A hely, ahol fizetnek azért, ha odamegy nyaralni

Mégpedig 165 dollárt utazóként. És a pénzt helyi kiadásokra lehet elkölteni, beleértve a szállásköltséget is.

Csen Csien-jen, a kelet-ázsiai szigetország, Tajvan miniszterelnöke a héten bejelentette, kormánya célja, hogy a sziget 2023-ban hatmillió turistát vonzzon, 2024-ben duplaennyit, 2025-ben pedig több mint 10 millió látogatót szeretne vendégül látni, írja a  CNN nyomán az index.hu portál.

Ennek érdekében fejenként 165 dollárt, azaz úgy nagyjából 60 ezer forintnyi összeget fizetnek minden turistának, aki hozzájuk érkezik. A kelet-ázsiai sziget az utazásszervező csoportoknak is pénzjutalmat ajánl fel, ha turistákat visznek az országba.

 

A kormányfő elmondta, hogy 500 ezer turistának 5000 NT dollárt, azaz 165 dollárnyi összeget adnak, a turistacsoportok pedig legfeljebb 20 000 NT dollárt, azaz 658 dollárt kapnak. Előbbi 60 ezer, utóbbi közel 240 ezer forintnyi juttatást jelent.

Wang Kuo-tsai közlekedési miniszter hozzátette, a pénzt digitális úton fogják kézbesíteni. A beutazók ezt a tajvani kiadásaik fedezésére használhatják fel, beleértve a szállásköltségeket is.

A kormány intézkedésének célja, hogy több látogatót vonzzon Japánból, Dél-Koreából, Délkelet-Ázsiából, Hongkongból és Makaóból, valamint Európából és Amerikából.

A Tajvani Turisztikai Hivatal statisztikájából kiderült, a sziget 2022-ben alig 900 ezer turista úti célja volt, legtöbbjük Vietnámból, Indonéziából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezett. Ezek a számok töredékei a 2019-es adatoknak, amikor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió turistát vonzott, 7 százalékkal többet, mint az előző évben. A sziget csak 2022 októberében oldotta fel a beutazási korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezetett be.

A kormány egyelőre nem közölte, hogy pontosan mikor indul a különleges beutazási program, és azt sem, hogy miként lehet pályázni a pénzre.

Forrás: CNN / index.hu


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.