Ki adja át a stafétabotot?

Teli a Budapesti Gazdasági Egyetem 5-ös előadója, jelenlegi és volt diákok, tanárok, a magyar gasztronómia jó néhány kiemelkedő személyisége várja kíváncsian mi újat hoz ma a klub életükbe, mi van Hegedűs Péternek, a ProGasztro klub elnökének és alapítójának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke oktatójának a tarsolyában. Meghívott vendégként ezúttal mi is részt vettünk a Klubon.

Február 17-én ugyanis már harmadízben találkozott a BGE ProGasztro Klubja, s a rendezvény témája, mint ahogy a stafétabot is utal erre, a szakma szellemi örökségének továbbadása volt.

Figula Mihály balatonfüredi borász, Gullner Gergő az Intercontinental Budapest Hotel Executive chef-je, Meskál Tibor a Corinthia Hotel Budapest Duty Manager-e valamint Vajda József pékmester a Pékműhely Budapesttől ezúttal nem csupán szakmai tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel, a találkozón ennél sokkal többről volt szó! Mindenki saját stílusában, de rendkívül őszintén, hitelesen mesélt életútjáról, a szakma örömeiről és buktatóiról, az évek során kialakult életfilozófiájáról. A sok színes történetet és életutat végighallgatva egy dolog mégis közös volt az előadókban, a szakma iránti végtelen tiszteletük és szeretetük. A teremben ülő fiatal egyetemisták szinte itták a 'világjáró' szakemberek szavait, akik azért jöttek el, hogy tovább adják a siker titkát, ami első hallásra nem is tűnik olyan bonyolultnak: „Szeresd amit csinálsz és akkor sikeres leszel benne!”

Figula Mihály balatonfüredi borászban ugyanaz a tűz, elkötelezettség és igényesség munkál, mint édesapjában. Továbbviszi a célt: egyedi pincestílust alakít ki, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez. Gullner Gergő Executive Chef (Intercontinental Budapest Hotel) fogásai készítésénél egyedi, de harmonikus ízkombinációk megvalósítására törekszik, a tökéletes minőségre való törekvés, a vendégek és az alapanyagok tisztelete, a technológiai fegyelem éppúgy hitvallásának része, mint egykor édesapjáé volt. Meskál Tibor Duty Manager (Corinthia Hotel Budapest) „A Royal Szálló szíve-lelke” több évtizedes hazai és nemzetközi szállodai tapasztalatát, tudását hihetetlen aktivitással és szeretettel igyekszik átadni a ma és a jövő szakembereinek. Vajda József pékmester – Pékműhely Budapest szerint a jó kenyér úgy hiányzik mindenkinek, mint egy „falat kenyér” – otthon is, az éttermekben is.

"Lépten-nyomon tapasztaljuk a gasztronómiai kultúránk fejlődése iránti éhséget. A ProGasztro Klub szélesítheti, járhatóvá teheti azt az utat, amelyen keresztül példaértékű, világszínvonalat képviselő, szakterületük ikonikus személyiségeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A legendák bennünk élnek, mi magunk teremtjük őket, és mi vagyunk, akik tehetünk és teszünk fennmaradásukért "- vallja Hegedűs Péter a ProGasztro klub elnöke és alapítója.

A klubdélután nem csupán bensőséges és vidám hangulatban zajlott, de a szervezés is példaértékű volt. Nem véletlenül, a klub alapítóinak nem titkolt szándéka, hogy a jövő gasztronómiai és turisztikai szakemberei lássák és tapasztalják, hogy lehet ezt a szakmát professzionálisan is űzni! Hegedűs Péter és csapata minden apró részletre odafigyelt, végig kedves diák hostessek segítették a rendezvényt és az előadásokat követően a szervezők még egy beszélgetéssel egybekötött baráti kóstolóra is meghívták a klub vendégeit.

"A ma már több száz fős klub megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk a meghívóban.

Ezek után nem is kérdés, hogy ott leszünk-e a következőn!

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.
Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja

Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja 

A Jazzfest Budapest április 27. és május 14. között negyedik alkalommal hozza el a műfaj legkiválóbb hazai és nemzetközi előadóit a főváros különböző helyszíneire.
Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára

Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára 

Így még azok is csatlakozhatnak előadóként, akik nem tudták időben elkészíteni az absztraktjukat.
Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon

Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon 

Az „Út a fenntartható desztinációmenedzsment felé” című kerekasztalbeszélgetés a vidéki és fővárosi rendezvényhelyszínek szerepét vizsgálta.
Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért

Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért 

Cél, hogy a helyi nyersanyagok és termékek, valamint a térség épített és természetei értékei széles körben ismertté váljanak.
Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra

Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra 

Már több mint 50 pályázat érkezett az idei Flash díjra, a rendezvényszakma legnevesebb megmérettetésére.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.