Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben

Közölte a BDO Magyarország az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

Kitértek arra: a szociális hozzájárulási adó 2019. július 1-jén 2 százalékponttal csökkent, emiatt az ideihez képest 2020-ban éves összevetésben kissé magasabb összegű cafeteria-kifizetésekkel számolhatnak a munkavállalók. A 2019. január elsejétől életbe lépett új szabályok jelentősen növelték a legtöbb cafeteria-elem adó-és járulékterhelését, ennek hatására a cafeteria-juttatások rendszere gyakorlatilag két elemre mérséklődött - mutatott rá Kis-Makár Andrea, a BDO Magyarország vezető cafeteria-tanácsadója.

Hozzátette: idén a BDO cafeteria-tanácsadási szolgáltatását igénybe vevő vállalatok majdnem 700 dolgozója a cafeteria juttatások értékének 54 százalékát a SZÉP-kártya valamelyik alszámlájára igényelte, míg a készpénzbeli megváltás volt a második legnépszerűbb elem 40 százalékkal. A SZÉP-kártya továbbra is kedvezményesen adózó juttatás marad, 32,5 százalékos adóterhe (15 százalék szja + 17,5 százalék szocho) jóval a bérként adózó juttatásoké alatt marad. A kedvezményes adózás az egyes SZÉP-kártya alszámlák esetében eltérő keretösszegekre vonatkozik: a szálláshely alszámlán 225 ezer, a vendéglátás alszámlán 150 ezer, míg a szabadidő alszámlán 75 ezer forint a felső határ, melyek túllépése esetén a különbözetre már 38,35 százalékos összesített adókulcs vonatkozik. Várható, hogy ez a juttatási forma 2020-ban is megőrzi részesedését a cafeteria-rendszerben.

Forrás: MTI


Most Budapesten Kuba szívében érezheti magát

Most Budapesten Kuba szívében érezheti magát 

Lüktető ritmusok, magukkal ragadó dallomok: A kubai szenvedély Budapestre érkezik.
Fókuszban a gólyavédelmi program

Fókuszban a gólyavédelmi program 

A fenntartható örökség fókuszába került a Bodrogkeresztúron az elmúlt években megvalósult gólyavédelmi program.
Egy hét alatt két platinum szintű Good Travel Seal minősítés Magyarországon

Egy hét alatt két platinum szintű Good Travel Seal minősítés Magyarországon 

Az elmúlt egy hétben két magyarországi turisztikai szolgáltatás is megszerezte a Good Travel Seal Platinum minősítését.
Valentin-napi különleges programok a budapesti fürdőkben

Valentin-napi különleges programok a budapesti fürdőkben 

Több helyen pezsgő vagy Valentin-napi koktél is jár e napon a fürdőbe való jegyhez.
Rekordszámú kiállító az idei képzőművészeti vásáron a Bálnában

Rekordszámú kiállító az idei képzőművészeti vásáron a Bálnában 

Csütörtökön megnyitja kapuit az ország legjelentősebb művészeti seregszemléje, az Art and Antique Budapest.
Inváziós faj fenyegeti a Kis-Balatont

Inváziós faj fenyegeti a Kis-Balatont 

Felbukkant egy új, veszélyes betolakodó: a nutria.
Virtuálisan bejárható a BOTANIQ Turai Kastély

Virtuálisan bejárható a BOTANIQ Turai Kastély 

Az érdeklődők egy digitális időutazás során egyszerre fedezhetik fel az épület egykori lepusztult állapotát és a felújított kastélyt.
Szegeden már virágzik az orchidea – tematikus sétákon megtekinthető

Szegeden már virágzik az orchidea – tematikus sétákon megtekinthető 

Tematikus sétákon mutatják be a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének virágzó trópusi orchideáit e hét szombaton, majd február 22-én is.
Budapestről indul, Esztergomban zárul a legnagyobb idei hazai kerékpáros körverseny

Budapestről indul, Esztergomban zárul a legnagyobb idei hazai kerékpáros körverseny 

A száz évvel korábbi legelső kiíráshoz hasonlóan a budapesti Szent Gellért térről indul a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely az esztergomi bazilikánál zárul.
Közösségi élmény és időtlen stílusikonok a BCEFW Fashion Hub jubileumi programjában

Közösségi élmény és időtlen stílusikonok a BCEFW Fashion Hub jubileumi programjában 

Tizenötödik szezonjára készül a Budapest Central European Fashion Week.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.