Ki adja át a stafétabotot?

Teli a Budapesti Gazdasági Egyetem 5-ös előadója, jelenlegi és volt diákok, tanárok, a magyar gasztronómia jó néhány kiemelkedő személyisége várja kíváncsian mi újat hoz ma a klub életükbe, mi van Hegedűs Péternek, a ProGasztro klub elnökének és alapítójának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke oktatójának a tarsolyában. Meghívott vendégként ezúttal mi is részt vettünk a Klubon.

Február 17-én ugyanis már harmadízben találkozott a BGE ProGasztro Klubja, s a rendezvény témája, mint ahogy a stafétabot is utal erre, a szakma szellemi örökségének továbbadása volt.

Figula Mihály balatonfüredi borász, Gullner Gergő az Intercontinental Budapest Hotel Executive chef-je, Meskál Tibor a Corinthia Hotel Budapest Duty Manager-e valamint Vajda József pékmester a Pékműhely Budapesttől ezúttal nem csupán szakmai tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel, a találkozón ennél sokkal többről volt szó! Mindenki saját stílusában, de rendkívül őszintén, hitelesen mesélt életútjáról, a szakma örömeiről és buktatóiról, az évek során kialakult életfilozófiájáról. A sok színes történetet és életutat végighallgatva egy dolog mégis közös volt az előadókban, a szakma iránti végtelen tiszteletük és szeretetük. A teremben ülő fiatal egyetemisták szinte itták a 'világjáró' szakemberek szavait, akik azért jöttek el, hogy tovább adják a siker titkát, ami első hallásra nem is tűnik olyan bonyolultnak: „Szeresd amit csinálsz és akkor sikeres leszel benne!”

Figula Mihály balatonfüredi borászban ugyanaz a tűz, elkötelezettség és igényesség munkál, mint édesapjában. Továbbviszi a célt: egyedi pincestílust alakít ki, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez. Gullner Gergő Executive Chef (Intercontinental Budapest Hotel) fogásai készítésénél egyedi, de harmonikus ízkombinációk megvalósítására törekszik, a tökéletes minőségre való törekvés, a vendégek és az alapanyagok tisztelete, a technológiai fegyelem éppúgy hitvallásának része, mint egykor édesapjáé volt. Meskál Tibor Duty Manager (Corinthia Hotel Budapest) „A Royal Szálló szíve-lelke” több évtizedes hazai és nemzetközi szállodai tapasztalatát, tudását hihetetlen aktivitással és szeretettel igyekszik átadni a ma és a jövő szakembereinek. Vajda József pékmester – Pékműhely Budapest szerint a jó kenyér úgy hiányzik mindenkinek, mint egy „falat kenyér” – otthon is, az éttermekben is.

"Lépten-nyomon tapasztaljuk a gasztronómiai kultúránk fejlődése iránti éhséget. A ProGasztro Klub szélesítheti, járhatóvá teheti azt az utat, amelyen keresztül példaértékű, világszínvonalat képviselő, szakterületük ikonikus személyiségeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A legendák bennünk élnek, mi magunk teremtjük őket, és mi vagyunk, akik tehetünk és teszünk fennmaradásukért "- vallja Hegedűs Péter a ProGasztro klub elnöke és alapítója.

A klubdélután nem csupán bensőséges és vidám hangulatban zajlott, de a szervezés is példaértékű volt. Nem véletlenül, a klub alapítóinak nem titkolt szándéka, hogy a jövő gasztronómiai és turisztikai szakemberei lássák és tapasztalják, hogy lehet ezt a szakmát professzionálisan is űzni! Hegedűs Péter és csapata minden apró részletre odafigyelt, végig kedves diák hostessek segítették a rendezvényt és az előadásokat követően a szervezők még egy beszélgetéssel egybekötött baráti kóstolóra is meghívták a klub vendégeit.

"A ma már több száz fős klub megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk a meghívóban.

Ezek után nem is kérdés, hogy ott leszünk-e a következőn!

Forrás: Vendég & Hotel Online


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.