Baszkföldön bíróság engedélyezte a vendéglátóhelyek újranyitását

Baszkföldön bíróság engedélyezte a vendéglátóhelyek újranyitását 

Nem jogerős döntésével a bíróság felfüggesztette a baszk autonóm kormány határozatát, amely bezárásra kötelezte a vendéglátóegységeket azokon a településeken, ahol százezer emberből 500-nál többen fertőzöttek koronavírussal.
Maradhat Londonban az Uber

Maradhat Londonban az Uber 

Az illetékes londoni bíróság hétfői végzése alapján folytathatja tevékenységét a brit fővárosban az Uber, amelynek lejárt taxiszolgáltatási engedélyét a londoni közlekedési hatóság tavaly nem hosszabbította meg.

Vis maior: sok a félreértés a jogi kifejezéssel kapcsolatban 

A globális koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási tilalmak, határlezárások, nyitvatartási korlátozások és karanténok jelentős hatással bírhatnak a szerződéses kötelezettségek teljesítésére. Jogi szakértők az elmúlt időszakban a legtöbbet a vis maior kifejezéssel találkoztak ügyfeleik, partnereik részéről. Sok a félreértés ezzel kapcsolatban, a magyar jogrendben nem meghatározott kategória jelentését végső soron a bíróság hivatott meghatározni.
Lebontanak egy szerkezetkész Sheratont

Lebontanak egy szerkezetkész Sheratont 

Le kell bontani a Sheraton-lánc egy szállodáját Cuzco városában, mert építésekor ötszáz éves inka falakat romboltak le - döntött egy perui bíróság.
Átszálló légiutas és késett a járata?

Átszálló légiutas és késett a járata?  

Egyik uniós tagállamból induló, majd unión kívüli országon keresztül további célállomásig közlekedő, egységesen foglalt, közvetlenül csatlakozó légi járatok késése esetében az első repülési szakaszt lebonyolító légi fuvarozó köteles az utasokat kártalanítani – közölte döntését az Európai Unió Bírósága - írja az AIRportal.hu.
A horvát bíróság szerint törvénytelen a Croatia Airlines dolgozóinak sztrájkja

A horvát bíróság szerint törvénytelen a Croatia Airlines dolgozóinak sztrájkja 

Törvénytelennek nyilvánította a Croatia Airlines (CA) horvát légitársaság pilótái, utaskísérői és technikusai sztrájkját a zágrábi megyei bíróság azzal az indokkal, hogy a szakszervezet nem jóhiszeműen járt a vállalattal folytatott kollektív szerződések megújítására vonatkozó tárgyalások során.
Az EU bírósága döntött a késő repülőjáratok utasainak kárpótlása ügyében

Az EU bírósága döntött a késő repülőjáratok utasainak kárpótlása ügyében 

A csatlakozással közlekedő légi járat törlése vagy jelentős késése esetén az utasoknak nyújtandó kártalanítást az indulási és az érkezési repülőtér között közvetlen járattal megtett, légvonalban mért távolság alapján kell kiszámítani akkor is, ha ez utóbbi rövidebb a ténylegesen megtett távolságnál - közölte az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Ki kell adnia a Bahartnak a közérdekű adatokat 

Első fokon külsős munkatársunknak, Győrffy Árpádnak adott igazat a bíróság a Balatoni Hajózási Zrt. ellen, közérdekű adatok kiadása céljából indított perében. Az ítélet ellen 15 napig fellebbezhet az alperes. 

Köhögött és még dagi is: sok pénzre perlik az Etihadot 

Jogi lépéseket tett egy ausztrál utas az Etihad Airways ellen, mert egy testes és egész úton köhögő utas mellett ült, aminek köszönhetően szerinte komoly hátsérüléseket szenvedett.
Jogerősen elítélték az utazási iroda tulajdonosát

Jogerősen elítélték az utazási iroda tulajdonosát 

Tíz éve folyó per végére tett pontot a Fővárosi Ítélőtábla, amikor február közepén jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélte a 2004-ben csődbe ment Skyline utazási iroda egykori tulajdonos-ügyvezetőjét.

Európai Bíróság előtt a pórul járt magyar utasok ügye 

Milliárdokba kerülhet az államnak, hogy az utazási irodákkal kapcsolatos jogi szabályozás nem garantálja az utazások árának teljes megtérülését csőd esetén, miközben egy uniós irányelv ezt írja elő, írja a NOL.hu. 

Thaiföld turista törvényszékeket nyit 

Ma nyitja meg első turisztikai bíróságát Thaiföld a népszerű tengerparti üdülőterületen, Pattayán, adta hírül a Tourexpi. 

Elkezdődött az üdülési joggal kapcsolatos csalással vádolt britek pere 

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a két brit állampolgárnak a pere szerdán, akik a vád szerint üdülési joggal összefüggő csalással több mint 430 embert tévesztettek meg Magyarországon.

Amerikai bíróságon folytatódhat a sukorói ügy 

A Világbank Washington DC-ben székelő Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához fordul a A King’s City projekt tulajdonosa - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Vigotop.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!