Ki adja át a stafétabotot?

Teli a Budapesti Gazdasági Egyetem 5-ös előadója, jelenlegi és volt diákok, tanárok, a magyar gasztronómia jó néhány kiemelkedő személyisége várja kíváncsian mi újat hoz ma a klub életükbe, mi van Hegedűs Péternek, a ProGasztro klub elnökének és alapítójának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke oktatójának a tarsolyában. Meghívott vendégként ezúttal mi is részt vettünk a Klubon.

Február 17-én ugyanis már harmadízben találkozott a BGE ProGasztro Klubja, s a rendezvény témája, mint ahogy a stafétabot is utal erre, a szakma szellemi örökségének továbbadása volt.

Figula Mihály balatonfüredi borász, Gullner Gergő az Intercontinental Budapest Hotel Executive chef-je, Meskál Tibor a Corinthia Hotel Budapest Duty Manager-e valamint Vajda József pékmester a Pékműhely Budapesttől ezúttal nem csupán szakmai tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel, a találkozón ennél sokkal többről volt szó! Mindenki saját stílusában, de rendkívül őszintén, hitelesen mesélt életútjáról, a szakma örömeiről és buktatóiról, az évek során kialakult életfilozófiájáról. A sok színes történetet és életutat végighallgatva egy dolog mégis közös volt az előadókban, a szakma iránti végtelen tiszteletük és szeretetük. A teremben ülő fiatal egyetemisták szinte itták a 'világjáró' szakemberek szavait, akik azért jöttek el, hogy tovább adják a siker titkát, ami első hallásra nem is tűnik olyan bonyolultnak: „Szeresd amit csinálsz és akkor sikeres leszel benne!”

Figula Mihály balatonfüredi borászban ugyanaz a tűz, elkötelezettség és igényesség munkál, mint édesapjában. Továbbviszi a célt: egyedi pincestílust alakít ki, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez. Gullner Gergő Executive Chef (Intercontinental Budapest Hotel) fogásai készítésénél egyedi, de harmonikus ízkombinációk megvalósítására törekszik, a tökéletes minőségre való törekvés, a vendégek és az alapanyagok tisztelete, a technológiai fegyelem éppúgy hitvallásának része, mint egykor édesapjáé volt. Meskál Tibor Duty Manager (Corinthia Hotel Budapest) „A Royal Szálló szíve-lelke” több évtizedes hazai és nemzetközi szállodai tapasztalatát, tudását hihetetlen aktivitással és szeretettel igyekszik átadni a ma és a jövő szakembereinek. Vajda József pékmester – Pékműhely Budapest szerint a jó kenyér úgy hiányzik mindenkinek, mint egy „falat kenyér” – otthon is, az éttermekben is.

"Lépten-nyomon tapasztaljuk a gasztronómiai kultúránk fejlődése iránti éhséget. A ProGasztro Klub szélesítheti, járhatóvá teheti azt az utat, amelyen keresztül példaértékű, világszínvonalat képviselő, szakterületük ikonikus személyiségeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A legendák bennünk élnek, mi magunk teremtjük őket, és mi vagyunk, akik tehetünk és teszünk fennmaradásukért "- vallja Hegedűs Péter a ProGasztro klub elnöke és alapítója.

A klubdélután nem csupán bensőséges és vidám hangulatban zajlott, de a szervezés is példaértékű volt. Nem véletlenül, a klub alapítóinak nem titkolt szándéka, hogy a jövő gasztronómiai és turisztikai szakemberei lássák és tapasztalják, hogy lehet ezt a szakmát professzionálisan is űzni! Hegedűs Péter és csapata minden apró részletre odafigyelt, végig kedves diák hostessek segítették a rendezvényt és az előadásokat követően a szervezők még egy beszélgetéssel egybekötött baráti kóstolóra is meghívták a klub vendégeit.

"A ma már több száz fős klub megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk a meghívóban.

Ezek után nem is kérdés, hogy ott leszünk-e a következőn!

Forrás: Vendég & Hotel Online


Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.