Eddig ennyi tudható a jövő évi új adózási szabályokról

Eddig ennyi tudható a jövő évi új adózási szabályokról 

Itt a BDO részletes információja a jövőre várható adózási változásokról. A már benyújtott javaslat az elfogadásig még több ponton módosulhat, ám az irányvonalakkal érdemes már most tisztában lenni.
Egy helyen az összes májusi adóhatáridő

Egy helyen az összes májusi adóhatáridő 

A magyarországi BDO adószakértői, Dr. Mucsi-Szabó Brigitta és Szollás Glória összegyűjtötték, milyen kötelezettségei vannak a hazai vállalkozásoknak május végéig. Nem túlzás, hogy adószempontból ez az egyik legintenzívebb hónap az évben.
Hogyan adóznak az ajándékok?

Hogyan adóznak az ajándékok? 

Az év végéhez közeledve egyre többen kezdik el a karácsonyi ajándékok megtervezését, beszerzését. Sokan nem is gondolják, hogy egy-egy ajándék esetében bizony nem csak amiatt izgulhatunk, hogy vajon a megajándékozottnak tetszik-e majd a választásunk, de figyelmességünknek akár adózási következményei is lehetnek, akár munkáltatóként ajándékozzuk meg munkavállalóinkat vagy üzleti partnereinket, akár magánszemélyként kedveskedünk szeretteinknek - tájékoztatta lapunkat a BDO Magyarország.
Megütheti a szállodaipart a moratórium vége?

Megütheti a szállodaipart a moratórium vége? 

A hazai turizmus helyzetéről kérdezte Hegedűs Attilát, a BDO Magyarország ügyvezetőjét az Index. Az idegenforgalmi szakértő többek között arról is beszámolt, hogy a járvány a nagy szállodákat és a kis családi panziókat egyaránt rosszul érintette, és szeptembertől, a moratórium lejártával jöhet az újabb feketeleves - írja a portfolio.
Komplex  pénzügyi  és  ingatlan  üzletágat  hozott  létre  a BDO Magyarország

Komplex pénzügyi és ingatlan üzletágat hozott létre a BDO Magyarország 

 A BDO Magyarország tulajdonosai és menedzsmentje a cégcsoport már korábban elfogadott nemzetközi hálózati stratégiája mentén 2021 elején úgy döntött, hogy a már több mint 10 éve párhuzamosan működő pénzügyi, valamint hotel és ingatlantanácsadási üzletágait összevonja és egységes megjelenésű, egyablakos kiszolgálást biztosító komplex pénzügyi és ingatlan szolgáltatásokat nyújtó tanácsadói üzletágat alakít ki.
Feleannyi hotelt adnak át Magyarországon 2024-ig

Feleannyi hotelt adnak át Magyarországon 2024-ig  

A hazai szállodaipar nyár elejére várt újbóli felfutásának fontos feltétele, hogy mind a víruskezelés és a kapcsolódó oltási programok mind a légi- és szállodaipar újraindítása európai szinten is koordinált módon fussanak – mutat rá a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan üzletága.
2000 szobával bővülhet idén a szállodai kapacitás a fővárosban

2000 szobával bővülhet idén a szállodai kapacitás a fővárosban 

A válság ellenére az idei év is bőven tartogat építkezéseket fővárosban és környékén. Év eleji összefoglalójában a Portfolio egyebek között azokat a hotelfejlesztéseket is összegyűjtötte, melyeket a tervek szerint 2021-ben adnak majd át.
Lassan rendeződik a hazai szállodaipar helyzete

Lassan rendeződik a hazai szállodaipar helyzete 

A szezonhoz képest rendkívül alacsony foglaltsági szint, a külföldi vendégkör szinte teljes hiánya mellett a járulékfizetési és bértámogatási programok kifutása a nyitás ellenére újabb komoly kihívás elé állítja szektort, amely éves szinten a foglaltság 40-45 százalékos visszaesésével számolhat.

Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben 

Közölte a BDO Magyarország az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

A sportturisták költése 43 százalékkal magasabb 

Néhány év alatt megnégyszereződhetnek a sportturizmusból származó bevételek, Budapest aktuális sportinfrastrukturális beruházásai révén profitálhat a kedvező folyamatból - derül ki a BDO Magyarország felméréséből.

BDO: a legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak 

A SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan a már bérhez hasonlóan adózó Erzsébet-utalvány, valamint a lakáscélú és utazási támogatások lesznek a leggyakrabban választott cafeteria juttatások, így a munkáltatók által kínált legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

Budapest lehet Közép-Kelet-Európa szállodafejlesztési központja 

A gazdasági válság kitörését követő sokk után a turizmus 2010 óta évente dinamikusan növekedett, 2015-ben globálisan 4%-os növekedést, európai szinten több mint 600 millió vendégérkezést, azaz 5%-os, Kelet-Európában pedig 7%-os bővülést jelentett, és a statisztikák 2016-ra is kedvező képet festenek. Ezen pozitív trendek alól Magyarország sem kivétel, és hazánk főbb desztinációi, különösen Budapest élvezik a konjunktúra pozitív hatásait, vonzva turistákat, szállodaüzemeltetőket és befektetőket egyaránt.

A legfrissebb turisztikai trendek a Turizmus Akadémián 

Trivago, Travelport, GoGlobal, Szállás.hu, BDO Magyarország - Ismerje meg a legfrissebb szakmai trendeket az október 27-i Turizmus Akadémián szakértőink előadásában!

Hogy érjük utol Bécset az ötcsillagos turizmusban? 

Budapest történelmileg, építészetileg, kulturálisan, gasztronómiailag az egyik leggazdagabb város Európában. Ennek ellenére az ötcsillagos szállodáinak átlagára az STR Global nemzetközi monitoring rendszer felmérése szerint a versenytársaihoz képest az egyik legalacsonyabb. Miért probléma ez, mi az oka a jelenségnek, és hogyan lehetne elérni, hogy Budapest – Bécshez és Prágához hasonlóan – a globális turizmus egyik vezető célpontja lehessen? Erről szól a BDO budapesti topszállodák nemzetközi igazgatóinak körében végzett felmérése.

Jellemzően a független szállodák nem készítenek jövedelmezőségi tervet 

Bár az ingatlanpiaci válság a szállodaiparban is elengedhetetlenné tette a megfelelő üzleti tervezést, elsősorban a kisebb, független szállodák tervezési gyakorlatában még jelentős fejlődésre van szükség. Többek között erre világított rá a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) közelmúltban zárult, egyedülálló közös felmérése.

Vezetőváltás a BDOnline-nál 

Vezetőt váltott a BDO Magyarország online szállodai és turisztikai tanácsadó divíziója.

Stratégiai tervezés híján vakrepülésben sok hazai szálloda 

 Noha az ingatlanpiaci válság hatására a szállodaiparban is felértékelődött megfelelő üzleti tervek szerepe, a BDO Hotel és Ingatlan tapasztalatai szerint a hazai szálláshelyek jelentős hányada továbbra sem él a stratégiailag megalapozott, historikus adatokra, frissített versenytárs- és környezetelemzésre épülő tervezés módszereivel.

Bécs után Budapesten a legdrágább a parkolás 

A parkolóhelyek az elmúlt években messze a legjövedelmezőbb ingatlantípusnak bizonyultak a BDO Magyarország összegzése szerint. A tanulmányból kiderül, Bécs után Budapesten hozzák a legtöbb bevételt a parkolóhelyek. 

Kifelé tart-e a válságból a hazai szállodapiac? 

A kedvező idegenforgalmi adatok ellenére alig van új szállodaprojekt - tájékoztatta a Turizmus Online-t szerdán a BDO Magyarország.

Alternatív marketingbörze a Turizmus Akadémián 

Május 22-én Túlélőcsomag kezdőknek és haladóknak - Alternatív marketing ötletbörze címmel rendezte meg a Turizmus Trend szerkesztősége a legutóbbi Turizmus Akadémiát. A baráti hangulatú, interaktív workshopon hat előadó osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!