hirdetés
hirdetés

Megépítteti a világ egyik legnagyobb utasszállító hajóját az MSC

Az MSC Cruises pár napja jelentette be, hogy minden eddiginél nagyobb utasszállító hajót rendelt az STX France vállalatnál. 

hirdetés

Az MSC Meraviglia Flag ünnepségén jelentette be két új utasszállító hajó rendelését az STX France-tól. Az új hajók új hajóosztályt képviselnek majd, melynek neve World Class.A rendezvényen egyben be is mutatták a World Class számos fontos jellemzőjét. 
  
Az MSC Cruises legújabb 330 méter hosszú hajóján 2760 kabin lesz, ami 6850 embert képes befogadni. Ez 70-nel több, mint amennyit az eddigi csúcstartó, a Royal Caribbean társaság Harmony of the Seas hajója képes szállítani.

A világszínvonalú "futurisztikus" Y "alakú szerkezet lehetővé teszi a panorámás tengeri kilátást és növeli az erkélykabinok arányát. A hajók "G" íjjának (függőlegesen 90 fokos szögben elhelyezett) a célja; a stabilitás, a hidrodinamika javítása, valamint a vendégek kényelme. Egyéb vendégközpontú újítások közé tartozik a családbarát falvak, a panorámás kilátó és az üvegmedence társalgója.

A 200.000 bruttó regisztertonnás hajóból mindjárt kettőt rendelt az MSC, és további kettőre pedig opciót kötött.
A négy hajó összesen 4,5 milliárd euróba, vagyis közel 1400 milliárd forintba kerül majd az MSC-nek. 

A hajókat 2022 és 2026 között szállítja az építőcég a megrendelő társaságnak - olvasható a hajozas.hu-n és az MSC Cruises honlapján. 

Az alábbi videón tekinthető meg az új hajó tervezete: 

(forrás: Hajózás)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai