hirdetés
hirdetés

Márciustól Budapestre is repül az új olasz nemzeti légitársaság

A hétvégén az olasz kormány több tagjának aláírásával megalakult az új olasz nemzeti légitársaság. Az Italia Trasporto Aereo (ITA) március végétől már Budapestre is repül majd, napi járataik a korábban megszokott menetrend szerint közlekednek - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az olasz Gazdasági és Pénzügyminisztérium honlapján elérhető közlemény szerint a cég alapító okiratát Roberto Gualtieri gazdasági, Paola De Micheli közlekedési, Stefano Patuanelli gazdaságfejlesztési és Nunzia Catalfo foglalkoztatásügyi miniszter írta alá. Ez az első lépés az “új” Alitalia működésének biztosítása felé, a szaktárca közleménye szerint egy fenntartható, nemzetközi szinten is versenyképes társaságot hoznak létre.

Az olasz kormányzati közleményekből nem derült ki, hogy a társaság milyen néven fog majd üzemelni, az ANSA olasz állami hírügynökség, illetve az Il Sole 24 Ore Italia Transporto Aereo (ITA) néven hivatkozik a társaságra, és Paola De Micheli közlekedési miniszter is erre utal egy szójátékkal a Facebook-posztjában. A régi elnevezés a régi cégben marad, az újat 20 millió eurós törzstőkével alapítják meg, egyetlen tulajdonosa az állam lesz. A cég viszont még nem üzemképes, az üzleti terven még dolgoznak, és az induláshoz kell az Európai Bizottság mint az unió versenyjogi szervének jóváhagyása is.

Az olasz légitársaság magyarországi képviseletét ellátó Aviareps arról tájékoztatta az AIRportalt, hogy az “Alitalia” a jövő nyári menetrendi időszaktól, 2021. március 28-tól közlekedik újra Budapest és Róma között, járatai naponta, a korábbi menetrend szerint közlekednek majd. 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!