hirdetés
hirdetés

Miskolcon mobiljegy, Budapesten leállt a libegő

Miskolcon elérhető az elektronikus jegy a közösségi közlekedésben, a koronavírus-járvány miatt pedig leállt Budán a zugligeti libegő.

hirdetés

A gyorsított bevezetési eljárásnak köszönhetően péntektől már Miskolc helyi közösségi közlekedésében, az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járatain is bevezették a közlekedési mobiljegyet, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szolgáltatott készpénzkímélő megoldás. A két társaság megállapodása alapján azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket vagy bérleteiket az MVK járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A vonaljegyek mellett elérhető a napijegy, a 3 és 7 napos turistajegy, a bérletek közül pedig a hóközi típusú tanuló, nyugdíjas és általános díjtermékek vásárolhatók meg.

A közlekedési mobiljegyek használata a veszélyhelyzeti időszakban nagyban kiváltja a járművezetők és a pénztárosok jegy- és bérletértékesítési tevékenységét. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. Az alkalmazások elérhetőek az MVK Zrt. weboldalán és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

A közlekedési mobiljegy megoldást korábban Budapesten, Tatabányán, majd a Volánbusz helyi és helyközi járatain vezették be.

A zugligeti libegő működésében, az utasok egészségének védelmében, szombattól további intézkedésig üzemszünetet rendel el a BKV. A libegő leállításáról a Hegyvidéki Önkormányzat kérésére, Karácsony Gergely főpolgármester egyetértésével döntöttek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai