Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint

Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint 

A Swiss légitársaságtól hamarosan távozó vezérigazgató, Thomas Klühr az SRF svájci médiumnak úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a nemzetközi utasoknak kötelezővé tennék az oltás meglétét, szerinte nincs értelme egy ilyen szabálynak - tájékoztat a RepjegyKialy.hu.
Új környezetvédő megoldás a légiközlekedésben

Új környezetvédő megoldás a légiközlekedésben 

Ez a SEE FRA, amellyel jelentősen csökkenhet ezentúl a repülőgépek ökológiai lábnyoma.
Új-Zéland lassan a világ közepe

Új-Zéland lassan a világ közepe 

Folyamatosan nő az Új-Zélandra közlekedő nemzetközi járatok száma és kapacitása. Nem véletlenül.
Egy éve zuhant a Jáva-tengerbe egy Boeing 737 MAX 8

Egy éve zuhant a Jáva-tengerbe egy Boeing 737 MAX 8 

Kiadta a Lion Air 2018. október 29-én bekövetkezett katasztrófájának végleges jelentését.  A dokumentum szerint a Boeing az amerikai hatóságok megfelelő felügyelete nélkül járt el, és elmulasztotta a repülésirányító szoftverben rejlő kockázatok feltárását, de a katasztrófához hozzájárult a járat pilótáinak nem megfelelő felkészültsége és a légitársaság karbantartó személyzetének hibája is - írja az Airportal.
Krétakör

Krétakör 

Végre egy kreatív és kedves hangvételű videó a repülő fedélzetén ahhoz segítségképp, hogy kényelmesen utazzunk Görögország felé. Nem a stewardess-eket kell figyelni, akik a sorok közti folyosón 156 000-szor mutatják meg türelmesen, miképp vegyük elő a mentőmellényt az ülés alól, tegyük az orrunk elé az oxigénmaszkot. Az Aegean Airlines, a bécsi központtal is rendelkező Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet, és a Krétai Turisztikai Hivatal közös meghívására Krétán tölthettünk néhány valóban felhőtlen szép napot.
Egyre sikeresebb a Baltikum, de tesznek is érte

Egyre sikeresebb a Baltikum, de tesznek is érte 

A lettek ismét kitettek magukért, ezúttal magyarországi nagykövetségük adott otthont informatív rendezvényüknek.
A Dow Jones Fenntarthatósági Index légiközlekedési győztese pedig...

A Dow Jones Fenntarthatósági Index légiközlekedési győztese pedig... 

A Standard & Poor’s Dow Jones index és a RobecoSAM által számított DJFI a világ 144, illetve 318 legfelelősebben működő vállalatát hivatott kitüntetni. A DJFI egy mélyelemzésen alapuló rangsor, mely több, mint 3500 nemzetközi csoport gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítményét, valamint vállalatirányítási, ügyfélkapcsolati, környezetvédelmi és társadalmi tevékenységét veszi számba.
A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság,

A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság, 

...a most 20 éves Aegean Airlines, hamisítatlan slow borvacsoraestre invitálta magyarországi partnereit.
Egy kieső gép több napos utaskálváriát okozott Tunéziában

Egy kieső gép több napos utaskálváriát okozott Tunéziában 

Pénteken több mint száz magyar rekedt Tunéziában egy repülőgép műszaki hibája miatt. Időközben már a második csoport is hazaérkezett.
Kommunikációs vezetőváltás a Budapest Airportnál

Kommunikációs vezetőváltás a Budapest Airportnál 

Valentínyi Katalin váltja Hardy Mihályt a kommunikásciós vezetői poszton, és ő felel majd a kormányzati kapcsolatok irányításáért is.

Gyümölcs gyümölccsel az Emirates fedélzetén 

Megérkeztek a nyár ízei a közel-keleti légitársaság fedélzetére.

LOT Dreamliner szimulátor Budapesten 

A sajtó és az idegenforgalmi szakemberek után szerdán a nagyközönség előtt is bemutatkozik a LOT lengyel légitársaság korszerű Boeing B787 Dreamliner típusú repülőgépének szimulátora. Ez egy olyan földi eszköz, amelyen a pilóták teljesen élethű körülmények között gyakorolhatják a kritikus repülési helyzetek megoldását – ezzel is növelve a repülés biztonságát.

Folytatódik a lakossági ablakszigetelés a repülőtér környékén 

A Budapest Airport tovább folytatja ablakszigetelési programját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élő lakosság zajterhelésének csökkentése érdekében. Az újra meghirdetett ablakszigetelési akció az ún. zajgátló védőövezetben található ingatlanok lakóit érinti.

3,1 százalékra csökkent a légi utasforgalom bővülési üteme 

Kilencéves mélypontra, 3,1 százalékra csökkent a légi utasforgalom bővülési üteme márciusban az előző évi szinthez képest a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.

Három kínai városból is indulhatnak új légi járatok Budapestre 

Három kínai városból is indulhatnak új légi járatok Budapestre, miután a kínai légügyi hatóság engedélyezte ezt.

Gyorsabb lehet az utasfelvétel a korán érkezőknek 

A Wizz Air legfrissebb újításának köszönhetően gyorsabb utasfelvételre számíthatnak a nyaralni indulók Ferihegyen. Azok, akik korábban érkeznek, akár már 3 órával az indulás előtt becsekkolhatnak.

Nehéz volt a Lufthansa első negyedéve 

Jelentősen romlott a Lufthansa-csoport első negyedéves pénzügyi helyzete, miután a túlkapacitás miatt jelentős költségnövekedés mutatkozott. Az üzemi szintű veszteség több mint felét a holding fapadosai hozták össze - írja az Airportal.

2018-2019 fontos fenntarthatósági mérföldkövei a KLM-nél 

Az Air France-KLM törekvése, hogy az ökológiai lábnyomát minden területen a lehető legalacsonyabbra csökkentve magasra tegye a lécet a vállalati társadalmi felelősségvállalásban.

Ingyenes utazás Párizsba - az Air France járataival 

A párizsi Notre Dame székesegyházat részben elpusztító tűzeset mélyen megérintette az Air France-KLM munkatársait világszerte.

Wizz Air reagálás a hétfő reggeli helyzetre 

Wizz Air válasz a lehetséges sztrájk miatt.

Agresszió a fedélzeten? Na még mit nem! 

Az Európai Unióban egyre több repülőjáratot zavar meg az utasok rendbontó viselkedése, amelyhez az esetek 70 százalékban szóbeli vagy fizikai agresszió is társul. A Wizz Air csatlakozott az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) „Not on my Flight” kampányához, amelynek célja, hogy megóvja az utasok jogát a nyugodt és biztonságos repüléshez.

Húzós árakkal nyit az Air Canada idei nyári járata 

Visszatért az Air Canada Budapestre. A tengerentúli légitársaság immár negyedik szezonját kezdi idén Magyarországon: tavasztól ismét elindítja roppant sikeres Budapest-Torontó közvetlen járatpárját.

15 új járattal erősít idén nyáron Budapestről a LOT 

Tizenöt új légijárattal indulnak a nyári menetrendi időszakban Budapestről a lengyelek.

Idén először került bele a TOP10-be légitársaság - de ez nem dicsőség 

A Ryanair fapados légitársaság volt az egyik legjelentősebb szén-dioxid-kibocsátó Európában a tavalyi évben, derült ki az Európai Unió adatsorából. 

Költséghatékonyabb és halkabb lesz a WizzAir a Ryanairnél 

A Wizz Air költségszintje alacsonyabb, mit a  vetélytárs RyanAir-é. Ez a korábbinál sokkal gazdaságosabban üzemeltethető új generációs típusnak az A321neonak köszönhető.

Gyorsul a biztonsági ellenőrzés 

A mai naptól már tizenöt utasbiztonsági csatorna üzemel és hamarosan elkészül a tizenhatodik sor is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján. A Budapest Airport (BUD) egy sor további fejlesztést hajt végre a nyári utazási szezonig, hogy gyorsabb és kiszámíthatóbb legyen a kötelező repülőtéri biztonsági ellenőrzés.

Kiderült, melyik lett "Az Év Légitársasága" 

Az Emirates Airline lett Az Év Légitársasága a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) döntése alapján. A díjat Horváth Gábor, az Emirates country managere vette át a légitársaság nevében Simon Andrástól, a MUISZ Légiközlekedési bizottságának vezetőjétől.

Változás a check-in-nél 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér indulási csarnokaiban új, fix kordonrendszerben állhatnak a check-in pultok elé az utasok. A változással nemcsak a terminál képe lett rendezettebb, de az utasok is könnyebben tájékozódhatnak a várakozás közben. A Budapest Airport további helyszíneken is fixen telepített kordonokat helyez el, ahol szükségszerű a sorképzés, egyebek mellett az utasbiztonsági ellenőrzés, valamint az útlevélkezelés előtti területen.

Új rekord: ma szállt repülőre a Wizz Air 30 milliomodik utasa 

A Wizz Air jelentős mérföldkövet ért el a mai napon, amikor 30 milliomodik utasát üdvözölte magyarországi járatain. Az utas a barcelonai járattal érkezett és WIZZ ajándékutalványt kapott a jeles alkalomból.

Késve indult a kedd reggeli Wizz Air járat 

Az index.hu értesülése szerint egy órás késéssel szállt fel a Wizz Air reggel fél 7-kor induló barcelonai járata, mert lopás történt a fedélzeten. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója megerősítette az információt és hozzátette. a rendőrök később megtalálták a pénzt, és a járat is elindulhatott.

Nem ez lesz két fapados piros betűs ünnepnapja 

Komoly bírságot szabott ki az olasz versenyjogi hatóság a Ryanair és Wizz Air fapados légitársaságokra kézipoggyász szállítás ügyében. Itt a Wizz Air válasza is.

Budapestről Bukarest és Brüsszel 

A LOT lengyel légitársaság idén szeptember másodikától Embraer E195-ös repülőgéppel visz utasokat Budapestről két újabb európai városba, Brüsszelbe (Zaventem) és Bukarestbe (Otopeni). A LOT így már összesen 7 nemzetközi desztinációt kínál a magyar fővárosból, korábban indított járataival együtt (New York JFK, Chicago, Krakkó, London City, Varsó). Az új csatlakozó járatokra a mai naptól lehet repülőjegyet foglalni.

70 új Airbus-t vesz az Emirates 

Az Emirates és az Airbus megállapodást kötött 40 darab A330-900, valamint 30 darab A350-900 típusú repülőgép rendeléséről. A megállapodás értéke 21,4 milliárd dollár. Egyben döntés született arról is, hogy az Emirates további 14 A380-as gépet vesz át 2021 év végéig.

Sztrájk a Brüsszel Charleroi repülőtéren 

A Wizz Air felhívja utasai figyelmét, hogy a belgiumi általános sztrájk miatt a Brüsszel Charleroi repülőtér február 13-án, szerdán nem fogad és nem indít járatokat. A sztrájk a Wizz Air Budapest és Brüsszel közötti járatait is érinti.

Az Alitalia is belekeveredett a francia-olasz viszályba  

Bizonyosnak tűnik, hogy az olasz légitársaságot is súlyosan érintheti a kirobbant francia-olasz viszály. Vége egy időre a legendás francia-olasz barátságnak.

Áprilisban indul a Transavia France Budapestről Nantes-ba 

Heti 2 járattal indul a Transavia France járata Budapestről Nantes-ba, hétvégi városlátogatásra igen kedvező menetrendje.

Drágult a csomagfeladás és a priority 

Megemelte a Wizz Air és a Ryanair az elsőbbségi beszállás és a csomagfeladás árát, mostantól az utazási szezontól is függ, hogy mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért.

Rekordot döntött az airBaltic 

Az  airBaltic 2018-ban 4 135 711 utast szállított, vagyis 17% -kal többet, mint az azt megelőző évben. Ez a legmagasabb utasszám a lett légitársaság történelmében.

Együttműködésben a fejlődés 

A két dubaji légitársaság, az Emirates és a flydubai között fennálló stratégiai együttműködés 14 hónapja alatt folyamatosan új desztinációk nyíltak meg az utasok előtt a világ több pontján, és a további codeshare célállomásokkal 2019-ben is folytatódik ez a növekedés.

Lehetséges, hogy kemény brexit esetén az Iberia nem tud majd működni? 

Elveszítheti a repülési jogait az Iberia légitársaság egy kemény-brexit esetén? Az uniós engedély egyik feltétele az, hogy a részvények többsége európai kézben legyen. Iberia pedig a British Airways többségi tulajdona - emlékeztet az euronews.com.

Nőtt a spanyol repülőterek utasforgalma 

A spanyol repülőterek utasforgalma 5,8 százalékkal nőtt tavaly, és meghaladta a 263,7 milliót  - közölte a légikikötők üzemeltetéséért felelős AENA vállalat.

Változások az Emirates hálózatában 

Új járatok, új célállomások, és dubaji reptér felújítás - így foglalható össze, mivel tervez az Emirates 2019-re.

Elindult az új London - Varsó járat a LOT-tól 

A lengyel légitársaság naponta kétszer, hetente tizenkétszer repül Varsóból a brit főváros pénzügyi központjában működő London Citybe (LCY). Erre a célra a társaság négy új Embraer E190-es repülőgépet szerzett be. Ezeken a business, premium economy és economy osztályokon összesen 106 ülés található.

Több járat is késéssel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre 

Fennakadásokat okoz a légi közlekedésben a havazás, a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre kedden több járat is késéssel érkezett meg, egyes gépek a környező légikikötőkben landoltak.

Fellélegezhetnek a brit repterek 

Jelentősen szigorítja az idén a brit kormány a magánszemélyek által működtetett drónok használatának szabályozását. A közlekedési minisztérium által hétfő este ismertetett 68 oldalas intézkedési tervezetben szerepel, hogy novembertől a 250 grammnál nagyobb súlyú drónok tulajdonosainak regisztráltatniuk kell magukat és drónjukat a brit polgári repülésügyi hatóságnál (CAA), és vizsgán is számot kell adniuk arról, hogy tisztában vannak-e a drónok üzemeltetésének biztonsági előírásaival. A brit kormány mindemellett jelentősen kibővíti a repülőterek környékén jelenleg is érvényes dróntilalmi zónákat. 

A norvég fapados is rekordot döntött tavaly 

Közel 86%-os kihasználtsággal működött és így 37,34 millióan utaztak a Norvegian-nal. Ez az eredmény bizakodásra ad okot az üzemi szinten veszteséggel küzdő vállalatnak, mivel 13%-os növekedést jelent.

Egyelőre véget ért a reptéri sztrájk Berlinben 

Véget ért a biztonsági szolgálatok dolgozóinak figyelmeztető sztrájkja hétfő délelőtt a két berlini nemzetközi repülőtéren (Schönefeld, Tegel), de egész nap késésekkel kellett számolni.

Optimistán tekinthet az idei évre a WizzAir és a Ryanair 

A világgazdaság cikke szerint előbbi 88,8%-os, utóbbi 95%-os kihasználtsággal üzemelet az elmúlt 12 hónapban, a növekedés pedig folytatódhat. A tapasztalatok szerint a légi közlekedés piaca a gazdasági növekedési ütem kétszeresével bővül. A keresetek növekedésével a középrétegekből egyre többen repülnek, jellemzően fapados cégekkel, így rendre új utasokkal kalkulálhatnak ezek a légitársaságok.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!