Népszerűek a repülőtéri whisky-árverések

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a nemzetközi repülőtereken található exkluzív vámmentes üzletek által szervezett luxusszeszesital-árveréseket.

A Heinemann luxus butiklánc szokatlan módját találta meg a különleges whiskyk értékesítésének: árverésre bocsátja őket a repülőtereken található üzleteiben – tájékoztat a magyarmezogazdasag.hu. A limitált whisky-ket elküldi a világ legfontosabb repülőterein található üzleteibe, a gyártó ajánlásaival összhangban meghatározza a minimális árat, majd árverést hirdet, amelyen természetesen a legmagasabb ajánlat nyer.

Így a Heinemann az elmúlt hónapokban két palack Yamazaki japán whisky-t adott el, amelyek a luxus szeszes italok világában a legkeresettebb termékek közé tartoznak.

A Yamazaki 55 bemutatóját 2020-ban tartották a közelgő, de végül elhalasztott tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából. Ez a párlat 1960-tól japán Mizunara tölgyfahordókban és 1964-től amerikai fehér tölgyfahordókban érlelt whiskyk kifinomult keveréke. A mindössze 100 palack limitált Yamazaki 55 whisky megjelenése óta kategóriájának egyik legkeresettebb párlatává vált. Nem meglepő módon a Heinemann által szervezett mindkét aukció rendkívül népszerű volt.

Az első üveg 2021 októberében került forgalomba az amszterdami Schiphol repülőtéren található vámmentes üzletben. Kezdeti ára 60 000 dollár volt, de végül 776 000 dollárért kelt el.

Ezt követően, idén év elején, az isztambuli repülőtér egyik butikjában a Heinemann újra árverést rendezett egy palack Yamazaki 55-ösre, és a legmagasabb ajánlat 557 ezer dollár volt.

A költséges japán ital további palackjai London, Párizs, Hongkong, Tajpej, Szöul, Delhi, Szingapúr és Dubaj repülőterein is megjelennek, ahol valószínűleg szintén árverésre kerülnek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu / Store Insider


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.