A szép bor összeköt

A szép bor összeköt 

Bár nincs mindenben egyetértés az Európa és Ázsia határán elhelyezkedő, nagyjából Magyarország területű Azerbajdzsán és az EU jónéhány tagállama között, de ez szerencsére az azeri vidéken élő, és dolgozó borászok szakértelmét, borkészítési technológiáját, és az ott elkészült, sorra nemzetközi elismerést szerző tételeiket egyáltalán nem befolyásolja. Erről győződhettünk meg a budapesti Azerbajdzsáni Nagykövetségen tartott, borkóstolással egybekötött díszebédjükön, amelyen az ország topborászata, a történelmi szőlővidékkel megáldott Savalan Aspi Pincészet mutatkozott. be.
A Selyemút vasútra vált

A Selyemút vasútra vált 

Ázsiát és Európát a történelem folyamán a nagy nemzetközi kereskedelmi út, a Selyemút kötötte össze. Míg egykoron tevekaravánok szállították az árut a két kontinens között, addig a 21. században már a vasút szeli át az ősi tájakat. A Kaukázusban megvalósuló hatalmas beruházás révén megnövekedhet az Azerbajdzsán és Törökország közötti vasúti teherszállítás volumene.

Mégis újraindul a Wizz Air Budapest-Baku járata 

Ezt nyilatkozta budapesti látogatása alkalmával az azeri gazdasági és ipari miniszter, a Wizz Air azonban nem erősítette meg a hírt.
Kulturális körúttal és gasztronómiával csalogat Azerbajdzsán és Grúzia

Kulturális körúttal és gasztronómiával csalogat Azerbajdzsán és Grúzia 

Az idei Utazás kiállításon két kaukázusi ország, Grúzia és Azerbajdzsán mutatta be programjait. Úgy tűnik, hogy a térségben folyamatosan növekvő utaslétszám miatt nagy potenciált látnak a magyar utazóközönségben.
Bemutatták Obrusánszky Borbála Kelet-kutató Azerbajdzsánról írt útikönyvét

Bemutatták Obrusánszky Borbála Kelet-kutató Azerbajdzsánról írt útikönyvét 

Azerbajdzsánról jelentetett meg magyar nyelvű útikönyvet Obrusánszky Borbála Kelet-kutató, aki szerint a kaukázusi ország történeti emlékei, valamint sokszínű pihenési lehetőségei miatt méltán számíthat a magyar turisták figyelmére.

Újra repül a Budapest-Baku útvonalon a fapados 

A Wizz Air bejelentette, hogy 2015. március 29-től folytatja Budapest-Baku útvonala üzemeltetését. 
Az elnök nyitotta meg a Rixos új azeri szállodáját

Az elnök nyitotta meg a Rixos új azeri szállodáját 

A megnyitót, amelyen Ilham Aliyev elnök is részt vett, egy Sharadil nevű faluban tartották meg a Shamakhi régióban, Azerbajdzsánban, május 14-én.

Azeri egészségturistákra számítunk 

A Wizz Air bakui járatnyitása óta élénkülnek a turisztikai kapcsolatok Magyarország és Azerbajdzsán között. A jövőben főleg az egészségturizmust népszerűsítenénk arrafelé.

Eddig több mint tízezer utast szállított a Wizz Air Bakuba 

Sokat látott külügyérünk, Szíjjártó Péter azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy remekül alakulnak az azeri-magyar kapcsolatok. 

Azeri újságírók magyarországi tanulmányúton 

Azerbajdzsáni újságírók ismerkedtek a napokban hazánk látnivalóival Budapesten, Harkányban és a Balaton körül. 

Első Wizz Air járatát fogadta a Heydar Aliyev reptér 

Megérkezett a Wizz Air első járata Azerbajdzsánba.

Sikeres Magyarország-prezentáció Bakuban 

A Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének részvételével.

Júniusban indul a Wizz Air új Budapest-Baku járata 

Azerbajdzsán is felkerül a Wizz Air járattérképére. Az első bakui járat június 17-én indul. A Wizz várhatóan évi 30 ezer utast szállít majd Ázsia legeurópaibb városába.

Sikeres magyar szereplés Bakuban 

A Magyar Turizmus Zrt. ebben az évben vett részt első alkalommal az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett AITF kiállításon.

Indulhat a bakui járat 

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Bakuban bejelentette, megteremtődtek a két ország közötti, menetrend szerinti légi közlekedés jogi alapjai. 

Keleti nyitás - földön, vízen, levegőben 

A magyar közlekedéspolitika igyekszik hazánk geopolitikai helyzetét kihasználni, ennek érdekében tárgyaltak szakembereink Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezetésével a közelmúltban Bakuban.

Bakuba, Jerevánba és Dubaiba repülne a Wizz air 

A fapados légitársaság Kijevből 18 új nemzetközi útvonalra kért engedélyt az ukrán légügyi hatóságoktól. 

Azeri promóciót kap a magyar gyógyturizmus 

A magyar gyógyturizmus azerbajdzsáni népszerűsítése is téma volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Abid Sharifov azeri miniszterelnök-helyettes keddi budapesti megbeszélésén, amelyről az államtitkár sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

Azerbajdzsán, a kontrasztok hazája 

A Kaszpi-tenger és a Kaukázus közé ékelődött Azerbajdzsán a kontrasztok hazája. Munkatársunk beszámolója a helyszínről. 

Mit kérdezett a jereváni gyümölcsárus a magyaroktól? 

A baltás gyilkos katonatiszt egy héttel ezelőtti kiadatása Azerbajdzsánnak komoly nemzetközi visszhangot kavart. A lépést követően Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal. Ilyen előzmények után indult szeptember 11-én 12 napos Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán körutazásra a Haris Travel Club turistacsoportja.

Magyarellenes megmozdulások Jerevánban (frissítve!) 

Magyarellenes megmozdulásokra került sor Örményországban, miután az azeri baltás gyilkost kiadta hazánk Azerbajdzsánnak. 

Az első önálló, magyar nyelvű útikönyv Azerbajdzsánról 

Hiánypótló magyar nyelvű útikönyv jelent meg a napokban Azerbajdzsánról. Az idei évet a kaukázusi ország a turizmusnak szenteli.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!