hirdetés
hirdetés

Egymilliárdból újulnak meg a Tolna megyei utak

Tolna megyében 1,2 milliárd forintból 18,6 kilométernyi utat újítanak fel a 33 milliárd forintos országos útburkolat-javító program keretében – jelentette be a Tolna megyei útügyi miniszteri biztos hétfőn Bonyhádon újságíróknak.

hirdetés

Potápi Árpád János, aki Bonyhád polgármestere és a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) is, elmondta: az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló program keretében a 6-os úton Bonyhád és a tolnai-baranyai megyehatár között 10,45 kilométer, a 65-ös úton, Zomba és Kéty térségében 3 kilométer hosszban erősítik meg a burkolatot.

A munkát várhatóan október végén a 6-os úttal kezdik a kivitelezők, és november 10-ig – ha az időjárás engedi, tovább is - dolgoznak; a tervezett befejezés 2014 tavasza – mondta.

Kitért arra: a Tolna megyei program részeként a 6-os út három, legkritikusabb állapotban lévő szakaszát újítják fel teljes szélességben, a főút egyébként a Baranya megyei programban is elsőbbséget élvez.

Az útügyi biztos közölte: a fő- és mellékutakon szükséges legsürgetőbb beavatkozásokról a Magyar Közút Nonprofit Kft. készített jegyzéket, amelyből a polgármesterek javaslatai és a lakosság jelzései alapján választották ki azokat a felújítandó helyszíneket.

A program több alsóbbrendű útra is kiterjed: az útburkolat egyenetlenségeit szüntetik meg, illetve Decsen és Dombóváron felújítják a vasútállomásokhoz vezető utakat.

Potápi Árpád János tájékoztatása szerint Bátán egy – még szintén a 2010-es esőzések miatt - megcsúszott rézsűt 44 méter hosszú támfal építésével állítanak helyre a program keretében.

Közölte azt is, hogy a következő hónapokban az országos közúthálózat 287, kritikus állapotú szakaszán, 530 kilométeren végeznek beavatkozásokat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk