hirdetés
hirdetés

Nagy bejelentésre készül a Wizz Air

Közös sajtótájékoztatót tart csütörtökön Debrecen polgármestere, a Wizz Air vezérigazgatója és a repteret üzemeltető cég vezetője. 

hirdetés

A Dehír értesülései szerint a sajtótájékoztatón nagy valószínűséggel egy Debrecen-Moszkva járatot fognak bejelenteni a felek.

A feltételezés alapját az a július 17-én kelt dokumentum a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (mint a Nemzeti Közlekedési Hatóság utódja) honlapján adja, amely szerint az államközi szerződéssel szabályozott Magyarország és Oroszország közötti légi összeköttetésen belül a még ki nem szolgált Debrecen és Moszkva közötti járatra valaki igényt jelentett be.

Eszerint a dokumentum szerint augusztus 16-ig jelezhették (volna) ugyanezen igényüket más cégek is. 17-én érdeklődtek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, hogy ki nyújtotta be a hatósághoz az első kérelmet és jelentkezett-e más.

Az Airportál olvasói ugyanakkor jelezték, hogy a Wizz Air honlapján egy időre megjelent debreceni indulással a moszkvai útvonal is, bár menetrend és árak nélkül.

Az AIRportal.hu érdeklődésére a Wizz Air azt közölte, hogy számos repülőtérrel folytat egyeztetéseket a hálózatfejlesztési lehetőségekről, és minden ezzel kapcsolatos hírt időben bejelent. 

A Wizz Air jelenleg egy repülőgépet állomásoztat a debreceni bázison, ahonnan hat útvonalra (Milánó-Bergamo, Malmö, Tel Aviv, Eindhoven, London és Párizs-Beauvais) közlekedtet járatokat.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: Dehir.hu, AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai