Húsz év után újra elárverezik a magyar Mona Lisa-t

Húsz év után újra elárverezik a magyar Mona Lisa-t 

Több mint két évtized után újra aukcióra kerül Gulácsy Lajos kivételes remekműve, a Régi instrumentumon játszó hölgy, amelyet 2002-ben a szakma és a műgyűjtők a magyar Mona Lisa-nak is neveztek. A festmény 2002-ben a Virág Judit Galéria árverésén abszolút magyar leütési rekordot ért el 95 millió forintos eladási árával. A sokáig elveszettnek hitt, majd csodával határos módon előkerült alkotás Gulácsy kevés nagyméretű, megmaradt olajfestményeinek egyike, a magyar festészet remekművei tartozik.
Szenzáció a műtárgypiacon: árverésre kerül egy Monet kép

Szenzáció a műtárgypiacon: árverésre kerül egy Monet kép 

A világhírű francia impresszionista festő 1948 óta magánkézben lévő képe közel 3 millió euróért kellhet el az árverésen az aukciós ház szerint.
Elárverezték a Mont Blanc titokzatos kincsét

Elárverezték a Mont Blanc titokzatos kincsét 

Az értékes drágaköveket – smaragdokat, zafírokat és rubintokat – tartalmazó fémdobozra a Bossons gleccseren bukkant rá egy túrázó 2013-ban.
Egészen szürreális akcióba kezdett a NAV

Egészen szürreális akcióba kezdett a NAV 

Tömény árverés címszóval hirdeti eladásra a NAV az általa lefoglalt szeszesitalokat.
Szenzációs áron kelt el egy Hockney-festmény

Szenzációs áron kelt el egy Hockney-festmény 

Becsült értékének csaknem háromszorosáért kelt el David Hockney napfelkeltés alkotása.
Tart az árverés a parádfürdői Károlyi-kastélyra

Tart az árverés a parádfürdői Károlyi-kastélyra 

Az Ybl Miklós tervei alapján átépített, jelenleg állami tulajdonú, Alsó-kastélyként is emlegetett épület már jó ideje üres, állaga folyamatosan romlik. Március 7-én kezdődött a licit.
Egymillió fontot adtak Banksy egyik alkotásáért

Egymillió fontot adtak Banksy egyik alkotásáért 

Egy miniatűr modell volt a newcastle-i árverés szereplője.
Népszerűek a repülőtéri whisky-árverések

Népszerűek a repülőtéri whisky-árverések  

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a nemzetközi repülőtereken található exkluzív vámmentes üzletek által szervezett luxusszeszesital-árveréseket.
Picasso-remekművek egy Los Angeles-i árverésen

Picasso-remekművek egy Los Angeles-i árverésen 

108.9 millió dollárért, vagyis majdnem 32 milliárd forintért kelt el 11 Picasso mestermű a Sotheby's árverésén.
Elkelt a siófoki Erzsébet szálloda

Elkelt a siófoki Erzsébet szálloda 

Közel 15 milliárd forintot is megér valakinek, hogy többek között egy Andrássy úti hatalmas palota és egy balatoni aranyparti szálloda közös tulajdonosa lehet - írja az mfor.hu.

Elárverezik a Rác fürdőt 

Hosszas várakoztatás után a felszámoló éppen akkor hirdette meg a sok éve pusztuló fürdőt és szállodát, amikor a főváros pénzügyi helyzete a legbizonytalanabb - írja a Népszava.

Árverésen az Andrássy Rezidencia berendezései 

Jelentős felújítással kezdi az évet az ötcsillagos tokaj-hegyaljai hotel.

Emelkedik az ár a balatoni kikötőkért, kempingekért? 

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a licit, ami kedden délután már 464 milliónál járt. Az állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. több értékes ingatlana is kalapács alá került, köztük van a balatonszemesi Hattyú Kemping, a balatonboglári Sellő Kemping és a siófoki Hotel Móló is - írja a napi.hu.

Elárverezik Balatonboglár legszebb partszakaszát 

Október 27-én reggel nyolctól november 26-án este kilencig lehet licitálni a balatonboglári Sellő kemping 1,5 hektáros területére. Az árverésre a Bahart reorganizációja keretében kerül sor az állami többség döntése szerint - írja a Balatontipp.hu.

Elárverezi balatoni üdülőit az MNV 

Árverésen értékesíti balatoni üdülőit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., az első ütemben meghirdetett üdülők összértéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

Vigyen haza egy „darabka repülőt”! 

Businessülések, repülős mentőmellények és egy „vészcsúszda” is szerepel az év egyik legkülönlegesebb árverésén.

Elárverezik a híres párizsi hotel bútorait 

Több ezer bútorát és műtárgyát árverezi el a renováláson átesett világhírű párizsi Ritz Hotel egy több napon át tartó aukción áprilisban.

200 éves portóit bocsátanak aukcióra Angliában 

Mint arról a Táfelspicc beszámol az angolok megadják a waterlooi csata kétszázadik évfordulójának módját: a londoni Towerben fogják elárverezni a vele egyidős portóit. A bevételt jótékony célokra szánják.

Rekordösszegű bevétel a tokaji boraukción 

Az április 26-án megtartott Nagy Tokaji Borárverésen 27 130 000 forint értékű bor kelt el, ami a 2013. évi első aukcióhoz képest 34%-os növekedést jelent. A 21 termelő által felajánlott 24 tételből 18-at sikerült elárverezni.

Kalapács alatt Tokaj legjobbjai 

Második alkalommal rendezik meg a Nagy Tokaji Borárverést.

Plakátklasszikusok aukciója jön 

A Budapest Poster Gallery november 8-án az EC City Centerben rendezi első árverését, ahol megvásárolható lesz több művészet- és kultúrtörténeti szempontból különleges magyar plakát is, az árverést kiállítás előzi meg.

Öt és fél millió forintért lehet vacsorázni a világ legjobb séfjével 

Egy szerdai hongkongi árverés névtelenséget kérő győztese 180 ezer hongkongi dollárért (5,46 millió forint) szerzett jogot arra, hogy elfogyasszon egy vacsorát Adria társaságában, a séf fivérének Tickets nevű barcelonai éttermében.

Harmincötmillió egy üveg whiskyért 

Minden idők egyik legöregebb és legkülönlegesebb Islay Single Malt whisky-je cserélt gazdát nemrég, amikor egy árverésen 160 ezer dollárt fizettek egy 1957-es Bowmore-ért - adta hírül a Gazdagisztán Blog.

Szezonnyitás előtti belharcok a román turizmusban 

Hivatalosan Romániában április elsején startol a nyári turistaszezon, ám ennek sikerét máris megkérdőjelezi a Bukarestben március 18-án zárult idegenforgalmi vásáron kiújult az all-inclusive szolgáltatás pro és kontra vitája, vagy a tengerparti strandok árverése, amelyen mobiltelefonokat árusító cég is fövényszakaszhoz jutott.

Elkelt az easyJet éves repülőjegye 

Többszázezer forintot is megért a licitálóknak az az egy évre szóló, szinte korlátlan easyJet repülőjegy, amelynek árverése november 28-án zárult le a Vaterán. A licit a különleges élmény „megvásárlása” mellett azonban jótékonysági célt is szolgált: a brit légitársaság a végösszeggel, így 347 444 forinttal támogatja a Bókay Gyermekalapítványt és ezáltal a magyar gyermekgyógyászatot - tájékoztatta a Turizmus Online-t a légitársaság.

Elárverezik Magyarország első útikönyvét 

Magyarország első útikönyve is szerepel a Szőnyi Antikváriuma pénteki árverésén, amelyen összesen mintegy 600 tételt kínálnak eladásra.

Megint nem vették meg a kunmadarasi repülőteret 

Ismét sikertelenül zárult a kunmadarasi repülőtér értékesítésére kiírt árverés. Nem az első alkalom ez, hogy a pénzügyi gondokkal küzdő kunmadarasi önkormányzat képtelen volt megválni nehéz terhétől.

Kinek kell a mezőtúri strand? 

Eladó Strandfűrdő és Fedett Uszoda Mezőtúr város belterületén,intézményi és családiházas környezetben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!