Az étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom Áfa-mértéke 2018. január 1-jétől 18%-ról 5%-ra csökken, amellyel párhuzamosan a kedvezményes (5%-os) Áfa-kulccsal adózó vendéglátóipari szolgáltatás (hozzájárulás-köteles szolgáltatás) nettó (áfa nélküli) ellenértéke után, önadózással 4%-os mértékű turizmusfejlesztési hozzájárulást kell majd fizetni.
Az MVI fontosnak tartja, hogy egy hivatalos tájékoztatás álljon rendelkezésre a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos gyakorlati teendőkről, amely egyértelmű helyzetet teremt a vendéglátó vállalkozások számára az új közteher megfizetését illetően. Amint a NAV-tól megérkezik az állásfoglalás az új közteherről, akkor azt a MVI közzé fogja tenni a honlapján és egyben továbbítja a szakmai sajtóhoz is.
Forrás: Vendég & Hotel