Elindult a téli menetrend

Elindult a téli menetrend 

Egymás után jelentik be a légitársaságok az újabb, Budapestről induló járataikat az idei téli menetrendi időszakra, sőt, egyes légitársaságok már azt is közölték, hogy jövő nyáron hová indítanak új járatokat a magyar fővárosból. A 2018-2019-es téli menetrend az őszi óraátállítástól, azaz október 28-tól lép életbe.
Zöld díjat nyert a Budapest Airport

Zöld díjat nyert a Budapest Airport 

A napokban adták át az Ozone TV „Zöld Díját” a budapesti repülőtérnek, korábban pedig a Telekom „Delfin Díját” vehették át a repülőtéri szakemberek. A Budapest Airport a tavalyi évben érte el egy szigorú nemzetközi ellenőrzés után az ún. karbon semleges státuszt, ami azt jelenti, hogy a budapesti repülőtér működése során különböző intézkedésekkel sikerült egyensúlyba hozni a repülőtér fosszilis energiafelhasználását. Ennek a nemzetközi mérőegysége a széndioxid-lenyomat, azaz a (angolból fordítva) karbon-lábnyom.
100 lakóházat hangszigetelt a Budapest Airport az idén

100 lakóházat hangszigetelt a Budapest Airport az idén 

A kivitelezők a mai napon elvégezték a 100. zajvédő hangszigetelést egy rákoshegyi lakóházon, aminek a költségeit a Budapest Airport állta. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég nemcsak a főváros XVII. kerületében, hanem Pestszentlőrincen és Vecsésen is sikeres lakossági ablakszigetelési programot hajtott végre.

Csúcsra jár a budapesti repülőtér 

A napi ötvenezer főt is meghaladta a budapesti repülőtér forgalma ezen a Forma-1-es hétvégén. Szerencsésre a külföldi vendégek jórésze kihasználja a kellemes nyári időjárást, és további napokat tölt el Magyarországon, például a Balaton mellett.
80 évet ünnepelt a LOT

80 évet ünnepelt a LOT 

1938. júliusában indult el a LOT közvetlen járata Budapest és Varsó között. A kerek évforduló alkalmából a lengyel légitársaság rendezvényén, a Kopaszi-gáton, a LeBistroban jártunk. 

Reklámszerződést kötött a Budapest Airport és az IAAC 

A BUD és az International Airport Advertising Corporation (IAAC) szerződése értelmében az IAAC kapta meg az összes kültéri és beltéri repülőtéri reklámfelület értékesítésének jogát. 

Rekordok éve Ferihegyen 

Most már hivatalos: tízmillió, vagyis egy Magyarországnyi ember fordult meg a budapesti repülőtér termináljain 2015-ben, ami minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordját jelenti. Ebben közrejátszottak az idén indított új repülőjáratok, a megnövelt repülőgép-kapacitások, valamint a sűrűbben közlekedő járatok éppúgy, mint Budapest egyre fejlődő turisztikai kínálata vagy éppen a külföldiek számára kedvező ár-érték arány.
Kampánnyal és nyereményjátékkal csábít téli utazásra a repülőtér

Kampánnyal és nyereményjátékkal csábít téli utazásra a repülőtér 

Rázzuk fel a repülést is a téli tespedtségből – ezzel a céllal indított különleges kampányt és nyereményjátékot a Budapest Airport. Mivel a január és a február amúgy is a legkevésbé forgalmas időszak a légiközlekedésben, a Budapest Airport a légitársaságokkal és más repülőtéri partnerekkel összefogva rendkívül izgalmas úti célok választékával bombázza azokat, akik készek pár napra hátat fordítani a zimankónak.
Új karbantartó hangár épül a budapesti reptéren

Új karbantartó hangár épül a budapesti reptéren 

Ma ünnepli első budapesti járatainak tizedik évfordulóját a Wizz Air. Az első járatok 2004. június 24-én szálltak fel. Ez egy fontos mérföldkő a légitársaság számára, amelyet hat magyar légiközlekedési szakember alapított.

A Budapest Airport az európai repülőterek élmezőnyében 

A Budapest Airport minden idők legjobb színvonalát érte el az utaskiszolgálás minősége terén a negyedéves ASQ (airport service quality – repülőtéri szolgáltatás-minőségi felmérés) eredményei alapján. A közelmúltban 2013 legjobb kelet-európai repülőterének járó Skytrax díj győztese az utasok visszajelzései alapján összeállított szolgáltatási szint felmérés minden egyes területén javítani tudott korábbi eredményein.

Tokajit és libamájat kóstolhatunk a repülőtéren 

Az idei húsvéti utazási szezonban a tokaji bor és a magyar libamáj a slágercikk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és a hazai gyártók hármas összefogásának köszönhetően a tavaszi kereskedelmi ajánlatban a Royal Tokaji és a Merian termékeit kiemelt formában mutatja be a repülőtér.

Megújul a Budapest Airport kisgépes terminálja a Forma-1-re 

Öt évre szóló bérleti és rekonstrukciós megállapodást írt alá a Budapest Airport és a Celebi Ground Handling Magyarország a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljának megújításáról. A GAT-terminálon (General Aviation Terminal) azok a kis- és nagy magángépek, valamint business jetek utasai közlekednek, akik nem a menetrendszerű járatokkal érkeznek Budapestre, hanem saját vagy bérelt kisgép, esetleg luxusjet szolgáltatásait veszik igénybe.

Minden idők legjobb márciusa a Budapest Airporton 

Minden eddiginél nagyobb volt a márciusi utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A most közzétett statisztika szerint az év harmadik hónapjában egészen pontosan 662 575 érkező és induló utas vette igénybe a Budapest Airport terminálját és annak szolgáltatásait.

620 milliós fejlesztés a Budapest Airporton 

Újabb fejezettel folytatódik a Budapest Airport repülőtér fejlesztési és beruházási programja. Hétfőn reggel 8.00 órától megkezdik a 2. futópálya betonjának, pályavilágításának és elektronikus leszállító rendszereinek felújítását. Az utasok mindebből szinte semmit nem fognak érzékelni, legfeljebb annyit, hogy a széliránytól függően megnövekedhet a gépek gurulási útvonala a terminál és a futópálya között.

Budapest Airport: évkezdet repülőstarttal 

Minden eddiginél jobban kezdődött a 2014-es év a Budapest Airport számára. Az év első hét hetében nem kevesebb, mint 850.450 utas fordult meg a terminálokon, ami 7,1 %-os, ígéretes növekedés az egy évvel ezelőttihez képest.

Képgalériát nyitott a Budapest Airport 

Kiállítóteret avatott a 2A és 2B Terminálok érkezési szintjét összekötő folyosón a Budapest Airport. A BUD Gallery névre keresztelt kiállítási terület elsősorban fotókiállításoknak ad helyet a jövőben. Az első kiállítás alkalmával kortárs magyar ékszerkészítő iparművészek munkáiról készített fotósorozatot mutattak be.

Budapest Airport: cél a fenntarthatóság 

A Budapest Airport is csatlakozott azon hazai nagyvállalatok elitklubjához, amelyek már kidolgozták saját fenntarthatósági jelentésüket. A dokumentum megszületésével írásos formát kapott a repülőteret üzemeltető cég évek óta tartó stratégiája, amely a társadalmi felelősségvállalásra és a fenntartható fejlődés megvalósítására irányul. A fenntarthatósági jelentés ettől a hónaptól olvasható a Budapest Airport weboldalán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!