Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
A városi utazások a német beutazó turizmus meghatározó területe  2024-ben

A városi utazások a német beutazó turizmus meghatározó területe 2024-ben 

 A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2024-ben a városi utazások szegmensében látja a németországi beutazás további felépülésének legnagyobb lehetőségét.
Friss DZT-jelentés a németországi beutazó turizmusról

Friss DZT-jelentés a németországi beutazó turizmusról 

Nő a külföldről érkező vendégek aránya a németországi turizmus területén.
Egyre több az amerikai, kínai és koreai beutazó turista

Egyre több az amerikai, kínai és koreai beutazó turista 

A főszezonnak számító nyári hónapok első kétharmadának adatai alapján az látszik, hogy míg a magyarok kevesebbet utaznak itthon, mint egy éve, addig a külföldiek annyival többen érkeznek, állapítja meg a Klasszis Média csoportban laptársunk, a Privátbankár.hu írása.
A hely, ahol fizetnek azért, ha odamegy nyaralni

A hely, ahol fizetnek azért, ha odamegy nyaralni 

Mégpedig 165 dollárt utazóként. És a pénzt helyi kiadásokra lehet elkölteni, beleértve a szállásköltséget is.
Nem dotálnák tovább a csehek a bajba jutott turisztikai szereplőket

Nem dotálnák tovább a csehek a bajba jutott turisztikai szereplőket 

Csehország külföldi turistákra alapozott idegenforgalmi kapacitásai túl vannak méretezve, és fenntartásuk állami támogatással hosszabb távon lehetetlen - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő a Mladá Fronta Dnes című lapban csütörtökön megjelent interjúban.
Spanyolország vasárnaptól korlátlanul nyitva

Spanyolország vasárnaptól korlátlanul nyitva 

Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az Európai Unió tagállamaiból érkezőket - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök madridi sajtótájékoztatóján vasárnap.
Kéthetes karantén a Nagy-Britanniába érkezőknek?

Kéthetes karantén a Nagy-Britanniába érkezőknek? 

Brit légitársaságok értesülései szerint a brit kormány 14 napig tartó karantént tenne kötelezővé a Nagy-Britanniába beutazók számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem következő szakaszában.
A németországi beutazó turizmusra nem lehet panasz

A németországi beutazó turizmusra nem lehet panasz  

Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján 65,3 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, amely négy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakát — közölte kedden a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselete.
Továbbra is kiemelkedő a hazai szállodák teljesítménye

Továbbra is kiemelkedő a hazai szállodák teljesítménye 

Májusban is folytatódott a hazai szállodák idei kiemelkedő teljesítményjavulása. Ebben a hónapban országos szinten a hotelek bevételei 17,9%-kal múlták felül a múlt évit.

Google-elemzés a beutazó turizmusról 

A Google Magyarország egyik vezetője öt országra kiterjedő, másutt eddig nem publikált turisztikai kutatásukról számolt be vendégeinknek a Sofitel-brandhez nemrégiben kapcsolódott elegáns pesti házban, a Hotel Nemzeti Budapest Mgalleryben. Ahol úgy történt az átpozicionálás, hogy közben a szálloda egy percre sem zárt be, mondta el Balzer Timea igazgatónő, aki vendéglátóként köszöntötte találkozónk résztvevőit.

Dupláztak a kínaiak Budapesten 

Továbbra is jól teljesít a beutazó turizmus Budapesten. Bár a német vendégéjszakák száma továbbra is inkább csak stagnál, és az orosz beutazás sem ível még újra felfelé, nagyon ígéretes növekedés tapasztalható az ázsiai piacokról. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ belvárosi Budapestinfo Pont irodájában – a „SÜTŐ-ben” – a viszonylag csendesebb január-márciusi időszakban is legalább 200 érdeklődő fordult meg naponta. A Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásáron a felmérések szerint legalább 600 ezer látogató élvezte az első napsugarakat.

Az ötcsillagos hotelek teljesítettek a legjobban 

Az országos szállodai teljesítményeket a budapesti hotelek húzták magukkal, a vidéki szállodákban pedig a belföldi vendégéjszakák nőttek jelentősen. Az elhúzódó orosz - ukrán konfliktus igazi vesztesei a hévízi szállodák. A közép–kelet európai régióban vizsgált öt ország között REVPAR–ban a hazai szállodák a 3. helyet érték el.

A budapesti szálláskapacitás turistahajókkal is bővíthető 

Bíztatóak a turizmus eredményei, az ágazat évek óta dinamikusan bővül - kommentálta a legfrissebb adatokat Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!