Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron

Alig több mint két hónap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, amelyet március 19-20-án rendeznek meg a norvégiai Trondheimben. A magyar csapat összeállt, maga köré gyűjtötte a legjobb segítőket, és gőzerővel készül a megmérettetésre.

A csapat felkészítésében részt vesz két igazi Bocuse d’Or veterán, Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes is, hogy mindazt a tudást, amire szert tettek az elmúlt években, megosszák a legújabb magyar csapattal is - írja összefoglalójában a Dining Guide.

A magyar csapat 2024-ben / Fotó: Bocuse d'Or
A magyar csapat 2024-ben / Fotó: Bocuse d'Or

A magyar csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland áll, aki két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes. Tavaly Mesterszakács címet szerzett. 

A csapat commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki tavaly előtt végezte el a szakácsiskolát, és családja éttermében dolgozott szülővárosában, illetve oda is tér majd vissza a Bocuse d’Or után.

A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László foglalta el, aki korábban kétszer is indult a Bocuse d’Or hazai döntőjén, de szerepelt a nemzeti szakácsválogatottban is, több nemzetközi megmérettetésen is részt vett.

A csapat elnöke, aki majd a kóstoló zsűriben is képviseli hazánkat, Dalnoki Bence, az előző Bocuse d’Or verseny lyoni bronzérmes versenyzője. 

A kötelezően használt alapanyagok sorában a norvég halak mellett rénszarvas és az ikonikus norvég ital, az Aquavit is szerepel.

A magyar csapat a szokott módon a Hungexpón található versenykonyhában edz a megmérettetésre,heti hat napon reggeltől estig dolgoznak. Trondheimben a mieink a második versenynapon, tizedik indulóként versenyeznek majd, tehát a zsűri a magyar csapat ételeit fogja utoljára kóstolni.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.