Új pezsgőüzemet fejleszt a Kreinbacher Birtok

Új pezsgőüzemet fejleszt a Kreinbacher Birtok 

Az 5,8 milliárdos ráfordítás fele kormányzati, illetve vidékfejlesztési támogatás.
Gombamód szaporodnak az egyedi luxushotelek Bécsben

Gombamód szaporodnak az egyedi luxushotelek Bécsben 

A nemzetközi vendégforgalom fellendülését hozó trendet követve az elmúlt és elkövetkezendő hónapokban egymást érik a szállodanyitások Bécsben. A GD Consulting körképe a jelenségről.
Új alapokon az osztrák állami turizmustámogatás

Új alapokon az osztrák állami turizmustámogatás 

Április 3-tól igényelhetőek az új típusú állami turisztikai támogatások Ausztriában. 
Menő látogatóközpont nyílt a Budavári Palotában

Menő látogatóközpont nyílt a Budavári Palotában 

Többek között maketteken és digitális rekonstrukciókon keresztül mutatja be a Budavári Palota rekonstrukcióját a Hunyadi-udvarban hétfőn megnyílt látogatóközpont.
Visit Esztergom: új honlap, letisztult arculat

Visit Esztergom: új honlap, letisztult arculat 

Új, letisztult, elegáns honlap várja az Esztergomba látogatókat, immár iranyesztergom.hu helyett visitesztergom.hu címen, magyar, angol és szlovák nyelven. Az új honlap nemcsak megjelenésében lesz más, többletfunkciók is elérhetőek lesznek az oldalon - tájékoztatta lapunkat az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.
Megadóztatná a kerület a ferihegyi légiutasokat

Megadóztatná a kerület a ferihegyi légiutasokat 

A reptéri cégek kettős adóztatásról beszélnek, az adó beszedésével megbízott földi kiszolgálók pedig visszakérdeznek, hogy egyáltalán hogyan szedjenek adót, ha egy interneten beregisztráló utassal nem is találkoznak, de az érkező utasokkal is csak akkor van dolguk, ha az utas elveszítette a csomagját - írja a Telex.
Belfast lehet az új Frankfurt?

Belfast lehet az új Frankfurt? 

Belfast repülőteréről tervezi transzatlanti járatok indítását 2024 nyarától a Fly Atlantic - írja az AIRportal.hu.
Két új gyógyfürdővel gyarapszik a kínálat a Balatonnál

Két új gyógyfürdővel gyarapszik a kínálat a Balatonnál 

Két év után bővült a hazai gyógyfürdők köre, méghozzá egy Veszprém megyei és egy Somogy megyei fürdővel - írja a Termál Online.
El Greco-festménnyel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum

El Greco-festménnyel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum 

El Greco egy különleges, magyar vonatkozású remekművével gazdagodott a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása. A Gonzaga Szent Alajos képmása című festményt kedden mutatták be a sajtó képviselőinek.
Új értékesítési igazgató a Matild Palotában

Új értékesítési igazgató a Matild Palotában 

2022. augusztusától Berényi Viktória tölti be a Matild Palota sales igazgatói pozícióját. A  szálloda értékesítési céljainak elérése érdekében folyamatosan felügyeli és koordinálja az értékesítési csapat munkáját a mindennapok során, és biztosítja hatékony képzésüket. Értékesítési vezetőként döntő szerepet játszik a vállalkozás fejlesztésére irányuló stratégiák előkészítésében és végrehajtásában - tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Új közvetlen buszjárat Zalakarosra a fővárosból 

2022. július 1-jétől a Volánbusz még kedvezőbb utazási lehetőséget biztosít a Zalakarosra látogatók számára - írja a Termál Online.

Új országos járatokat indít a Volánbusz a Balatonhoz 

Magyarország számos településéről javul a Balaton elérése az idei nyári szezonban új vonat-, illetve buszjáratokkal, ahonnan nincs vasúti kapcsolat, új buszjáratok indulnak - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára közösségi oldalán.

Pécs: új szlogen, hamarosan új arculat 

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről.

Most már elég csak Szentendréig menni, ha valaki Erdélyre kíváncsi 

Vasárnap megnyílt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének első kiállítási egysége - tájékoztatta lapunkat a létesítmény.

