Dupláztak a kínaiak Budapesten

Továbbra is jól teljesít a beutazó turizmus Budapesten. Bár a német vendégéjszakák száma továbbra is inkább csak stagnál, és az orosz beutazás sem ível még újra felfelé, nagyon ígéretes növekedés tapasztalható az ázsiai piacokról. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ belvárosi Budapestinfo Pont irodájában – a „SÜTŐ-ben” – a viszonylag csendesebb január-márciusi időszakban is legalább 200 érdeklődő fordult meg naponta. A Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásáron a felmérések szerint legalább 600 ezer látogató élvezte az első napsugarakat.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ belvárosi Budapestinfo Pont irodájában – a „SÜTŐ-ben” – a viszonylag csendesebb január-márciusi időszakban is legalább 200 érdeklődő fordult meg naponta. A Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásáron a felmérések szerint legalább 600 ezer látogató élvezte az első napsugarakat.

A KSH által közölt legfrissebb kereskedelmi szálláshelyadatok alapján Budapesten 2016. március hónapban 291.277 vendég 675.613 vendégéjszakát töltött el, ami 7,1%-os, illetve 5,8%-os növekedést jelent 2015. márciushoz képest. A külföldi vendégek száma 6,2%-kal, a belföldi vendégek száma 12,6%-kal nőtt az előző évi időszakhoz képest, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig a külföldi vendégek esetében 4,9%-kal, míg a belföldi vendégek esetében 12,7%-kal nőtt.

A külföldi küldőpiacok között 26.842 vendéggel (+2%) és 69.138 vendégéjszakával (+1,4%) 2016. márciusban is első az Egyesült Királyság, a második helyen pedig a tavalyi adatokhoz képest csökkenő számok ellenére Olaszország áll, 19.467 vendéggel (-17,2%) és 53.714 vendégéjszakával (-25,4%). A vendégek számát tekintve a harmadik helyen Németország áll 18.446 vendéggel (-3,3%) és 45.211 vendégéjszakával (-0,7%). A Máltáról érkező turisták száma megduplázódott, ezen kívül az alábbi országok vendégszámai mutatnak jelentősebb növekedést 2016. márciusban az előző évi adatokhoz képest: Kína (+48,2%), Bulgária (+45,8%), Szlovákia (+45,3%), Törökország (40,3%), Dánia (+39,3%).

A 2016. január-márciusi időszakban a budapesti kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek száma 6,8%-kal, míg a vendégéjszakák száma 6,1%-kal nőtt. A három hónap alatt a belföldi vendégéjszakák száma 12,5%-kal emelkedett az előző évhez képest. Figyelemre méltó, hogy a 2016. január-márciusban érkező kínai vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma közel duplájára nőtt 2015. első negyedévéhez képest.

A kereskedelmi szálláshelyek forintban mért szállásdíjbevételei nőttek a 2015. márciusi adatokhoz képest (+12,4%). A külföldi bruttó szállásdíj bevétel 11,4%-os növekedést, míg a belföldi bruttó szállásdíj bevétel 24,3%-os növekedést mutat. Az egy kiadható szobára jutó szállásdíjbevétel (REVPAR) közel 10%-kal emelkedett márciusban.


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.