hirdetés
hirdetés

Finishez közelít a szupergazdagok új utasszállító repülőgépe

Az AS2 szuperszonikus modellt hamarosan a floridai új bázison tesztelik tovább. Ha minden a tervek szerint alakul, 2026-ban forgalomba állítják a Concorde utódjaként nevezett új luxusutasszállítót.

hirdetés

Az amerikai Aerion repülőgépgyártó, az AS2 tesztelője hatalmas, új globális központot épít Floridában, mielőtt a szuperszonikus járművet 2023-ban elkezdenék tovább tesztelni a 2026-ra tervezett forgalomba hozatal érdekében.

Fotó: CNN Travel
Fotó: CNN Travel

A 8-12 utas szállítására alkalmas AS2 üzleti repülőgép 1,4 Mach (azaz több mint 1000 km / h-val) képes majd repülni, ami azt jelenti, hogy három és fél órával kevesebb ideig tart majd a New York-tól Fokvárosig tartó utazási idő, és több mint négy órával gyorsabban teszi meg majd például a JFK és Szingapúr, valamint a JFK és Sydney közti távolságot a mostani transzatlanti járatokhoz képest.

Új szuperszonikus korszak kezdődik

Az utolsó szuperszonikus utasszállító repülőgép, amelyre még mindenki emlékszik, természetesen a Concorde volt, amelyet több mint 17 évvel ezelőtt vontak ki a légiközlekedésből. Bár csodálatos mérnöki alkotásnak számított, azonban túl magas volt az üzemeltetési költsége, és rendkívül káros volt a környezetére - rettenetes mértékű környezetszennyezést okozott.

"A Concorde ragyogó gép volt, igazi nemes kísérlet, de túl sok károsanyag-kibocsátást okozott a környezetünknek, túl nagy zajszennyezéssel járt, és túl drága volt üzemeltetés. Amit most megpróbálunk megvalósítani, az egészen más",  mondta az AS2 kapcsán Tom Vice, az Aerion Corporation elnöke, elnöke és vezérigazgatója a CNN Travel-nek.

Az AS2 első próbajáratát 2024-re tervezik, a vállalat 2026-ban szándékozik piacra dobni a luxusrepülőgépet. 

Az új légijármű ára 120 millió dollár lesz, ami a tervező szerint egy olyan összeg, amelyet a tehetős üzletemberek kifizetnek majd a jelentős időmegtakarítás érdekében.

A tudósítás teljes egészében megtalálható: ITT

 

 

 

(forrás: CNN Travel / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai