hirdetés
hirdetés

Elkészült az új berlini reptér 2-es terminálja is

Határidőre befejezték, de a járvány miatt bezuhant forgalom következtében, leghamarabb a 2021-es nyári menetrendi időszak kezdetén nyílhat meg.

hirdetés

Engelbert Lütke Daldrup erről a minap tett bejelentést az Aero.de cikke szerint. A Berlin Airport vezérigazgatója hozzátette: a botrányokkal terhelt főépülettel ellentétben az új csarnok nem a cég saját menedzselésében, hanem kivitelező fővállalkozó bevonásával jött létre - írja az AIRportal.hu.

A 2-es terminál zárva tartásával közlése szerint havi félmillió euró költséget spórol meg az üzemeltető, a forgalom növekedése esetén viszont rövid időn belül megnyitható az utasok előtt. A Willy Brandt egykori kancellárról elnevezett új komplexum északi mólójának előterében megvalósított, évente 6 millió utast kiszolgálni képes csarnok megépítésére azért volt szükség, mert a korábbi években dinamikusan növekedett az utasok száma Berlinben.

Az 1-es terminál éves kapacitása mintegy 27 millió utas, de tavaly már 35 millióan használták a két meglévő repteret. Emiatt döntöttek korábban arról is, hogy a schönefeldi terminálokat is nyitva tartják még néhány évig. A most már szinte biztosan október 31-én megnyíló 1-es terminálról elsőként a Lufthansa és az Easyjet járatai közlekednek majd a korábbi bejelentés szerint.

Az átadás kapcsán Schönefeld neve (és reptéri kódja) eltűnik, az ottani épületegyüttes 5-ös terminál néven üzemel tovább, csarnokainak betűjeleit is megváltoztatták már. Az új komplexum megnyitása után egy héttel később végleg bezár az egykori nyugat-berlini Tegel. 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai