A Magyar Közlöny szerint is visszavonták Bienerth Gusztáv kinevezését 

Kétség nem fér hozzá, hogy nincs immár az ágazatért felelős kormánybiztosunk. Helyébe a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület élén Guller Zoltán lép.
Lemondott a turisztikai kormánybiztos

Lemondott a turisztikai kormánybiztos 

Lemondott tisztségéről Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos, ezt a 25. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson szerdán Budapesten jelentette be - közölte az MTI.

Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke 

Bienerth Gusztáv turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztost választották meg vasárnap a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé.
Országonként eltérő turisztikai külképviseleteket hoz létre a kormány

Országonként eltérő turisztikai külképviseleteket hoz létre a kormány 

Bienerth Gusztáv elmondása szerint nem tarolja le a kormány a hazai turizmus külképviseleti hálózatát a számunkra lényeges vendégküldő országokban, helyette egy korszerűbb, az egyes utazási piacok speciális igényeit kiszolgáló rendszert hoz létre – mondta a Magyar Időknek a turizmusért felelős kormánybiztos.

A MUISZ 2016-ra megkerülhetetlen tényezővé vált 

„Jó úton haladunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy még van hova fejlődnünk” — nyitotta meg a MUISZ tisztújító közgyűlését dr. Erdei Bálint, a szövetség elnöke, akit ismét megválasztottak a MUISZ élére.

Levélben köszöntötte a szállodásokat a kormánybiztos 

Bienerth Gusztáv kormánybiztos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a Magyar Szállodaszövetség idei közgyűlésén, azonban levélben köszöntötte a résztvevőket.

Turizmusról és sportról tárgyalt Katarban a kormánybiztos 

Bienerth Gusztáv kormánybiztost fogadta Katar miniszterelnöke. Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani katari miniszterelnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság november 15-i közgyűlésén a Dohában tartózkodó Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztossal találkozott, ahol a kétoldalú sport- és turisztikai kapcsolatokat tekintették át.
Légi járatról és csereprogramokról tárgyalt Bienerth Gusztáv a kínai Jünnanban

Légi járatról és csereprogramokról tárgyalt Bienerth Gusztáv a kínai Jünnanban 

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos kínai látogatásán Jünnan tartomány kormányzójával és turisztikai fejlesztésekért felelős vezetőjével egyeztetett 2016. október 18-án. A megbeszélésen szó esett közvetlen légi járat indításáról, Délnyugat-Kína és Magyarország turisztikai és kulturális kapcsolatainak fejlesztéséről.

Konferenciaturizmusunk a hongkongi utazásszervezők fókuszában 

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos kínai útján Hongkongot is felkereste, ahol a konferencia- és üzleti turizmus erősítéséről tárgyalt a helyi turisztikai hivatal és a kiutaztató cégek vezetőivel 2016. október 17-én.
Hazánk is díszvendég lesz a makaói nemzetközi turisztikai fórumon

Hazánk is díszvendég lesz a makaói nemzetközi turisztikai fórumon 

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos Makaón felszólalt az október 15-16-án tartott Global Tourism Economy Forumon. Jövőre Közép-Kelet-Európa lesz a rendezvény díszvendége, a kiemelt régiós megjelenés megerősítheti Magyarország térségbeli turisztikai piacvezető szerepét. 

Újabb légi járatok indulhatnak Magyarország és Kína között 

Bienerth Gusztáv tíznapos hivatalos látogatásán a kínai turisták számának növeléséről tárgyalt a kínai turizmus első számú állami vezetőjével, befektetőkkel és az Air China képviselőivel.

Európai kihívásokról és esélyekről tárgyalt Brüsszelben Bienerth Gusztáv 

Bienerth Gusztáv a szeptember végi kétnapos brüsszeli kapcsolatépítő látogatáson az uniós tagállamok közötti szakmai együttműködést szorgalmazta. A kormánybiztos felkereste a brüsszeli magyar misszió tagjait, találkozott az Európai Parlament néppárti frakciójának magyar képviselőivel. Emellett tárgyalásokat folytatott több, az ágazathoz szorosan kapcsolódó területen tevékenykedő uniós biztossal és számos egyéb uniós, illetve brüsszeli székhelyű szervezetvezető képviselőjével.

Átadták az idei Pro Turismo-díjakat 

Az idén hat szakember kapta meg a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, a Pro Turismo-díjat, amelyet dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos adott át 2016. október 3-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

„A turisztikai ágazat egésze még nincs felkészülve a fogyatékkal élők fogadására” 

Az akadálymentes turizmus lett az idei Turizmus Világnap kiemelt témája. Kiderült, nem csupán az utazási szakma (MUISZ) és az érdekképviseletek szerint van még mit behoznunk e téren, hanem az államapparátus is tördelte a kezét a témával kapcsolatos kérdéseinkre adott válaszaiban.

Hello tourist, hello Hungary 

Multifunkcionális tájékoztató pontot adtak át az Akvárium Klub előtt a Turizmus Világnapján. A #helloHungary nevű installáció az IBM és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében valósult meg. 

A turizmust ünnepelte kedden a főváros 

Szakmai konferencia, templomlátogatás, kürtőskalács-kóstoló - egész napos programsorozattal ünnepelte meg a Turizmus Világnapját a főváros turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ.

Tovább erősödnek a turisztikai kapcsolatok Magyarország és Kína között 

Hazánkba érkezett Chen Hao, a Kínai Népköztársaság Jünnan tartományának kormányzója, aki 2016. július 7-én látogatást tett Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos hivatalában.

21 milliárd forintot kap a magyar turizmus 2017-ben 

Minden eddiginél nagyobb összeg, 21 milliárd forint áll a magyar turizmus rendelkezésére 2017-ben – jelentette be egy mai sajtóeseményen dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos.

Debreceni fejlesztésekben működik együtt a Magyar Turisztikai Ügynökség 

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos a Modern Városok Program keretében 2016. június 20-án Debrecenben egyeztetett a megyeszékhely polgármesterével a kormány turizmussal kapcsolatos döntéseiről, a hajdúsági nagyváros fejlesztési lehetőségeiről és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való együttműködésről.

Bienerth: Prágát le kell győzni, Bécset meg kell ostromolni 

Felfokozott várakozás előzte meg és nagy érdeklődés kísérte dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos előadását a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége budapesti közgyűlésén, ahol elsőként ismertethette szélesebb szakmai plénum előtt a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit.

Charterjárat indulhat Tokió és Budapest között 

A Japán és Magyarország közötti idegenforgalom fejlesztésének lehetőségeiről tárgyalt Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos Tokióban, ahol egyebek mellett egy közvetlen charterjárat indításáról is szó volt Budapest és Tokió között - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség pénteken.

Távozott posztjáról Glázer Tamás 

Távozott posztjáról a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Glázer Tamás. 

Átalakul az ágazat irányítása 

Átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Az összes, turizmussal kapcsolatos feladatot az NFM felügyeli 

Miután a turizmusirányítás és -fejlesztés átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, hétfő este megjelentek a Magyar Közlönyben az ezt szabályozó rendeletek és határozatok.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!