Pécsi cég reformálná meg az egészséges ételkiszállító piacot 

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbödig szállítva, mindez országos lefedettséggel. Elindult a Nutrifit Kitchen, ami egy merőben új koncepciójú ételkiszállítós brand - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Kinevezték a turisztikai államtitkárt Ausztriában 

Van der Bellen szövetségi elnök május 11-én Susanne Kraus-Winklert nevezete ki turisztikai államtitkárrá, így a turizmus ágazat mostantól az újonnan megalakult csúcsminisztériumhoz tartozik.

Budapesten is bemutatkozott az Air France Airbus A220-asa 

Május 11-én az Air France flottájának egyik legújabb típusa, az Airbus A220-as teljesítette a Párizs és Budapest közti járatot, a keskenytörzsű repülőgép 20 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátással üzemel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Megkapta az építési engedélyt az új Közlekedési Múzeum 

Az úgynevezett Dízelcsarnok méltó megújításával  jön létre az új Közlekedési Múzeum legnagyobb egybefüggő kiállítótere, ahol 120 egyedi vasúti, tömegközlekedési, közúti jármű és több ezer más műtárgy kap otthont.

Ilyen lesz az új Nyugati pályaudvar 

"Egy 21. századi, háromszintes, részben föld alá süllyesztett, modern pályaudvarként tervezzük újjá a Nyugati pályaudvart" - olvasható Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szombati Facebook-posztjában.

Új fizetési módot vezet be a RateHawk 

A RateHawk.com, az utazási szakemberek számára online hotel- és repülőjegy-, valamint transzferfoglalásokat nyújtó rendszer, új fizetési lehetőségeket tett lehetővé: partnereik mostantól az ügyfél kártyájával is fizethetnek a foglalásért, illetve a távoli fizetés mellett is dönthetnek egy az ügyfélnek küldött fizetési hivatkozás használatával.

Megérkezett az első új komp a Balatonra 

Folytatódik a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának megújítása. Az első komp néhány napja került vízre, és még az idén mind a négy új hajó megérkezik a Balatonra.

Jöhet a Wizz Air konkurenciája 

A következő pár évben a turisták számának nagy arányú emelkedésére számít Szaúd-Arábia, ezért új légitársaságot indítana az állam. Ezzel saját légitársaságainak és a Wizz Air Abu Dhabinak is konkurenciát állíthatnak - írja az AIRportal.hu.

Erősödik a luxuskínálat Máltán 

Málta luxuskínálata folyamatosan bővül az új szállodanyitásokkal és az ötcsillagos szállodák újragondolt wellnes & spa részlegeivel.

Új kompokat, katamaránokat gyártanak a Balatonra 

Mintegy 5,7 milliárd forint értékben megkezdődik két 45 méteres komp és két, 35 méter hosszú katamarán gyártása a Balatonra, miután eredményesen zárult a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárása - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Világhírű csokoládé lett elérhető Budapesten 

A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot. Ez az év azért is nagyon izgalmas a magyar kézműves csokoládé manufaktúra számára, mert megnyitották első budapesti üzletüket, a Sweetic Budát, ami egy csokoládé bár és egy specialty kávézó harmonikus házassága.

Újraindítási adó bevezetésén gondolkozik Budapest 

A főváros egy fél százalékos úgynevezett újraindítási adó bevezetésén gondolkozik, amelyet az ötmilliárd forintnál nagyobb iparűzési adóalappal rendelkező vállalkozásoknak kellene fizetniük, amíg Budapest ki nem jut a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból - mondta a főpolgármester a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén tartott prezentációjában, amelyet a Városháza Facebook-oldalán lehetett figyelemmel követni.

Ökoturisztikai látogatóközpont épült Lábatlanon 

Lábatlanon 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont.

Elkészült az új berlini reptér 2-es terminálja is 

Határidőre befejezték, de a járvány miatt bezuhant forgalom következtében, leghamarabb a 2021-es nyári menetrendi időszak kezdetén nyílhat meg.

Rendezvényhelyszín nyílt a Naszály lábánál 

Szendehely-Katalinpusztán megnyitotta kapuit az Orient Eventive Kft. új rendezvényhelyszíne, a Naszály Birtok.

Hitelt kaphatnak a turisztikai vállalkozások 

A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton az MTI-nek.

Új vízitúra-megállóhely épült Siófokon 

A szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést is kiszolgáló víziturisztikai megállóhelyet adtak át hétfőn Siófokon.

Két új biztonsági ellenőrzőpontot adott át a Budapest Airport 

Két új biztonsági ellenőrzőpontot adtak át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a tavalyi bővítések után, a Budapest Airport (BA) ezzel összesen 18-ra növelte az utasbiztonsági csatornák számát, így gördülékenyen folyhat az utasok kötelező repülőtéri ellenőrzése - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Jól ismert a szakma számára új turizmus miniszteri biztos 

Két éves időtartamra jelölt ki Rogán Antal kabinetfőnök, a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok elvégzésére új miniszteri biztost, dr. Guller Zoltán személyében - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből. Az új miniszteri biztos jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Új poggyászosztályozó csarnok épül Ferihegyen 

A Budapest Airport még tavaly év végén döntött úgy, hogy a megnövekedett utasforgalom hatékonyabb kiszolgálása érdekében kibővíti a repülőtéri poggyászosztályozó rendszer kapacitásait. Az építkezés még a járvány széles körben történő elterjedése előtt, 2020 februárjában elkezdődött, és nyárra be is fejeződik. Az új poggyászkezelő csarnok megépítésével nagyobb területen, a legmodernebb technológia segítségével végezhető az induló utasok poggyászainak átvilágítása.

Megérkezett az EVA AIR új gépe Bécsbe 

A BR61 járatszámú Boeing 787-10 Dreamliner első alkalommal közlekedett a Tajpej Bangkok Bécs útvonalon.

Zadar és Budapest között indít járatot a Ryanair 

Zadar és Budapest között indít járatot a Ryanair az idei nyári menetrendi szezonban – közölte a légitársaság az AIRportallal.

Új vezérigazgató a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. élén 

Február 1-től Szűts Ildikó lesz a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

Megnyílt Rió új Novotel szállodája 

A riói HAVAS Creative Tours tájékoztatása szerint, megnyitott Rio de Janeiro legújabb szállodája a 4 csillagos Novotel Rio de Janeiro Leme Hotel (ex Golden Tulip Leme) a Copacabana folytatásaként a Leme beachen.

A dubaji kikötőben nyitott utasfelvételi pultokat az Emirates 

Megnyitotta első repülőtéren kívüli check-in terminálját az Emirates: mostantól a Port Rashid kikötőbe hajóval érkező utasok a helyszínen is elvégezhetik az utasfelvételt - értesült az AIRportal.hu.

Fényűző hotel nyílik a Napkirály udvarában 

A Versailles-i kastély Franciaország egyik legikonikusabb turisztikai látnivalója, és a jövőben ha valaki nem akar néhány órás séta után elszakadni a királyi lakhelytől, akár meg is szállhat itt, pontosabban a kastély mellett nyíló hotelben - értesült a Travelo.

Fly a LOT more 

A bejelentés után alig két hónappal már fel is szállt a LOT szöuli járata Budapestről.

Új ötcsillagos szálloda nyílt Montenegróban 

Újabb ötcsillagos szállodával gazdagodott Montenegró, most Sveti Stefan településen nyitottak meg egy luxushotelt. Michelin-csillagos séfek készítik az ételt és pazar apartmanok biztosítják a szálláshelyet - írja a Travelo.hu

Megnyílt a Nemzeti Táncszínház a Millenárison 

Budapest új kulturális színtere, a Nemzeti Táncszínház új épülete, a hétvégén nyitotta meg kapuit a Millenáris Parkban. Rögtön a régió legnagyobb táncművészeti eseményével indítanak.

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre 

Ilyen új Solaris–Škoda trolibuszból még 20 darab érkezik hamarosan a fővárosba. Hivatalosan Solaris Trollino a típusneve a járműveknek.

Új szállodát adtak át Fadd-Domboriban 

Négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet adtak át pénteken a Tolna megyei Fadd-Domboriban, a szekszárdi székhelyű Tolnagro Kft. 1,3 milliárd forintot fordított a faddi Duna-holtág partján fekvő létesítményre.

Új éttermi igazgató novembertől a Hotel Rába éttermében 

Zalai Tamás éttermi igazgató novemberben kezdi meg munkáját a Belga Étterem és Söröző élén, szakmai tanácsaival addig is segíti az újonnan felállt csapat munkáját és az új éttermi koncepció kialakítását.

Ezek a helyek nyíltak Budapesten, amíg nyaralt 

Nemcsak a balatoni helyek dübörögtek a nyáron, Budapesten is nyílt jó néhány, amiket a nyári szabadság után gyorsan el is indultam felfedezni. A feltérképezés után azonban kevésbé vagyok lelkes, nem állítanám, hogy ez lesz az eddigi legerősebb gasztroszezon Budapesten.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!