Népszerűek a repülőtéri whisky-árverések

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a nemzetközi repülőtereken található exkluzív vámmentes üzletek által szervezett luxusszeszesital-árveréseket.

A Heinemann luxus butiklánc szokatlan módját találta meg a különleges whiskyk értékesítésének: árverésre bocsátja őket a repülőtereken található üzleteiben – tájékoztat a magyarmezogazdasag.hu. A limitált whisky-ket elküldi a világ legfontosabb repülőterein található üzleteibe, a gyártó ajánlásaival összhangban meghatározza a minimális árat, majd árverést hirdet, amelyen természetesen a legmagasabb ajánlat nyer.

Így a Heinemann az elmúlt hónapokban két palack Yamazaki japán whisky-t adott el, amelyek a luxus szeszes italok világában a legkeresettebb termékek közé tartoznak.

A Yamazaki 55 bemutatóját 2020-ban tartották a közelgő, de végül elhalasztott tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából. Ez a párlat 1960-tól japán Mizunara tölgyfahordókban és 1964-től amerikai fehér tölgyfahordókban érlelt whiskyk kifinomult keveréke. A mindössze 100 palack limitált Yamazaki 55 whisky megjelenése óta kategóriájának egyik legkeresettebb párlatává vált. Nem meglepő módon a Heinemann által szervezett mindkét aukció rendkívül népszerű volt.

Az első üveg 2021 októberében került forgalomba az amszterdami Schiphol repülőtéren található vámmentes üzletben. Kezdeti ára 60 000 dollár volt, de végül 776 000 dollárért kelt el.

Ezt követően, idén év elején, az isztambuli repülőtér egyik butikjában a Heinemann újra árverést rendezett egy palack Yamazaki 55-ösre, és a legmagasabb ajánlat 557 ezer dollár volt.

A költséges japán ital további palackjai London, Párizs, Hongkong, Tajpej, Szöul, Delhi, Szingapúr és Dubaj repülőterein is megjelennek, ahol valószínűleg szintén árverésre kerülnek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu / Store Insider


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.