BGE cikkek
Megnyitották a Grand Hotel Royal Budapest kiállítást
A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karára (BGE KVIK) költözött a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumból (MKVM) a legendás GRAND HOTEL ROYAL BUDAPEST, Magyarország egyik ikonikus szállodájának történetét feldolgozó időszaki kiállítás.
Nagy érdeklődés kísérte az első Travel Agency Day-t
A szakmai napra 350 előregisztráció érkezett. Mind az egyetem hallgatói, mind a szakma képviselői részéről nagy volt az érdeklődés az egész napos esemény iránt - tájékoztatták lapunkat a szervezők.
A legnépszerűbb egyetemek között van a BGE
Több mint hatezer elsőéves kezdheti meg tanulmányait ősszel. A turizmus-vendéglátás még mindig népszerű szak.
Tücsköt, bogarat a tányérra a BGE-n!
A fenntartható étrend és az ehető rovarok "kerülnek terítékre" a Budapesti Gazdasági Egyetemen a Kutatók Éjszakája alkalmából.
A válság ellenére több a hallgató turizmus-vendéglátás szakon
A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) idén szeptemberben 6448 elsőéves kezdheti meg tanulmányait, 16 százalékkal több, mint tavaly - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtök este az MTI-vel.
Mit kerüljünk el most, amit a 2008-as válságban nem sikerült?
Horeca Meetup rendezvényünkön dr. Szalók Csilla, a BGE intézetvezető főiskolai tanára is értékes előadást tartott.
Hátráltatja a turizmust a munkaerőhiány
A BGE a külföldi szakmai gyakorlatszervezés piacvezető specialistájával közösen kínál megoldást a több ezer üres álláshely betöltésére
Törékeny iparág
Idén az MTA rendezte Magyar Tudomány Programsorozathoz a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szerdán egy nemzetközi konferenciával csatlakozott. Az előadások a fenntartható turizmus és a felelős érintettek bevonása körül forgott.
Szakácsverseny a túlhalászásért magyar sikerekkel
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) két hallgatója és egy finn egyetemista hallgató végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében, így ők hárman vehetnek részt a párizsi eredményhirdetésen, ahol kiderül, hogy a rangos zsűri kit hozott ki végső győztesként.
Nemzetközi turizmus és vendéglátás konferenciát szervez a BGE
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának Turizmus-vendéglátás Intézete „Change and Challenges” címmel nemzetközi turizmus és vendéglátás konferenciát szervez.
Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója szakácsversenyt nyert Franciaországban
Szűcs Dániel, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója az első helyen végzett az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriájában. A rangos verseny témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak - tudtuk meg kedden a BGE-től.
A BGE előadótermét modernizálta az AccorHotels
Az új generáció szakembereinek képzése a felsőoktatási intézmények, valamint a munkaerőpiaci szereplők közös feladata. Ezen cél megvalósítása érdekében az AccorHotels, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem együttműködési megállapodást kötött 2016. december 6-án.
Felhívás hagyományőrző gasztronómiai versenyre
Gasztronómiai versenyfelhívás a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) 2016. december 06-án (kedden) Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyén történő részvételre.
A turizmus-vendéglátás szak a legnépszerűbb a BGE-n
A tavalyinál tíz százalékkal több hallgatót vettek fel az idén a Budapesti Gazdasági Egyetemre (BGE).
Megújuló TDM-képzés
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség (MTDMSZ) kerekasztal-beszélgetésen mutatta be az EURAC (European Academy of Bozen/Bolzano) munkatársai részvételével kidolgozott, új TDM-menedzser-képzést.
Ki adja át a stafétabotot?
Teli a Budapesti Gazdasági Egyetem 5-ös előadója, jelenlegi és volt diákok, tanárok, a magyar gasztronómia jó néhány kiemelkedő személyisége várja kíváncsian mi újat hoz ma a klub életükbe, mi van Hegedűs Péternek, a ProGasztro klub elnökének és alapítójának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke oktatójának a tarsolyában. Meghívott vendégként ezúttal mi is részt vettünk a Klubon.