Gyógyhellyé minősítették Egerszalókot 

Egerszalók 2016. október 25-én kapta meg az ÁNTSZ OTH által kiállított gyógyhellyé minősítő határozatot. A minősített gyógyhely területe a Sódomb és környéke, a gyógyfürdőt körbeölelő terület.
Egészen hihetetlenül jó a balatoni strandok vízminősége

Egészen hihetetlenül jó a balatoni strandok vízminősége 

136 balatoni strand közül csupán egy kapott tűrhető, egy másik pedig kifogásolható minősítést az ANTSZ-től, a fürdőhelyek 95%-a kiváló lett - írja a balatontipp.hu, amely összegyűjtötte a tó körüli strandokkal kapcsolatos friss és fontos információkat. 

Nincs több kivételezés az e-cigarettával 

Ahol nem szabad dohányozni, ott mától elektromos cigarettát (e-cigarettát) sem szabad használni, így például munkahelyeken és játszótereken. A szabályt megszegők bírságra számíthatnak.

Több gyógyhelyünk lehet 2016-ban 

Az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra számít, hogy a jelenleg beérkező évi egy-két kérelem helyett jövőre akár négy-öt település is kérheti, hogy az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) minősítse gyógyhellyé.

Mégsem zárnak be a velencei-tavi szabadstrandok 

A gárdonyi önkormányzat megfellebbezte a szabadstrandjainak működését felfüggesztő határozatot, a velencei önkormányzat pedig megkapta a szabadstrand működtetéséhez szükséges engedélyt, így a nyár végéig az összes velencei-tavi szabadstrand látogatható.

Milyen az egészségtudatos fogyasztó? 

Országos kampány indul az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése érdekében, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- egészségügyi Intézettel, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalával és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettel (NEFI) közösen dolgozik a fogyasztók szemléletformálásán - jelentette be az NFH megbízott főigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Utazás előtt megnézhetjük, milyen a strandok vízminősége 

Ma már utazás előtt, az internet segítségével, az ANTSZ oldalán is leellenőrizhetjük, hogy milyen a fürdővíz minősége a Balaton 130 strandján, esetleg Hévízen vagy a Tisza-tónál. 

Kemény lesz az idei parlagfű pollenszezon 

- figyelmzetet honlapján az ÁNTSZ.

Fürdőket vizsgált az ÁNTSZ 

ÁNTSZ: az ellenőrzött fürdők, strandok többsége megfelelt a közegészségügyi feltételeknek.
Elkészült a hazai szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése

Elkészült a hazai szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése 

A hazai szabadvízi fürdőhelyek zöme kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere alapján. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a listát az uniós irányelveknek megfelelően, négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján állítja össze, a kockázat statisztikai értékelésével. Nem csak egy-egy mintát, illetve vizsgálati eredményt vesznek figyelembe, hanem a vízminőség változásait, és az esetlegesen fennálló egyéb egészségkockázatokat is követik. Ezen besorolás szerint kiváló, jó, tűrhető és kifogásolt minősítést kaphat egy szabadvízi fürdőhely.

Bezáratta a selyemréti strandot az ÁNTSZ 

A tisztiorvosi szolgálat bezáratta csütörtök délután különböző okok miatt Miskolcon a selyemréti strandfürdőt - tájékoztatta a városi polgármesteri hivatal az MTI-t.

Újra lehet fürdeni Fadd-Dombori két strandján 

Befejeződött a hínármentesítés a Tolna megyei Fadd-Dombori két strandján, a víz minőségét jónak értékelték, így ismét lehet fürdőzni - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

A lakosság nagy része örül a korlátozásnak 

„Legfrissebb felmérések szerint a felnőtt lakosság csaknem 90%-a véli úgy, hogy jó intézkedés volt a zárt légterű közforgalmú helyeken a dohányzás korlátozása” – mondta el Szócska Miklós az EMMI egészségügyért felelős államtitkára. Az eredményekről és a napokban megvalósuló akcióellenőrzés tapasztalatairól közös sajtótájékoztatón számolt be az államtitkár, Szabó Enikő, az OTH helyettes országos tisztifőorvosa és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Keleti Pályaudvaron.

Jót tett a cigistop a vendéglátóhelyeknek 

Az ÁNTSZ szerint a korábban füstös bárokban új vendégek jelentek meg, és a tanárok fele leszokott a dohányzásról a tavalyi szigorítás óta.

Tiszta kezekkel az influenza ellen! 

Az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzésére "Óvd akit szeretsz, ne vidd haza az influenzát!" címmel országos népegészségügyi kampány indult, amelyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mellett több közlekedési vállalat is részt vesz.

Sokan szegik meg a hidegben a dohányzási szabályokat 

A hideg idő beköszöntével novemberben, egy hét alatt, csaknem negyedmillió forint bírságot szabtak ki a közegészségügyi felügyelők a dohányzási szabályok megsértése miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

Csökkenthetők a strandszezon veszélyei 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleménye szerint a medencés strandok döntő többsége Magyarországon szabályosan, a közegészségügyi előírásokat betartva működik. A víz minőségét mikrobiológiailag folyamatosan ellenőrzik az ÁNTSZ szakemberei és laboratóriumai.

Kevesebb fürdő, kevesebb probléma 

548 medencés fürdő működik hazánkban az idén, ez tíz százalékkal kevesebb, mint a korábbi években. 

Egyre kevesebben bagóznak tilosban 

Csaknem negyedére esett vissza a szigorított dohányzási szabályokat megszegők aránya április eleje óta, a bírságolásra vonatkozó türelmi idő lejárta után - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

ÁNTSZ: csak kisebb hiányosságok voltak a Szigeten 

Csak kisebb közegészségügyi hiányosságokat találtak a hatóságok az augusztusi Sziget Fesztiválon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Strandszezon: akárcsak tavaly 

Az elmúlt évihez hasonlónak találja a strandszezon helyzetét az ÁNTSZ - olvasható a szervezet honlapján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!