hirdetés
hirdetés

Még kevesebb járata lesz télen a Ryanairnek

További kapacitáscsökkentéseket jelentett be a Ryanair a téli szezonra az Európában életbe lépett járványügyi szigorítások miatt. A menedzsment várakozásai szerint 38 millió utast szállíthatnak összesen a március végén záruló pénzügyi évükben, ami a negyede a tavalyi szinthez képest - írja a portfolio.hu.

hirdetés

Felülvizsgálta téli menetrendjét a Ryanair az Európa-szerte bevezetett korlátozások miatt és újabb, jelentős kapacitáscsökkentéseket jelentett be, különösen Közép-Európában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztriában, Belgiumban és Portugáliában. Ezek kisebb részben már az októberi foglalásokat is érintik, de főként novemberben és decemberben lesznek hatásai az utasforgalomra a vállalatnál - közölte a vállalat.

A november-márciusi időszakra a korábban tervezett 60 százalék helyett 40 százalékra vágja vissza a kapacitásait a diszkont légitársaság az előző évhez képest. A Ryanair várakozásai szerint fenn tudja tartani a szokásos téli járatkínálatának 65 százalékát, de csökkentett sűrűséggel repülnek majd. 

Ezzel a csökkentett kapacitással számolva, ha teljesül a vállalat által megcélzott 70 százalékos kihasználtság, akkor 38 millió utasszámmal kalkulálhat a Ryanair a folyó pénzügyi évében (2021 március végén zárul), de ez tovább csökkenhet, ha újabb korlátozások jönnek télen a járvány miatt. Tavaly 148,6 millió utast szállított a Ryanair, ehhez képest a negyedére zuhanhat az utasforgalom.

Michael O’Leary vezérigazgató hozzátette, hogy a járatszámok csökkentése miatt elkerülhetetlen lesz, hogy fizetés nélküli szabadságra küldjenek télen dolgozókat és csökkentsék a munkaidőt és a fizetéseket, ez ugyanis rövid távon jobb, mint a tömeges elbocsátás. 

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai