MVI-állásfoglalás a tiltás elleni nyitással kapcsolatban

MVI-állásfoglalás a tiltás elleni nyitással kapcsolatban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű és nem is támogatható. Pénteken megjelent, a szakma körében nagy visszhangot kiváltott hírünk alapján érkezett az Ipartestülettől a reagálás.

Lépett az EU is a Thomas Cook ügyben 

A Thomas Cook brit utazási iroda csődjére reagálva az Európai Parlament is elfogadott egy állásfoglalást, amely értelmében a légitársaságok pénzügyi helyzetét is jobban nyomon Fogják követni.

30 százalékkal többet is fizethetnek SZÉP-kártyával jövőre  

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) előzetes várakozásai szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest - mondta Könnyid László, a szervezet elnöke az MTI kérdésére csütörtökön, a 2019. évi adótörvényekben megfogalmazott változások kapcsán.

Állásfoglalást kért az MVI a NAV-tól a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete folyamatosan figyelemmel kíséri a vendéglátó vállalkozásokat érintő jogszabályi változásokat, ezért a jövő évtől fizetendő új közteher, a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatban állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.

Péntektől reklámadó! Kinek, miért, mennyit kell fizetni? 

Amennyiben még bízott abban, hogy vállalkozásának augusztus 20-ig talán mégsem kell befizetnie a reklámadót, úgy erről tegyen le. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) állásfoglalása szerint minden félelem beigazolódott a holnap, azaz augusztus 15-én hatályba lépő törvénnyel kapcsolatban. 

Szakmai párbeszédet és turisztikai szakállamtitkárságot sürget a TUTSz 

Állásfoglalást adott ki a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a magyarországi turizmus 2012. évi folyamatairól.

Artisjus: a díjtételek csökkentését javasolják a szakmai szervezetek 

2012. szeptemberében az MSZÉSZ és a VIMOSZ mint jelentős felhasználói érdekképviseletek kapták meg a lehetőséget, hogy az Artisjus V13 (2013-ra érvényes) jogdíjtervezetével kapcsolatban véleményezési joggal éljenek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) felé, írja szerkesztőségünknek eljuttatott állásfoglalásában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. 
Több idő kell az új pénztárgépekre való átállásra!

Több idő kell az új pénztárgépekre való átállásra! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) állásfoglalást adott az új típusú pénztárgépek bevezetésére készített törvénytervezettel kapcsolatban, amelyben számos problémára felhívják a figyelmet.

SZÉP-kártya: a keretösszeg fele szállásra menjen! 

- javasolja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!