Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron

Alig több mint két hónap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, amelyet március 19-20-án rendeznek meg a norvégiai Trondheimben. A magyar csapat összeállt, maga köré gyűjtötte a legjobb segítőket, és gőzerővel készül a megmérettetésre.

A csapat felkészítésében részt vesz két igazi Bocuse d’Or veterán, Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes is, hogy mindazt a tudást, amire szert tettek az elmúlt években, megosszák a legújabb magyar csapattal is - írja összefoglalójában a Dining Guide.

A magyar csapat 2024-ben / Fotó: Bocuse d'Or
A magyar csapat 2024-ben / Fotó: Bocuse d'Or

A magyar csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland áll, aki két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes. Tavaly Mesterszakács címet szerzett. 

A csapat commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki tavaly előtt végezte el a szakácsiskolát, és családja éttermében dolgozott szülővárosában, illetve oda is tér majd vissza a Bocuse d’Or után.

A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László foglalta el, aki korábban kétszer is indult a Bocuse d’Or hazai döntőjén, de szerepelt a nemzeti szakácsválogatottban is, több nemzetközi megmérettetésen is részt vett.

A csapat elnöke, aki majd a kóstoló zsűriben is képviseli hazánkat, Dalnoki Bence, az előző Bocuse d’Or verseny lyoni bronzérmes versenyzője. 

A kötelezően használt alapanyagok sorában a norvég halak mellett rénszarvas és az ikonikus norvég ital, az Aquavit is szerepel.

A magyar csapat a szokott módon a Hungexpón található versenykonyhában edz a megmérettetésre,heti hat napon reggeltől estig dolgoznak. Trondheimben a mieink a második versenynapon, tizedik indulóként versenyeznek majd, tehát a zsűri a magyar csapat ételeit fogja utoljára kóstolni.

 


Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség 

1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.
Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára 

Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.
MVI-konferencia a SIRHA-n

MVI-konferencia a SIRHA-n 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.
Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.