Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron

Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron  

A magyar csapat már csak Trondheimre koncentrál.
Boldog és sikeres új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Boldog és sikeres új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! 

Mi már nagyon várjuk, hogy 2024-ben ismét találkozzunk, és hírt adjunk minden olyan eseményről, tartalomról, ami a Horeca-ágazatnak és a turisztikai szektornak fontos lehet.
2024 a hosszú hétvégék éve lesz

2024 a hosszú hétvégék éve lesz 

Hosszú hétvégékből 2024-ben nem lesz hiány, különleges lesz a következő év, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk, ami turisztikai szempontból rendkívül biztató.
2024 legfontosabb fogyasztói trendjei

2024 legfontosabb fogyasztói trendjei 

Az Euromonitor International globális piackutató vállalat közzétette a Top Global Consumer Trends 2024 című jelentését. Az éves jelentés feltárja a fogyasztók értékrendjének változásait, a vásárlási motivációt és a választási prioritásokat, áll a Store Insider szakmai portál összeállításában az Euromonitor nyomán.
Kultúrturizmusra és a  fenntarthatóságra épít a DZT

Kultúrturizmusra és a fenntarthatóságra épít a DZT 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) célzott tematikus marketingjével tovább folytatja és erősíti aktivitását, hogy Németországot 2024-ben is fenntartható kulturális úticélként pozícionálja.
Lengyelország: szép, új, hűvösebb világ

Lengyelország: szép, új, hűvösebb világ 

Kialakulóban Európa-szerte egy merőben új turisztikai trend, amely hosszú távúnak mutatkozik, és amely a pokoli hőség, a viharok és a tűzesetek miatt a nyugodtabb, kellemesebb klímát részesíti előnyben. Mindez a Baltikumnak, Skandináviának, Németországnak, és nem utolsósorban a lengyel vidékeknek, elsősorban a tengerpartjának kedvez.
Ennyivel drágulnak jövőre az autópálya-matrica díjak

Ennyivel drágulnak jövőre az autópálya-matrica díjak 

Az idei augusztusi infláció mértékének megfelelően drágulhatnak jövőre a sztrádamatricák – ez derül ki az Építési és Közlekedési Minisztérium Totalcarnak adott válaszából.
A kultúra „szuperévére” készül Felső-Ausztria

A kultúra „szuperévére” készül Felső-Ausztria 

Az elmúlt héten került sor Ausztria legnagyobb nemzetközi beutaztató workshopjára, - az Austrian Travel Business (atb23) rendezvényeire, - amelyre 350 utazásszervező és médiaképviselő érkezett több mint 40 országból. A kétnapos üzleti kapcsoltépítést szolgáló bécsi fórum után a résztvevőknek lehetősége nyílt tanulmányutak keretében testközelből is megismerkedni az alpesi ország csodálatos turisztikai kínálatával. Az egyik ilyen tanulmányút Felső-Ausztriába vezetett, amelynek témája a 2024-es kulturális „szuperév” eseményei és programjai voltak - írja a GD Consulting. 

Csak 2024-ben várható a légi utasforgalom teljes felépülése 

A vártnál szerényebb bővülés miatt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra számít, hogy a korábban tervezettnél egy évvel később, csak 2024-ben érheti el a légi utasszállítás a járvány előtti szintet.
A norvégiai Bodo városa is Európa Kulturális Fővárosa lehet 2024-ben

A norvégiai Bodo városa is Európa Kulturális Fővárosa lehet 2024-ben 

A finnországi Turku és egy később megnevezett osztrák város mellett egy éven keresztül a norvégiai Bodo városa is Európa Kulturális Fővárosa lehet 2024-ben - közölte egy névtelenséget kérő uniós forrás csütörtökön.

Így fog kinézni a ferihegyi repülőtér 2024-ben 

Az AIRportal.hu birtokába került egy tervrajz, amelyen tisztán látszik, mit szeretne megvalósítani a múlt héten bejelentett 225 milliárd forintos beruházásból a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

Nézze meg a budapesti olimpiai helyszínek új látványterveit! 

Kedden bemutatták Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatának sportolói bizottságát, egyben új látványtervek is nyilvánosságra kerültek.

A magyarok többsége örülne a 2024-es olimpiának 

A magyar lakosság 60 százaléka örülne, kétharmadát (66 százalék) pedig büszkeséggel töltené el, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát és paralimpiát - derül ki az Ipsos december elején végzett közvélemény-kutatásából.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!