A csapat felkészítésében részt vesz két igazi Bocuse d’Or veterán, Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes is, hogy mindazt a tudást, amire szert tettek az elmúlt években, megosszák a legújabb magyar csapattal is - írja összefoglalójában a Dining Guide.
A magyar csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland áll, aki két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes. Tavaly Mesterszakács címet szerzett.
A csapat commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki tavaly előtt végezte el a szakácsiskolát, és családja éttermében dolgozott szülővárosában, illetve oda is tér majd vissza a Bocuse d’Or után.
A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László foglalta el, aki korábban kétszer is indult a Bocuse d’Or hazai döntőjén, de szerepelt a nemzeti szakácsválogatottban is, több nemzetközi megmérettetésen is részt vett.
A csapat elnöke, aki majd a kóstoló zsűriben is képviseli hazánkat, Dalnoki Bence, az előző Bocuse d’Or verseny lyoni bronzérmes versenyzője.
A kötelezően használt alapanyagok sorában a norvég halak mellett rénszarvas és az ikonikus norvég ital, az Aquavit is szerepel.
A magyar csapat a szokott módon a Hungexpón található versenykonyhában edz a megmérettetésre,heti hat napon reggeltől estig dolgoznak. Trondheimben a mieink a második versenynapon, tizedik indulóként versenyeznek majd, tehát a zsűri a magyar csapat ételeit fogja utoljára kóstolni.