Öt és fél millió forintnak megfelelő összegért vacsorázhat a győztes licitáló a világ legjobbnak tartott séfjével, a spanyol Ferran Adriával, akinek azóta bezárt katalóniai vendéglőjét, az elBullit ötször is a világ legjobbjának választotta a Restaurant brit gasztronómiai folyóirat. Egy szerdai hongkongi árverés névtelenséget kérő győztese 180 ezer hongkongi dollárért (5,46 millió forint) szerzett jogot arra, hogy elfogyasszon egy vacsorát Adria társaságában, a séf fivérének Tickets nevű barcelonai éttermében, és együtt felkeressék a mára bezárt éttermet, amelynek 27 éven át volt főszakácsa a katalán séf.
Az ár nem tartalmazza az árverés szervezőjének jutalékát és a vacsora előállításának költségét sem. Április 26-án New Yorkban bocsátanak árverésre egy második "vacsorajegyet". Ferran Adria szerint a közös vacsora ritka alkalmat kínál a gasztronómiai eszmecserére. A bevételt az 50 éves séf álmának megvalósítására fordítják, arra, hogy a 2011-ben bezárt étteremet egy konyhaművészeti kísérleti műhellyé alakítsák át.
Az ElBulli Alapítványon keresztül Adria és üzleti partnere, Juli Soler ötmillió dollárt szán a projektre, amelynek célja, hogy közkinccsé tegye a világhírű konyhafőnök eszméit, és új ötleteket forraljanak ki. Az elBulli raktárkészleteiből, felszerelési tárgyaiból és egyéb relikviáiból a Sotheby's által rendezett szerdai hongkongi árverés a várt 1,1 millió (amerikai) dollárt jóval meghaladó, összesen 1,8 millió dollár bevételt hozott az alapítványnak.
Jó áron keltek el a vendéglő pincéjéből származó borok, három palack 1990-es évjáratú Romanée Conti borért például 72 ezer dollárt adtak. Ezer dollárért talált gazdára az egykori séf egyik zakója, és 7700 dollárért adtak el egy késkészletet, amelynek darabjaiba belevésték az étterem nevét. A hét órán át tartó aukción összesen 6518 tétel került kalapács alá.