hirdetés

Határozott lépés a Francia Szállodaszövetségtől

A Francia Szállodaszövetség kilép a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságából, mert az Airbnb részt vesz benne.

hirdetés

123rtf
123rtf

A Francia Szállodaszövetség hivatalosan is bejelentette, hogy felfüggeszti részvételét a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságában, mert az partnerségre lépett az Airbnb-vel, adta hírül az euronews.com.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a francia szállodaipar idén már „csatát nyert” a Booking.com és az Expedia on-line foglalási portálokkal szemben, és ennek eredményeként azok kénytelenek voltak megváltoztatni a szállodások által régóta kifogásolt szerződéses gyakorlatukat, derül ki a hazai szállodaszövetség hírportáljának bejegyzéséből. Eszerint a hotelek bármely vendégüknek, partnerüknek adhatnak kedvezőbb árat, mint az említett, a szállodások szerint erőfölényűkkel visszaélő internetes utazási irodák.

A francia szállodaipar szereplői most teljes figyelmüket az Airbnb-re kívánják fordítani, mivel Párizs ma már a világon az Airbnb legfontosabb piaca lett, ami az ottani szállodásoknak rendkívül hátrányos. A Francia Szállodaszövetség – az UMIH – elnöke Laurent Duc szavai szerint arra van szükség, hogy szigorítsák az Airbnb-n megjelenő lakásokra vonatkozó szabályozást, azaz ezek esetében ugyanazok a követelmények legyenek érvényesek – az adózásban, a higiéniai, a biztonsági, a tűzrendészeti stb. előírásokban – mint amelyeknek a hoteleknek kell megfelelniük. Véleménye szerint a lakásokat bérlő turisták számára nem garantált a lakások tisztasága és biztonságossága, azokban nem biztosított az akadálymentesség, de az sem, hogy a szobák mérete elérje a szállodák esetében megkövetelt minimum méretet. Laurent Duc szerint a francia szállodások azt kívánják, hogy „a kormány kényszerítse az Airbnb-t, hogy az adja meg az államnak, ami az államé, hogy a lakások esetében is fizessék meg az adókat, így az ÁFA-t”. Ezen túlmenően azt is el akarják érni, hogy a kormány határozottan lépjen fel azokkal szemben, akik bérelt – tehát nem saját tulajdonú – lakásukat forgalmazzák az Airbnb-n, s hasonló közvetítőkön keresztül. Szükségesnek tartják a lakáskiadással 4 szakosodott portálok olyan szabályozását is, hogy azokon kizárólag engedéllyel rendelkező lakások jelenhessenek meg, s hogy az engedély száma is szerepeljen ezeken a portálokon. Az Airbnb megjelenése alapjaiban változtatta meg a szállodák üzleti környezetét, és ennek következtében nagyszámú hotel tönkrement. Első sorban vidéken ismert számos olyan példa, hogy egy szállodát bezártak, az épületet átalakították lakásokká, majd azokat kereskedelmi szálláshelyként kínálják turisták számára különböző foglalási portálokon keresztül.

(forrás: euronews.com / hah.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai