Kultúrturizmusra és a fenntarthatóságra épít a DZT

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) célzott tematikus marketingjével tovább folytatja és erősíti aktivitását, hogy Németországot 2024-ben is fenntartható kulturális úticélként pozícionálja.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy témaindító rendezvény keretén belül a DZT bemutatta tagjainak és partnereinek a tervezett kampány fő oszlopait, illetve prezentálta a nemzetközi piacspecifikus aktivitásokban való részvételi lehetőségeket.

 

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Németország egyedülálló művészeti és kulturális tájjal rendelkezik. Ez a sokszínűség fontos része a városi életminőségünknek és egyben egy erős utazási indok a külföldi turisták számára. Az európaiak 140 millió kulturális utazása közül a 2022-es évben 16,4 millió irányult Németországba, amely a desztinációk versenyében egyenlő az első helyezéssel. Ezt a pozíciónkat még tovább szeretnénk erősíteni, illetve ezen felül a kampány a fenntarthatóság szellemében arra biztatja az utazókat, hogy tovább tartózkodjanak nálunk és a vidéki élettereket is felfedezzék.”

Új globális kampány Németország esetén művész- és kultúrország témában

A világra nyitott művészeti és kulturális élet nemcsak a nagyvárosi régiókat, hanem a vidéki tereket is jellemzi Németországban. Az Anholt Ipsos Nation Brands Index (NBI) megerősíti, hogy a nemzetközi megítélésben Németországot különösen a „történelmi épületek”, a „kortárs művészet és kultúra”, illetve az „élettel teli városok” kifejezésekkel hozzák kapcsolatba. Az utazási szokások pedig megerősítik ezeket az imázsfaktorokat.

A Qualitätsmonitor Deutschlandtourismus (2015. május – 2022. október) felmérésében úticéljuk kiválasztásának okaként Németországnál a megkérdezettek 47 százaléka a „látványosságokat” jelölte meg, 35 százaléknál az „építészet” a legnyomósabb indok a németországi utazás mellett, míg 33 százalék a „művészet és a kultúra” kategóriára voksolt.

A DZT új inspirációs kampánya ezekre az eredményekre építve 2024. áprilisától az úticél Németországot vonzó desztinációként prezentálja kulturális kontextusban. A kultúrturisztikai kínálat sokoldalúsága a kortárs művészettől, a németországi galériáktól, a művészek alkotóhelyein át egészen az akadémiákig terjed, ahol összegyűlik a világ fiatal művésznemzedéke. A kampány témái a street art mint egy életérzés megnyilvánulása a nyilvános térben, a modern építészet és a különleges kiállítási helyszínek. Ehhez a kulturális spektrumhoz hozzátartoznak a különböző műfajok világszerte elismert kulturális rendezvényei és a történelmi kultúrtájak is. Ez utóbbi kiemelkedő példája a 13 német bortermelő régió, amelyekben a fiatal borászok újraértelmezik az élő hagyományokat.

A DZT kampányának fontos alkotórészét képezik az ilyen és hasonló személyiségek, mint például kurátorok, feltörekvő művészek vagy privát műgyűjtők, akik a jelenkor szellemét testesítik meg Németországban.

A sikeres „52 UNESCO világörökségi helyszín” és a Simply FEEL GOOD DZT kampányok továbbfejlesztése

A 2024-es évben a DZT tovább folytatja „52 UNESCO világörökségi helyszín” kampányát további tippekkel és utazási információkkal kiegészítve. A kampány ráirányítja a potenciális németországi utazók érdeklődését a jelentős kulturális javak és egyedülálló természeti tájak örökségére, illetve az ezeket összekötő, jól kiépített tömegközlekedési eszközök hálózatára. Az UNESCO-világörökségek helyszínei itt a magas minőségi standardok, a műemlékvédelem, a hagyományok ápolásának, illetve a kultúra és a természet fenntartható élményének szinonimáját jelentik. A világörökségi egyesülettel közösen kidolgozott utazási útvonalak fenntartható, sokszor tanúsítvánnyal rendelkező utazási ajánlatokat prezentálnak. A „stay longer” kezdeményezésével a DZT emellett hosszabb németországi tartózkodásra biztatja az utazókat, hogy ezáltal is csökkentse az ökológiai lábnyomot. Németország nemzetközi megítélése egyre inkább a fenntartható desztináció irányába mozog. A DZT kihasználja ezt a pozitív figyelmet 2024-ben is és globális fenntarthatósági „Simply FEEL GOOD” kampányát kiegészítő ajánlatokkal prezentálja.

További fő tematikus pontok 2024-ben

A DZT 2024-es marketingjének egyik további fő témája Caspar David Friedrich születésnapjának 250. évfordulója.

Az UEFA EURO 2024 alkalmából Németországban a focimeccsek körül szerveződő Host Cities program reklámjára kerül sor a 10 meccshelyszínen.

A „35 évvel a fal leomlása után” témája a megnőtt és egyesült úticél Németország turisztikai sokszínűsége.

A DZT már a jövő évben elkezdi Chemnitz, Európa 2025-ös kulturális fővárosának marketingjét. „C the unseen” mottóval 65 nemzetközi vezető projekt és több száz regionális kezdeményezés segítségével mutatkozik be a 38 közép-szász községből, az Érchegységből, Zwickauból és Chemnitzből álló kulturális régió.

Forrás: Német Turisztikai Hivatal (DZT)


Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) legfrissebb adatai alapján év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos növekedést regisztráltak.
Aquapark nyitás Šibenikben

Aquapark nyitás Šibenikben 

Június elején új, egész évben nyitva tartó attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik.
Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon?

Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon? 

Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív az idegenekkel. A következőkből kiderül, miért.
A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.