A németországi beutazó turizmusra nem lehet panasz

Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján 65,3 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, amely négy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakát — közölte kedden a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselete.

A német beutazó turizmus 2017. harmadik negyedévének végén továbbra is stabil növekedést mutat. Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján 65,3 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, amely négy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakát.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott:A beutazás mind az első félévben, mind pedig a nyári szezonban jelentősen dinamikusabbá vált: míg 2016. január és szeptember között a nemzetközi vendégéjszakák száma 1,6 százalékkal nőtt, addig ebben az évben megdupláztuk a növekedést. Ezt alátámasztja az úticél Németország kiváló pozíciója mind üzleti mind üdülési desztinációként.”

A köztes mérleg igazolja az eddigi előrejelzést a nemzetközi versenyben

Az előző évhez képest erősebb növekedéssel a németországi beutazás is része a nemzetközi turizmus dinamikus fejlődésének. A turisztikai világszervezet UNWTO World Tourism Barometer legfrissebb számai augusztus végével nyolc százalékos növekedést mutatnak a nemzetközi érkezések terén Európában, az előző évben a fejlődés csupán két százalék volt.

A mostani évre nézve az UNWTO megerősítette előrejelzését: a nemzetközi érkezések terén világszerte 3-4 százalékos, míg Európára nézve 2-3 százalékos növekedés várható.

Az IPK International szerint is nagy a kereslet Németország iránt

Az IPK International piackutatási intézet legújabb felmérései szerint tovább erősödött az üdülési célú utazások trendje Európából Németországba, és pozitív, hat százalékos fejlődést mutat 2017. első nyolc hónapjában. Különösen örvendetes tény, hogy nem csak a rövid utazásoknál (+6 százalék), hanem a négy napnál hosszabb üdüléseknél (+5 százalék) is dinamikus növekedés mutatkozik. Az üdülési célú utazásokon belül továbbra is vezető szerepet töltenek be a városi utazások plusz 18 százalékkal.

A piackutatási intézet a küldőpiacok analízisénél megerősíti Oroszország különösen dinamikus fejlődését, amely így 25 százalékos növekedéssel ismét helyet szerzett magának a németországi turizmus legfontosabb európai küldőpiacai körében.

Mi sem szégyenkezhetünk

Magyarországról a német beutazó turizmus 2017 harmadik negyedévének végén továbbra is stabil növekedést mutat. Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján 583.741 vendégéjszakát jelentettek hazánkból a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, amely több mint kilenc százalékkal (+ 49.180) haladja meg az előző év ugyanezen időszakát.

Csak a szeptember hónap vendégéjszaka száma meghaladja a 71 ezret. Az első kilenc hónap számai alapján valószínűsíthetőleg Németország irányába a 2017-es év új utazási rekordszámokat fog produkálni, összegezte az eredményeket Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivatal magyarországi vezetője.


ANTOR szezonnyitó: sikeres nyárnak néznek elébe a külföldi képviseletek

ANTOR szezonnyitó: sikeres nyárnak néznek elébe a külföldi képviseletek 

Biztos jele a nyár kezdetének, hogy összegyűlnek a Magyarországon működő külföldi turisztikai képviseletek vezetői, hogy találkozzanak a szakmával.
TUI 2024: Fedezze fel a legújabb görögországi és ciprusi luxushoteleket

TUI 2024: Fedezze fel a legújabb görögországi és ciprusi luxushoteleket 

Görögország legnagyobb szállodaláncai mutatták be csütörtökön idei újdonságaikat a TUI szervezésében hazai utazási szakembereknek a páratlan panorámával rendelkezdő Sunhill Bisto & Skybárban.
Innovatív gyakorlatok és konkrét tippek a turisztikai podcast legújabb részében

Innovatív gyakorlatok és konkrét tippek a turisztikai podcast legújabb részében 

Egy kis ízelítőt adunk az újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast-sorozat legújabb részéből.
Indul a nyár: bőröndöt bepakolni, mobilt felkészíteni!

Indul a nyár: bőröndöt bepakolni, mobilt felkészíteni! 

Hasznos tippek külföldre utazás előtt.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Extrém hőség Görögországban és Cipruson

Extrém hőség Görögországban és Cipruson 

Lezárták a turisztikai látványosságokat, és felfüggesztették az iskolai oktatást.
Az utazás az új álommeló

Az utazás az új álommeló  

A 18-27 év köztiek és a 28-37 év köztiek döntő többsége tartja álommunkának az utazást.
Friss adatok a német beutazó turizmusról

Friss adatok a német beutazó turizmusról 

A DZT legújabb jelentése szerint az előzetes adatok és az aktuális számok alapján a német beutazó turizmus dinamikusan növekedett 2024. első negyedévében.
Strandnyitás Párizsban

Strandnyitás Párizsban 

A St. Tropez és Nizza hangulatát megidéző vízpartokat természetesen a Szajna partján alakítják ki.
Az évszázad leghumorosabb kampányával csalogatja a turistákat Bécs

Az évszázad leghumorosabb kampányával csalogatja a turistákat Bécs  

A „Post-Vienna-Blues” – megvonási tünet szindrómára alapuló kampányt máris több nemzetközi sajtóorgánum felkapta.