Felemás szezon: rengeteg utas, zuhanó nyereség

Felemás szezon: rengeteg utas, zuhanó nyereség 

Az, hogy áremelésre kényszerülnek az utazási irodák, nyilvánvaló. Euróárfolyam, kerozin, egyéb költségek… De mindezen költségnövekedésnek mely részét tudják érvényesíteni az utak áraiban? Nyereségesek maradnak-e? Hogyan látják az őszi szezont? E témákról váltottunk szót a legnagyobb hazai chartereztetőkkel. Testvérlapunk az mfor összeállítása.
A Fehérvár Travel nyomtatott formában is megjelentette katalógusát

A Fehérvár Travel nyomtatott formában is megjelentette katalógusát 

Nemcsak online, ahogy mostanában, hét szűk esztendők tájt szokás. Sok belföldi ajánlattal is jelentkeznek idén.

Ők utaztatják a köztisztviselőket 

Az állami szervek alkalmazottai külföldi utazásainak szervezését öt cég nyerte, nettó 35 milliárd forintos keretösszeggel.
Máltával ébredni

Máltával ébredni 

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal az idei év turisztikai újdonságait, szakmai híreit és tudnivalóit egy szakmai reggeli keretében osztotta meg a Corinthia Hotelben. A szállodalánc egyébként Máltáról indult.

Megépítteti a világ egyik legnagyobb utasszállító hajóját az MSC 

Az MSC Cruises pár napja jelentette be, hogy minden eddiginél nagyobb utasszállító hajót rendelt az STX France vállalatnál. 

A MIUSZ szerint kockázatos az áremelési korlát 

Az utazási irodák ügyfeleinek fogyasztóvédelmét szabályozó magyarországi jogszabályi környezet előrébb tart, mint amire az unió most törekszik, a bizottsági javaslatok egyike ugyanakkor jelentős kockázatot rejt az irodák számára - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI-nek az Európai Bizottság javaslataira reagálva.

Nyílt levél a MUISZ elnökének 

A Malév Air Tours ügyvezetője, Takács Péter nyílt levélben fordult Molnár Gabriellához, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnökéhez, amelyben azonnali nyilvános állásfoglalás megtételét kéri. 

Halal étel és imaszoba 

Egyre több desztináció próbálja megnyerni magának a növekvő számú muzulmán vallású utazót. Azok az országok számíthatnak sikerre ezen a téren, amelyek a muszlim étkezési és vallási szokások gyakorlását igyekeznek biztosítani.

Potyamunka ellen ajánlatkérési díj? 

Az elmúlt évtized során az utazási irodákat mind jobban sújtja a megvalósult üzleteik és az ajánlatkérések számának romló aránya. Legyen szó szabadidős utaztatásról vagy MICE-ról, az ajánlatkérések átlag 10-20%-a válik bevétellé. Az esetek többségében a remélt ügyfél a biztos információ birtokában elintézi foglalásait közvetlenül. Megoldás lehetne az ajánlatkérési díj az utazási irodák szerint. Ennek bevezetését illetően azonban egyöntetűen szkeptikus a szakma. Megoldás egyelőre nem várható.

Malév-csod, sikeres kampány, keretmegállapodások 

A júniusi közgyűlés óta eltelt néhány hónapban sokrétű tevékenységet folytatott a MUISZ elnöksége, a legfontosabb tényeket foglalta össze olvasóinknak Molnár Gabriella elnök.

Horvátország lesz az amerikaiak új kedvence Európában? 

A bizonytalan gazdasági helyzet ellenére az amerikaiak távolabbra utaznak és többet költenek majd 2012-ben, derül ki egy nemzeti szintű felmérésből. 

Görögország a román favorit 

A sztrájkok, tüntetések és egyre mélyülő gazdasági-pénzügyi válság sem tántorította el a legtöbb, külföldi nyaralást választó romániai vendéget Görögországtól, így körülbelül 300 ezer turistával idén is ez volt a legkedveltebb célország, derült ki az Értékelő és Stratégiai Intézet (IRES) nyár végi statisztikájából, amelyet megerősített a Romániai Görög Turista Szervezet is. 

Az utazókat figyelmezteti a fogyasztóvédelem 

A tavalyi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy érdemes nagy körültekintéssel eljárni az utazási iroda kiválasztásakor, és mindenképpen résen kell lenni akkor is, ha olyan szállást vagy szolgáltatást akarnak ránk tukmálni a helyszínen, ami más, mint amiben a szerződéskötéskor megállapodtunk. A válságra tekintettel persze mindenki igyekszik minél gazdaságosabban megoldani a nyaralást, ám arra is vigyázzunk, hogy ne irreálisan alacsony árakkal dolgozó irodával utazzunk – ezek ugyanis könnyen becsődölhetnek - közölte a Turizmus Online-nal az OFE.

A nap újra hét ágra ragyog a biztonságos Tunézia felett 

Nyugalom és biztonság, a turistákat nagy szeretettel váró helyiek – tapasztalta a Turizmus Online a tizenegymilliós arab országban, ahol az idén űzték el a korábbi elnököt és pártját, s történt politikai rendszerváltás. Az egyhetes tanulmányutat a Taurus Reisen Utazási Iroda szervezte újságíróknak és a turisztikai piac hazai résztvevőinek.

Green Travel: újabb charterlánc Bodrumba 

Az előzetes várakozásokat lényegesen meghaladó érdeklődésnek köszönhetően a Green Travel újabb charterláncot indít a törökországi Bodrumba.

Áprilisig felfüggesztik az utakat Japánba 

Több magyarországi kiutaztató iroda is úgy döntött, felfüggeszti vagy későbbre halasztja útját Japánba, a beutaztató irodáknál pedig folyamatos a lemondás a Japánban történt kettős katasztrófa miatt. Csabai Ferenc, a kifejezetten Japánnal foglalkozó Net Travel Services Utazási Iroda üzletfejlesztésért felelős vezetője az MTI-nek elmondta: áprilisig minden útjukat felfüggesztették. Az azt követőekről pedig később döntenek.

Sikeres volt a virtuális utazási kiállítás 

A szervezők várakozásainak megfelelően, csaknem 30 ezren látogattak el a virtuális utazási kiállításra, annak ellenére, hogy Magyarországon először szerveztek ilyen internetes rendezvényt az turisztikai szakmában.

Vigyázat! Újra szabadlábon a repjegyes csaló! 

Egy levél jár körbe a szakmában, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapesten és az interneten újrakezdte tevékenységét egy csaló, aki korábban hamis repülőjegy-foglalásokkal csalt ki pénzt az utasoktól. 

Zöld utazásszervező kerestetik 

Álláshirdetést tett közzé a monarchia weboldalán a brit királyi család, amely új utazásszervezőt keres, elsősorban olyan személyt, aki különös figyelmet fordít a környezetvédelmi szempontokra.

Bemutatta friss katalógusát az Aeolus 

Új, szinte még érintetlen úti célt vezet be idén a magyar piacra az Aeolus utazási iroda. Munkatársunktól

Sikeres szezon után észszerű bővítés a Green Travelnél 

A tavalyi sikeres szezon után ismét ésszerű bővítést tervez a Green Travel - tájékoztatta a Turizmus Online-t az iroda.

Nem érinti a magyar utazókat a tunéziai biztonsági helyzet 

Tavaly télen még közlekedett egy charterlánc Magyarországról Tunéziába, ebben a szezonban azonban már 2010 végén leállította járatát mindkét érintett utazásszervező, így nem érint magyar utasokat a tunéziai biztonsági helyzet. Munkatársunktól

Az Aeroviva-csődtől a határon túli iskolai utaztatásig 

A 800 bejegyzett utazásszervező közül évente csupán 3-4 megy csődbe Magyarországon, más ágazatokhoz képest nem magas ez a szám, ugyanakkor egy csőd is könnyen vet rossz fényt az egész szakmára – hangzott el a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) sajtóreggelijén. Munkatársunktól

Új Magic Life katalógus a TUI-tól 

Már az irodákban van a TUI új, exkluzív kivitelű nyári Magic Life katalógusa. A kiadványban 5 ország Magic Life szállodái szerepelnek, ebből 4 ország 9 szállodája budapesti indulással is elérhető.

A MUISZ évértékelése 

Bár a kiutazás nem változott jelentősen az idei évben az előző évhez viszonyítva a beutazó forgalomban profiltól függően változó volt az egyes irodák forgalma, Molnár Gabriella a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke szerint jövőre szerény növekedést várható minden területen.

Forgalomcsökkenéssel nyitja Phuket a szezont 

Tavalyhoz képest 25%-os forgalomcsökkenéssel nyitotta a thaiföldi Phuket az idei főszezont - írja a tourexpi.com.

A Spar az osztrák utazási piacba száll be 

A Spar csak az osztrák utazási piacba száll be, a magyarba nem - tudtuk meg Laber Zsuzsától, a vállalat kommunikációs igazgatójától.

Újdonságok a Sun & Fun Holidays árualapjában és árképzésében 

Tegnapi számunkban tájékoztattunk arról, hogy a Sun & Fun Holidays új termékkel, a SUNNY CLUB-bal nyitja az új nyári szezont.

A Spar is beszáll az utazási piacra 

Több nagy kereskedelmi hálózat után decembertől a Magyarországon érdekeltséggel rendelkező osztrák Spar csoport is belép az utazási piacra, erre rendszeresített online oldalán évente több mint ezer utat lehet majd lefoglalni.

16 utazási vállalkozás ellen indul eljárás 

Mindössze 16 utazási vállalkozó nem teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét a november 2-i határidőig.

A Thomas Cook betör az orosz piacra 

Az Intourist-tal létrehozott közös vállalkozással kíván betörni az orosz piacra a Thomas Cook (TC).

Szigorúbb ellenőrzés kell a biztonságos utaztatáshoz 

A biztonságos utazásszervezés érdekében, nem az utazási irodák kauciójának a növelése a megoldás, hanem a biztosítottság szigorúbb ellenőrzése - véli a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke.

Hesz Attila távozott az STH Special Tours-tól 

A PREMIUM INCOMING - STH Special Tours Hungary Kft. ezúton értesíti szakmai partnereit, hogy Hesz Attila project manager munkaviszonya 2010. november 15-vel megszűnt.

Megjelent a Green Travel téli katalógusa 

Megjelent a Green Travel 2010-2011-es téli katalógusa, melyet a napokban szállít ki partnereinek.

Japán turisztikai szakemberek a gyöngy útján 

Hazánkban, Szlovéniában és Horvátországban vettek részt a „gyöngyök” nyomában tanulmányúton japán újságírók.

Eddig tartott a turizmus lendülete? 

övőre megtörhet az idén éppen csak magára találó nemzetközi turizmus lendülete az Euromonitor borúlátó jelentése szerint.

A jövő globális utazási trendjei 

A londoni WTM vásárra időzítve a napokban jelent meg a globális utazási trendeket prognosztizáló jelentés.

Együtt a fenntartható turizmusért 

Átvette az Utazásszervezők Nemzetközi Szövetségének (IFTO) alaptevékenységeit a ECTAA, Európai Utazásközvetítők és Utazásszervezők Szövetsége.

Best Reisen bemutatók országszerte 

A szeptember 17-i katalógusbemutatót követően a Best Reisen országjárásra indult.

Neckermann Road Show 

Elegáns környezetben, családias hangulatban rendezte meg partnerei számára a 2010/11 téli szezonra kiélezve Road Showját a Neckermann Pécsett, Nyíregyházán, majd Miskolcon.

Green Travel Study Tour a mosoly országában 

Első ízben szervezett tanulmányutat Thaiföldre a Green Travel Nemzetközi Utazási Iroda.

2011 legvágyottabb úti céljai 

A Lonely Planet Best in Travel 2011. ajánlásai alapján megvan a következő esztendő 10 legvágyottabb úti célja.

A fekete utazásszervezésről magas szinten 

Megbeszélést folytatott a MUISZ a fogyasztóvédelemmel, az ágazat politikai vezetésével a fekete utazásszervezésről.

Magyar utazási irodákat is átvert a thaiföldi csaló 

A thaiföldi rendőrség letartóztatott egy magyar férfit, akit azzal gyanúsít, hogy nem létező üdülési csomagokat árusított külföldi turistáknak - jelentette szerdán a Bangkok Post című napilap internetes kiadása.

Újabb utazási irodát törölt az MKEH 

Október 29-én törölte a szekszárdi T-travel kft-t az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából és visszavonta működési engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).

Jogszabálysértés miatt törölték az utazási irodát 

Visszavonta a Fiesta Travel engedélyét és törölte az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából az MKEH.

Újpest új utazási irodája 

Ünnepélyes keretek között avatta fel kedden az Autoclub Travel legújabb 14. irodáját Újpesten.

Neckermann: ügyfélkiszolgálásban első 

A „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj 2010” eredményhirdetésén a személyes ügyfélkiszolgálás kis- és középvállalati kategória győztesének hirdették ki a Neckermannt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!