon.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai