hirdetés
hirdetés

Bajban a taxisok, már most felére csökkent a számuk

Vannak, akik tavasz óta munkanélküliek A nagyobb fuvarszervező társaságoknál 50-60 százalékkal esett vissza a fuvarok száma.

hirdetés

Mivel kevesen mernek tömegközlekedésre ülni, a parkolás viszont ingyenes, ezért rengeteg a kocsi az utakon.  Volt, aki a taxisok közül a elárulta, hogy kilenc óra leforgása alatt mindössze négy fuvart tudott lebonyolítani. Mint hozzátette: az éttermek bezárása különösen fájó pont, hisz korábban a vendéglátóhelyeken miután lecsúszott pár pohár bor vagy pezsgő az emberek jó része taxival ment haza.

Aki otthon van, nem ül taxiba

Jóval nagyobb károkat okozott és még jelenleg is okoz a második hullám, mint az előző tavaszi – ezt Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke mondta el a növekedés.hu-nak. Elmondása szerint gyakorlatilag este nyolc óra után megszűnik a mozgás a kijárási tilalom miatt.

Napközben is jóval kevesebben veszik igénybe a személyszállítási szolgáltatásokat, hiszen a kávézók, mozik, színházak, múzeumok és azok a közösségi helyek mind zárva vannak, ahol az emberek eddig találkozni tudtak.

Feleannyian lehetnek

A nagyobb fuvarszervező társaságok 50-60 százalékkal kevesebb fuvart teljesítenek, de vannak olyan szolgáltatók is – így például azok akik csak a nagyobb hotelek kiszolgálására fókuszáltak – akik gyakorlatilag tavasz óta munkanélküliek.

Tavaly még a fővárosban közel hétezer taxi-engedély volt érvényben. Mára közel a felére csökkent a taxisok száma. Budapesten és ez vidéken is hasonló lehet, árulta el Metál Zoltán, hozzátéve, hogy mivel sokan és ideiglenesen a taxikkal jelenleg ételt szállítanak, ezért pontos adatokat a jövő év közepére lehet közzétenni.

A kijárási tilalom is betett

Az OTSZ-vezér úgy nyilatkozott: Gyors és célzott mentőcsomagot várunk a kormánytól. Tavasszal első körben komoly segítséget kapott a személyszállítási ágazat, hiszen olyan jellegű adófizetési könnyítéseket biztosítottak a kis-, és mikro-vállalkozásoknak, ami lehetővé tette, hogy ezek a vállalkozások ne kerüljenek a csőd közelébe. Sajnos, mára olyan helyzetbe kerültek a szektor szereplői, ami rosszabb a tavaszi állapotoknál is. A különbség arra vezethető vissza, hogy a kijárási tilalom bevezetésével gyakorlatilag megszűntek az esti, éjszakai és hajnali fuvarok. Azoknak a vállalkozóknak akiknek tavasszal még voltak tartalékaik, mára elfogytak. 

A teljes cikk elolvasható: ITT

(forrás: novekedes.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai