Nagyon tekernek a franciák

Nagyon tekernek a franciák 

Soha nem használták még ilyen sokan a párizsi Bubit: közel 190 ezer kölcsönzést mértek június 23-án a párizsi közbringahálózaton.

Bubi Pozsonyban 

Megkezdte működését pénteken az új pozsonyi kerékpárkölcsönző-rendszer, amely a Mol Bubi mintájára jött létre a Mol szlovák leányvállalata, a Slovnaft és a helyi önkormányzat együttműködéseként.
Jó hír a bubisoknak

Jó hír a bubisoknak 

További 11 gyűjtőállomással és 200 kerékpárral bővült a Mol Bubi közbringarendszer, és nőtt a szolgáltatási terület is, így a vizes világbajnokság helyszínei is megközelíthetőek lesznek a kerékpárokkal - közölte a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Óbudán adták át a századik Mol Bubi állomást 

Átadták a századik Mol Bubi állomást csütörtökön a III. kerületi Kolosy téren, ezzel együtt további két tucat dokkoló is elérhetővé válik, így 12 kerületben 112 gyűjtőponton vehető igénybe a fővárosban a közösségi kerékpáros-hálózat, 1270 kerékpárral.

Bejött a közbringarendszer a vidéki városoknak 

Egyre népszerűbb vidéken a közösségi kerékpáros közlekedés, a legrégebbi az esztergomi, a legnagyobb pedig Győrben működik, de a kölcsönzési díjak, a hozzáférési lehetőségek és az informatikai rendszerek országszerte különböznek.

Egymillió BuBi-bérlés, kétmillió kilométer 

Már több mint egymillió bérlést regisztráltak a Mol BuBi (Budapest Bicikli) rendszerében, a kerékpárokkal megtett kilométerek száma pedig meghaladja a kétmilliót - mondta a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Előrukkolt a BKK a negyedéves Bubi-bérlettel 

Új negyedéves bérletet vezetett be a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer keretében július 1-jével a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ez 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető - tájékoztatta a BKK szerdán az MTI.

Új gyűjtőállomások és negyedéves bérlet a Bubinál 

Tizenöt új gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózata, és új, negyedéves bérlettípust vezetett be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a társaság.

Budapesti forgalom turistaszemmel 

H. Szabó Sándor felvételein megnézheti, mire pattannak a turisták, ha Budapestet szeretnék felfedezni.
Ilyen volt a Bubi első tíz hete

Ilyen volt a Bubi első tíz hete 

Melyikek a legnépszerűbb MOL Bubi gyűjtőállomások, mennyi ideig biciklizik átlagosan egy bérlő? A BKK infografikán gyűjtötte össze a 10 hete működő MOL Bubi közbringarendszerrel kapcsolatos érdekességeket.

Látott már 500 Bubit egy helyen? 

Egy vetélkedő keretében hordták egy helyre a közbringákat.

Csúcsokat döntöget a Bubi 

Szombaton megdőlt a MOL Bubi bérlési csúcsa.

Elloptak egy BuBi-kerékpárt 

Elloptak egy Mol BuBi biciklit, de a GPS-es nyomkövető segítségével a rendőrök megtalálták, és a tettest is elfogták. Ez volt az első eset, hogy eltulajdonítottak egy ilyen kerékpárt - közölte szerda este a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Ahány bringa, annyi új felhasználó: a Bubi első napja 

Nagy érdeklődés fogadta a MOL Bubit (Budapest Bicikli), az első napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Elindult a Bubi 

Budapest új közösségi közlekedési lehetőségeként 2014. szeptember 8-án, hétfőn elindult a Főváros közbringarendszere. A MOL Bubi nyilvános üzemének indulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Fővárosnak kiemelten fontos a környezettudatos közlekedés fejlesztése, a közbringarendszer elindításával Tarlós István főpolgármester programjának fontos eleme valósult meg.

Meghosszabbítja a BKK a Bubi tesztüzemét 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) újabb ezer tesztelővel bővíti és két héttel meghosszabbítja a MOL Bubi nyilvános próbaüzemét - közölték szombaton az MTI-vel.

Népszerű a nyilvános BuBitesztelés 

Annyira, hogy két óra alatt betelt az ezer tesztelői hely.

Bubitesztelőket keresnek 

Elindította a Mol BuBi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpáros rendszer nyilvános próbaüzemét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amelyhez tesztelőket keresnek.

Vajon mikor indul a Bubi? 

Az MSZP a budapesti közösségi kerékpárkölcsönző rendszer, a Mol Bubi indulásának időpontját tudakolja a fővárosi városvezetéstől.

Zöld, gurul és bárki használhatja Budapest utcáin: mi az? 

Közeleg az április, gyűlnek a Bubi dokkolók Budapesten!

Csak lesz valami a budapesti közbringából 

Elkezdődött a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak összeszerelése a Csepelnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Áprilistól tekerhetjük a Bubit 

Jövő áprilisra elkészül a budapesti közösségi kerékpár-kölcsönző rendszer (BuBi - Budapest Bicikli); a kivitelezésre és üzemeltetésre kiírt közbeszerzést a T-Systems és a Csepel konzorciuma nyerte - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

Saját bringarendszert indít Budapesten a Telekom? 

Úgy tűnik a Magyar Telekom nem várja meg, amíg elindul az egész Belső-Budapestet behálózó bringarendszer, írja az Urbanista blog. 

Jövő tavasszal indulhat a Bubi 

Jelentős állomásához érkezett a fővárosba tervezett közbringa-rendszer, a Bubi megvalósítását célzó projekt: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kiírta azt a közbeszerzési eljárást, amelynek győztese építi ki és üzemelteti majd az új rendszert. A beruházás keretében Budapest belvárosában a BKK, a Főváros Önkormányzata és az Új Széchenyi Terv forrásainak támogatásával sok nagyváros sikeres példájához hasonló kerékpáros közösségi közlekedési rendszert épít ki.

Szeged lekörözte Budapestet 

Szegeden már 2012 szeptemberétől elérhetők lesznek a Nyugat-Európában már jól ismert városi kölcsönbiciklik, vagy ami Budapesten a tervek szerint 2013-tól majd Bubi néven fut - írja a Szeged Café.

"Bubi" Lille-ben is 

A hétvégén indult el az észak-franciaországi Lille városának „BuBi”-ja, vagyis közösségi kerékpárkölcsönző rendszere. A V’lille-nek két fontos specialitása van a hasonló, Párizsból, Bécsből vagy Barcelonából ismert kerékpárkölcsönzésekhez képest. Az egyik maga a kerékpár; a Decathlon sportáruházakról ismert, az Oxylane csoport által gyártott b’Twin Velo50 modell, vagyis egy városi kerékpármárka speciális kiadásának használata. A másik a hosszú- és rövidtávú kerékpárbérlés egy rendszeren belüli alkalmazása; rövid távra terminálokon csere-rendszerben, hosszú távra pedig otthon, munkahelyen vagy egyszerűen az utcán tárolhatják a fix, „lízingelt” kerékpárokat.

Indul a BuBi! 

A Budapesti Közlekedési Központ megkezdi a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer, a BuBi (Budapest Bicikli) kialakítását. A BuBi olyan alternatív közösségi közlekedési szolgáltatás, amely Budapest belvárosias területein kerül kiépítésre, és mindenki számára könnyen hozzáférhető. A projekt uniós támogatási szerződésének aláírására 2011. szeptember 22-én kerül sor.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!