Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron

Alig több mint két hónap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, amelyet március 19-20-án rendeznek meg a norvégiai Trondheimben. A magyar csapat összeállt, maga köré gyűjtötte a legjobb segítőket, és gőzerővel készül a megmérettetésre.

A csapat felkészítésében részt vesz két igazi Bocuse d’Or veterán, Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes is, hogy mindazt a tudást, amire szert tettek az elmúlt években, megosszák a legújabb magyar csapattal is - írja összefoglalójában a Dining Guide.

A magyar csapat 2024-ben / Fotó: Bocuse d'Or
A magyar csapat 2024-ben / Fotó: Bocuse d'Or

A magyar csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland áll, aki két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes. Tavaly Mesterszakács címet szerzett. 

A csapat commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki tavaly előtt végezte el a szakácsiskolát, és családja éttermében dolgozott szülővárosában, illetve oda is tér majd vissza a Bocuse d’Or után.

A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László foglalta el, aki korábban kétszer is indult a Bocuse d’Or hazai döntőjén, de szerepelt a nemzeti szakácsválogatottban is, több nemzetközi megmérettetésen is részt vett.

A csapat elnöke, aki majd a kóstoló zsűriben is képviseli hazánkat, Dalnoki Bence, az előző Bocuse d’Or verseny lyoni bronzérmes versenyzője. 

A kötelezően használt alapanyagok sorában a norvég halak mellett rénszarvas és az ikonikus norvég ital, az Aquavit is szerepel.

A magyar csapat a szokott módon a Hungexpón található versenykonyhában edz a megmérettetésre,heti hat napon reggeltől estig dolgoznak. Trondheimben a mieink a második versenynapon, tizedik indulóként versenyeznek majd, tehát a zsűri a magyar csapat ételeit fogja utoljára kóstolni.

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.